Translate

Δεν τα θέλουν ούτε οι Γερμανοί. Εμείς... γιατί να πούμε «ΝΑΙ»;

Προς απάντηση όσων χρησιμοποιούν ως «στιβαρό» επιχείρημα υπέρ των αιολικών το γνωστό ποίημα:
«Στο εξωτερικό βάζουν παντού ανεμογεννήτριες, εμείς στην Ελλάδα είμαστε έξυπνοι που δεν βάζουμε;» παρουσιάζουμε αυτή την είδηση, η οποία πιστεύουμε ότι δικαιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ότι δεν είμαστε ούτε τρελοί, ούτε γραφικοί, ούτε οι μόνοι σ' αυτόν τον πλανήτη, όλοι εμείς που λέμε κατηγορηματικά το ελληνικό ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ.

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Κι όταν λέμε όχι, δεν λέμε το λανθασμένο «όχι στην αυλή μας, βάλτε τα αλλού»! Αρνούμαστε σθεναρά την εγκατάσταση βιομηχανικής κλίμακας ανεμογεννητριών από επιχειρηματίες και εταιρίες, οπουδήποτε και αν πρόκειται να συμβεί (είτε είναι σε κάμπο, είτε σε βουνό, είτε σε στεριά είτε σε θάλασσα), διότι εκτός από τεράστια οικονομική απάτη και κερδοφόρα επιχείρηση «λίγων και καλών», τα βιομηχανικής κλίμακας αιολικά έχουν αποδειχτεί ενεργειακά ασήμαντα και καταστροφικά για υγεία, περιβάλλον και τουρισμό παγκοσμίως, ασχέτως αν κάποιοι αποκρύπτουν όλα αυτά και ισχυρίζονται το αντίθετο, προς διχασμό της κοινής γνώμης και εξυπηρέτηση ύπουλων συμφερόντων «στα κρυφά».
Οι μόνες αποδοτικές και συμφέρουσες για τον απλό καταναλωτή Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είναι αυτές του μικρού και ΟΧΙ βιομηχανικού επιπέδου. Δηλαδή, είναι αυτές που σέβονται πραγματικά το περιβάλλον (λόγω μικρού μεγέθους) και καλύπτουν άμεσα προσωπικές ανάγκες (π.χ. ο κάθε καταναλωτής να είναι παράλληλα και παραγωγός της δικής του ενέργειας, και να γνωρίζει άμεσα τι παράγει και τι καταναλώνει) , και ΟΧΙ αυτές που (κυρίως είναι μόνο αιολικά!),διαχέονται απευθείας στο αχανές σύστημα ηλεκτροδότησης (για να καλύψουν την λαμογιά) και αφανίζουν ολόκληρα βουνά προκειμένου να πλουτίζουν ΜΟΝΟ εταιρίες και χώρες που εξάγουν ανεμογεννήτριες.

ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

"KEINE Windkraftanlangen!" *

Στην Γερμανία (αλλά και σε άλλες χώρες) 1.105 Δήμοι και Κοινότητες διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις των βιομηχανικών ανεμογεννητριών και την απαράδεκτη καταστροφή του περιβάλλοντος που αυτές προκαλούν!!!

Στην Γερμανία... την χώρα που αναφέρεται από τους παπαγάλους της αιολικής βιομηχανίας ως παράδειγμα προς μίμηση επειδή στράφηκε στην «πράσινη ενέργεια» και στην οικολογία, έχοντας εγκαταστήσει περισσότερες από 26.772 ανεμογεννήτριες (το 2015) για να πετύχει μείωση των εκπομπών CO2 (άρα, μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων) και να παρέχει φθηνή ενέργεια στους κατοίκους της.

Όμως αυτό που πέτυχε ήταν να αναγκαστεί να αυξήσει την χρήση ορυκτών καυσίμων (άρα και τις εκπομπές CO2) για να καλύψει το τεράστιο ενεργειακό έλλειμμα που δημιουργούνταν από τις δεκάδες χιλιάδες ανεμογεννήτριες όταν αυτές ήταν αδύνατο να παράξουν ενέργεια κάθε φορά που δεν φυσούσε άνεμος καθόλου ή δεν φυσούσε με την επιθυμητή ταχύτητα!!! Ακόμα ένα επίτευγμα της Γερμανίας μέσω των χιλιάδων αιολικών της, ήταν να αυξήσει υπερβολικά την τιμή του ρεύματος ως άμεση επίπτωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, όπως γίνεται άλλωστε και σε κάθε άλλη χώρα με πολλές ΑΠΕ (Πορτογαλία, Δανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Αυστρία...)

Επίσης, κατάφερε να εξοργίσει και να στρέψει κατά των αιολικών χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι τώρα αγωνίζονται ενάντια στην εξάπλωση της απαράδεκτης απάτης και προπαγάνδας του πανίσχυρου αιολικού λόμπι, το οποίο κατάφερε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να αποκρύψει την αλήθεια με παραπλανητικούς όρους όπως «ο αέρας είναι δωρεάν», «τα αιολικά δεν μολύνουν», «δημιουργούνται θέσεις εργασίας» και άλλα τέτοια φαιδρά, τα οποία ακούμε πολλάκις και στην Ελλάδα!

Δείτε παρακάτω τα αμέτρητα
κινήματα κατά των αιολικών σε:

Γερμανία
Ολλανδία
Δανία


...κι ερχόμαστε τώρα να ρωτήσουμε:

ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ «ΝΑΙ»;;;

Ανεξάρτητοι - Ενεργοί Πολίτες Αιτωλοακαρνανίας


* Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: σύμφωνα με τη γερμανική ένωση αιολικής ενέργειας (BWE), 29.900 ανεμογεννήτριες υπάρχουν στη Γερμανία . Το θεωρητικό μερίδιό τους στη γερμανική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 18,8%. Η εγκατεστημένη ισχύς τους είναι 56.000 μεγαβάτ (MW). Όμως, με μια προσεκτικότερη ανάλυση, είναι εμφανής μια εμφανής αδυναμία: παρόλο που αντιστοιχούν σε 56.000 MW εγκατεστημένης ισχύος 56 μονάδων μεγάλου άνθρακα, η αξιόπιστη συμβολή των ανεμογεννητριών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πέφτει απογοητευτικά και όπως «δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία παραγωγής, η πάντα διαθέσιμη δυναμικότητα αιολικής ενέργειας στη Γερμανία είναι λιγότερο από το ένα τοις εκατό της εγκατεστημένης ισχύος»

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/energie/energiewende-nur-wenig-windstrom-ist-jederzeit-verfuegbar/23117568.html
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου