Translate

Νέο πρόστιμο 2 δισεκατομμυρίων στην Bayer Monsanto για καρκίνο.

Η Bayer Monsanto , έχασε άλλη μια νομική μάχη για το δημοφιλές ζιζανιοκτόνο της Roundup και της επιβλήθηκε  να προβεί σε αποζημιωτικές και αντισταθμιστικές αποζημιώσεις ύψους 2.055 δισεκατομμυρίων
δολαρίων, σε ένα παντρεμένο ζευγάρι που και οι δύο ανέπτυξαν μη Hodgkin λέμφωμα που προκλήθηκε από χρόνια χρήσης του Roundup.

Μετά από μία δίκη 17 ημερών, οι δικαστές δήλωσαν ότι η Monsanto πρέπει να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Alberta Pilliod, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου 
μη Hodgkin λέμφωμα το 2015 και άλλα 1 δισεκατομμύριο δολάρια στον σύζυγό της Alva Pilliod. - λέμφωμα Hodgkin που εξαπλώθηκε από τα οστά του στη λεκάνη και στη σπονδυλική του στήλη. Το ζευγάρι, στη δεκαετία του '70, άρχισε να χρησιμοποιεί το Roundup και συνέχισε να χρησιμοποιεί το ζιζανιοκτόνο μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Οι ενάγοντες , Alva και Alberta Pilliod του Λίβερμορ της Καλιφόρνιας δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν το Roundup μία φορά την εβδομάδα για εννέα μήνες ,για περισσότερο από τρεις δεκαετίες προτού γίνουν οι διαγνώσεις για καρκίνο το 2011 και το 2015 αντίστοιχα, σύμφωνα με το BuzzFeed News .

55 εκατομμύρια δολάρια τους δόθηκαν ως αποζημιώσεις για παλαιότερους και μελλοντικούς ιατρικούς λογαριασμούς .

Είναι η τρίτη υπόθεση του ζιζανιοκτόνου Roundup που έφτασε στη δικαιοσύνη. Τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στις τρεις δίκες περιελάμβαναν πολλές επιστημονικές μελέτες που έδειξαν ότι τα ζιζανιοκτόνα της Monsanto μπορούν να προκαλέσουν 
μη Hodgkin λέμφωμα. Επίσης, οι δικηγόροι παρουσίασαν πολλές εσωτερικές επικοινωνίες της Monsanto, γεγονός που δείχνει ότι η Monsanto σκόπιμα χειραγωγούσε τη δημόσια πληροφόρηση για να κρύψει τους κινδύνους για τον καρκίνο.

Μεταξύ των πολλών αποκαλύψεων που προέκυψαν:

* Η Monsanto δεν διενήργησε μελέτες επιδημιολογίας για το Roundup και τις άλλες συνθέσεις του με το δραστικό συστατικό glyphosate για την αξιολόγηση των κινδύνων για καρκίνο για τους χρήστες.

* Η Monsanto γνώριζε ότι οι επιφανειοδραστικές ουσίες του Roundup ήταν πολύ τοξικές .

* Η Monsanto αφιέρωσε εκατομμύρια δολάρια σε εκστρατείες δημοσίων σχέσεων για τη χρηματοδότηση σπουδών αντικειμένων που αποσκοπούσαν στη διάκριση ανεξάρτητων επιστημόνων, από την εργασία των οποίων ωφελήθηκαν τα ζιζανιοκτόνα της Monsanto.

* Όταν η Υπηρεσία για τις Τοξικές Ουσίες και τα Νοσήματα των ΗΠΑ προσπάθησε να αξιολογήσει την τοξικότητα του glyphosate το 2015, η Monsanto ανέλαβε τη βοήθεια των αξιωματούχων της EPA (της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος ) για να καθυστερήσει αυτή την αναθεώρηση.

* Η Monsanto είχε στενή σχέση με ορισμένους αξιωματούχους της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), οι οποίοι υποστήριξαν επανειλημμένα τους ισχυρισμούς της Monsanto σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων glyphosate .

* Η εταιρεία έκανε συστάσεις για την εσωτερική ασφάλεια των εργαζομένων της , απαιτώντας την πλήρη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού κατά την εφαρμογή ζιζανιοκτόνων glyphosate, αλλά δεν προειδοποίησαν ποτέ το κοινό να κάνει το ίδιο.

Απέναντι Όχθη

*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου