Translate

Ζητάμε συνοδοιπόρους στο όνειρο για την δημιουργία πρότυπης οικοκοινότητας

Αναζητούνται άτομα για την δημιουργία πρότυπης οικοκοινότητας στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου. Άνθρωποι με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της επικοινωνίας, της ομαδικότητας και της οικολογικής συνειδήσης, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί τα αδιέξοδα και την χειραγώγηση που υφιστάμεθα ζώντας στις συνθήκες της πόλης. Άνθρωποι που επιθυμούν να κάνουν μια νέα αρχή, ζώντας ελεύθεροι από τις δεσμεύσεις του συστήματος κοντά στην φύση και την αγκαλιά της αλληλέγγυης κοινότητας. Άτομα με αντίληψη, ιδέες και όρεξη για δουλειά ώστε να συμβάλουμε από κοινού στην κατασκευή των κατοικιών τους αλλά και στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου. Πρωτεύοντες στόχοι : Άριστη συναισθηματική επικοινωνία μεταξύ των συνανθρώπων, οικονομική, διατροφική αυτάρκεια και ενεργειακή αυτονομία. Για εμάς ο βασικότερος λόγος δημιουργίας αυτής της κοινότητας δεν είναι απλά η αγάπη για την φύση και η ηρεμία που μας προσφέρει, αλλά η συνεχής προσπάθεια αναδιάρθρωσης και αντικατάστασης του "εγώ" στο "εμείς". Να εφευρίσκουμε και να ακολουθούμε καθημερινά τρόπους με τους οποίους θα μπορούμε να βλέπουμε τον συνάνθρωπο ως προέκταση μας και όχι ως κάτι ξεχωριστό και απόμακρο από εμάς.

Αντιγόνη:
8 χρόνια πριν πήραμε μία σημαντική απόφαση που έμελλε να αλλάξει όλη μας τη ζωή. Αφήσαμε την πόλη και ήρθαμε να ζήσουμε μακριά από την τρέλα, να επικοινωνήσουμε με την φύση.
Το ονειρο;
Μια οικοκοινότητα λίγων ατόμων στην αρχή, που θα εξελίσσεται και θα γιγαντωθεί. Άτομα που θα επικοινωνούν σε όλα τα επίπεδα, που θα θέλουν να ζήσουν σε αρμονία με τον φυσικό κόσμο, σε αρμονία με τους γύρω τους έχοντας αυτάρκεια και αυτονομία στο επίπεδο της ενέργειας και της τροφής, άνθρωποι με την ίδια κοσμοθεωρία και όχι απλά αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν την πόλη. Άνθρωποι που θα λειτουργούν με τους γύρω τους εφαρμόζοντας τις αρχές της Ενσυναίσθησης και που κατ' επέκταση θα λειτουργούν συμπληρωματικά και βοηθητικά μεταξύ τους. Μια οικοκοινότητα που θα κυριαρχεί το χαμόγελο η θετική ενέργεια και η πεποίθηση πως όλα είναι εφικτά εφόσον λειτουργούμε σαν "ΕΝΑ".
Η αρχή έγινε με την οικογένειά μας, ωστόσο πάρα τα θετικά λόγια ενθάρρυνσης ο φόβος αλλαγής τρόπου ζωής εμπόδισε πολλούς στο να μας ακολουθήσουν.
Ζητάμε συνοδοιπόρους στο όνειρο. Ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν στην φύση, μακριά από το σύστημά όπου θα λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία την Ευγένεια και την αλληλεγγύη με τους γύρω τους. Βρισκόμαστε περιφερειακά της Πύλου Μεσσηνίας σε έναν ελαιώνα με εκπληκτική θέα τον κόλπο του Ναβαρίνου και σε απόσταση 1 χιλιόμετρο από το κοντινότερο σπίτι ενός χωριού 50 κατοίκων.

Παρακαλούμε προωθήστε αυτή την δημοσίευση σε ανθρώπους που νομίζετε ότι θα τους ενδιαφέρει να πάρουν πληροφορίες και να ζήσουν δίπλα μας μια πιο ποιοτική και απελευθερωμένη καθημερινότητα.

George Georgiadis
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Πως μπορω να ερθω σε επαφη μαζι σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατήστε πάνω στο όνομα στο τέλος του άρθρου και θα σας βγάλει στη σελίδα του συντάκτη του κειμένου στο Facebook

      Διαγραφή

Άφησε το σχόλιο σου