Translate

15 Μαρτίου, η παγκόσμια κλιματική απεργία για το μέλλον!

Η Greta Thunberg, τον περασμένο Αύγουστο, ξεκίνησε σχολική απεργία για την κλιματική κρίση ,στη συνέχεια χιλιάδες παιδιά και έφηβοι από διάφορες χώρες εντάχθηκαν στον αγώνα της.Στην Αυστραλία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Δανία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τις Φιλιππίνες, τη Βραζιλία, το
Λουξεμβούργο και τον Καναδά, είδαμε τις διαμαρτυρίες τους, να απαιτούν λύση στην κλιματική κρίση .

Από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα , πολλές χιλιάδες μαθητές σε όλο τον κόσμο , διαμαρτυρήθηκαν μπροστά σε 300 κοινοβούλια  σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως.

Και τώρα στις 15 Μαρτίου, όλοι θα δημιουργήσουμε μια βαθιά απεργία μαζί! Για να δείξουμε ότι η Κρίση του Κλίματος είναι Κρίση! 
Έλα μαζί μας!


Η έκκληση από τη Γκρέτα στην Πολωνία για μια παγκόσμια απεργία μαθητών στις 15 Μαρτίου, να διεξαχθεί η παγκόσμια απεργία μαθητών. έχει βρει υποστήριξη από μαθητές και φοιτητές σε πολλές χώρες ως τώρα.

Ποτέ στην ιστορία του κοινωνικού κινήματος δεν έχει κληθεί μια παγκόσμια απεργία, μια σχολική απεργία εφήβων και παιδιών. Και χρειάστηκε μια εξαιρετική και απειλητική κλιματική κρίση για να προκαλέσει την εμφάνισή της.





Ποια είναι η κατάσταση της προετοιμασίας;

Σε ορισμένες χώρες η προετοιμασία είναι έντονη, όπως την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Ελβετία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία, τις ΗΠΑ και πιθανώς θα υπάρξει τεράστια συμμετοχή.Σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Βραζιλία, η Δανία, το Λουξεμβούργο, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστρία, η Ιταλία και η Νέα Ζηλανδία, οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές εντείνουν τις προσπάθειές τους .

Αν και ο αγώνας του κλίματος έχει ξεκινήσει από  μαθητές και σπουδαστές, δεν μπορεί να περιμένουμε να κερδηθεί μόνο με τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η Βραζιλία, όπου δεν υπάρχει ακόμη φοιτητικό κίνημα, αλλά οι ακτιβιστές καλούν μια Παγκόσμια Ημέρα για την Κλιματική Δράση, με δύο διαμαρτυρίες στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο για τις 15 Μαρτίου.


Δείτε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον παγκόσμιο χάρτη ΕΔΩ


Σε χώρες όπου οι σπουδαστές δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να οργανωθούν ή ακόμη και σε χώρες όπου το έχουν ήδη κάνει, και άλλοι τομείς της κοινωνίας πρέπει να ενταχθούν στον αγώνα όπως έγινε και στην Αυστραλία με την υποστήριξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των ακαδημαϊκών της Αυστραλίας.
Δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο από τους μαθητές και τα παιδιά να αγωνιστούν.Και φυσικά εμείς στην Ελλάδα δεν πρέπει να παρακολουθούμε αμέτοχοι τους αγώνες των παιδιών σε όλο το πλανήτη για τη λύση της κλιματικής κρίσης. Ας οργανωθούμε.

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας για να βοηθήσει;

Κατ 'αρχάς, ο καθένας που διαβάζει αυτό το άρθρο να δημοσιοποιήσει το γεγονός της παγκόσμιας απεργίας για το κλίμα στις 15 Μαρτίου μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ας οργανωθούμε για μια μεγάλη πορεία στο Σύνταγμα.

Απέναντι Όχθη

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου