Translate

Διαθέσιμοι χώροι στο Δημοτικό Λαχανόκηπο Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Λειτουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου Θέρμης», που βρίσκεται στη Νέα Ραιδεστό. Στους συμμετέχοντες στο
πρόγραμμα όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν παραχωρείται μια μικρή έκταση γης (50-80 τμ.) με σκοπό την καλλιέργεια λαχανικών για την κάλυψη των ατομικών & οικογενειακών αναγκών τους.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμης, η οποία απευθύνεται σε όλους τους δημότες, ενώ προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αιτημάτων έχουν όσοι δημότες ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες (όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες). Η διάρκεια της παραχώρησης των τμημάτων γης στον δημοτικό λαχανόκηπο είναι ετήσια και γίνεται έναντι ενός ελάχιστου συμβολικού τμήματος.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται και φέτος, στο κτίριο της Οικονομικής Υπηρεσίας στο Τριάδι, στο Δημαρχείο Θέρμης καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα Βασιλικών και Τριλόφου από τις 8:30 έως τις 14:00.
Οι μεριδιούχοι που έχουν παραλάβει τμήμα γης και δεν το καλλιεργούν πλέον θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση διακοπής της χρήσης του δικαιώματος τους.Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στέλιος Γκιζάρης, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων επισημαίνει: “ Με στόχο τη συνύπαρξη, τη συνεργασία, αλλά και τη δημιουργία σε μία δυσχερή περίοδο, που η διατροφική επάρκεια, για τα οικονομικώς ασθενέστερα νοικοκυριά, αποτελεί πρώτιστη ανάγκη, ο Δήμος Θέρμης για μία ακόμη χρονιά πρωτοστατεί, διευρύνοντας όλο και περισσότερο τις πρακτικές αλληλεγγύης, που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα, να αμυνθούν στην κρίση και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως είναι γνωστό ένα αγροτεμάχιο έκτασης 15 στρεμμάτων στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού, είναι ο χώρος όπου ο Δήμος μας δημιούργησε το δικό του λαχανόκηπο, στον οποίο καλλιεργούν οι δικαιούχοι με τις οικογένειές τους. Στους ενδιαφερόμενους δημότες μας παραχωρούνται τεμάχια έκτασης 50 τ.μ, με το συμβολικό τίμημα των 50 ευρώ, για ένα χρόνο. Για τις πολύτεκνες , μονογενεϊκές, ή οικογένειες που έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, το τίμημα είναι 25 ευρώ , ενώ για τις άπορες η παραχώρηση θα είναι δωρεάν. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από τη διάθεση των τεμαχίων, θα χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του εδάφους, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων (περίφραξη, κιόσκια, χώροι υγιεινής) και για τα σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας τα οποία παρακολουθούν, οι υποψήφιοι καλλιεργητές, αφού καλλιέργεια των λαχανόκηπων γίνεται μόνο με βιολογικές μεθόδους, Το μεγάλο ενδιαφέρον από τους κατοίκους του δήμου μας για το πρόγραμμα, μας οδηγεί και φέτος, για μία ακόμη χρονιά να προχωρήσουμε στη διάθεση νέων τμημάτων γης”.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του δήμου μας μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310478010 , 2310478048 και 2310478049.


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου