Translate

Το εγώ είναι έξυπνα κρυμμένο

"Αν νομίζετε ότι είναι πιο« πνευματικό »να γίνετε χορτοφάγος, να αγοράσετε βιολογικά τρόφιμα, να ασκήσετε γιόγκα και να διαλογιστείτε, αλλά κρίνετε εκείνους που δεν κάνουν όλα αυτά, πέσατε σε μια παγίδα του εγώ.
Εάν νομίζετε ότι είναι πιο "πνευματικό" να πηγαίνετε με ποδήλατο ή δημόσιες συγκοινωνίες στην εργασία, αλλά στη συνέχεια κρίνετε αυτούς που πάνε με το αυτοκίνητο, πέσατε σε μια παγίδα του εγώ.

Αν νομίζετε ότι είναι πιο «πνευματικό» να σταματήσετε να βλέπετε tv γιατί ακυρώνει το μυαλό σας, αλλά κρίνετε εκείνους που εξακολουθούν να βλέπουν TV τότε έχετε πέσει σε μια παγίδα του εγώ.

Αν νομίζετε ότι είναι πιο "πνευματικό" για να αποφύγετε την ανάγνωση εφημερίδων και 
κουτσομπολίστικων περιοδικών, αλλά στη συνέχεια κρίνετε αυτούς που τις διαβάζουν, εσείς πέσατε σε μια παγίδα εγώ.

Αν νομίζετε ότι είναι πιο «πνευματικό» ακούγοντας την κλασσική μουσική ή τους ήχους της φύσης, αλλά στη συνέχεια κρίνετε όσους ακούν την εμπορική μουσική, πέσατε σε μια παγίδα εγώ.

Πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί σχετικά με την αίσθηση της «ανωτερότητας». είναι η πιο σημαντική ένδειξη που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια παγίδα εγώ. Το εγώ είναι έξυπνα κρυμμένο σε ευγενείς σκέψεις, σαν να ξεκινάει μια χορτοφαγική διατροφή ή να χρησιμοποιεί το ποδήλατο και στη συνέχεια να μεταμορφώνεται σε μια αίσθηση ανωτερότητας απέναντι σε εκείνους που δεν ακολουθούν το ίδιο πνευματικό μονοπάτι. " 
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου