Translate

Το καρκινογόνο glyphosate σε μπύρες και κρασιά

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν ιδιαίτερα ανησυχητικές αποκαλύψεις για τη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών. Το 2015 υπήρξε η είδηση ​​για τη δίκη εναντίον 31 μαρκών κρασιών για υψηλά επίπεδα ανόργανου αρσενικού . Το 2016, test μπύρας στη Γερμανία
αποκάλυψαν υπολείμματα glyphosate σε κάθε δείγμα που δοκιμάστηκε, ακόμη και σε ανεξάρτητες μπύρες μικρών ζυθοποιών .
Η Moms Across America εξέδωσε αποτελέσματα δοκιμών 12 οίνων της Καλιφόρνια που βρέθηκαν θετικά στο glyphosate το 2016. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν νέα ευρήματα glyphosate για τις πιο δημοφιλείς μάρκες κρασιών στον κόσμο.



Τι έχουν κοινά τα γεγονότα αυτά; , Το βασικό συστατικό στο ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto.

Ο Γάλλος μοριακός βιολόγος Gilles-Éric Séralini κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018 συγκλονιστικά ευρήματα ότι από όλα τα προϊόντα Roundup που δοκιμάστηκαν, πάνω από δώδεκα είχαν υψηλά επίπεδα αρσενικού - πάνω από το πενταπλάσιο του επιτρεπόμενου ορίου μαζί με τα επικίνδυνα επίπεδα βαρέων μετάλλων.

Το Roundup ψεκάζεται συνήθως στα αμπέλια για να κρατήσει τις σειρές που φαίνονται τακτοποιημένες και απαλλαγμένες από τα λεγόμενα ζιζάνια και στις καλλιέργειες σιτηρών (που χρησιμοποιούνται στην μπύρα) ως παράγοντα ξήρανσης λίγο πριν τη συγκομιδή. Το ζιζανιοκτόνο Roundup έχει αποδειχθεί ότι είναι νευροτοξικό , καρκινογόνο , δημιουργεί ενδοκρινικές διαταραχές και είναι αιτία ηπατικής νόσου .


Ορισμένα από τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά. Θα περίμενε κανείς ότι τα βιολογικά κρασιά και οι μπίρες, καθώς και οι προσεκτικά παρασκευασμένες ανεξάρτητες μάρκες μπύρας, θα ήταν απαλλαγμένες από glyphosate, καθώς τα ζιζανιοκτόνα δεν επιτρέπονται ούτε χρησιμοποιούνται στη βιολογική καλλιέργεια. Αντίθετα, φαίνεται ότι έχουν μολυνθεί. Οι προηγούμενες δοκιμές έδειξαν ότι ορισμένα βιολογικά κρασιά μολύνθηκαν και σε αυτόν τον γύρο μία από τις οργανικές μάρκες ήταν μόλις 0,38 ppb, αλλά τα συμβατικά κρασιά είχαν κατάλοιπα glyphosate 61 φορές υψηλότερα στα 23,30 ppb.Μελέτες έχουν δείξει 1 μέρος ανά τρισεκατομμύριο για την τόνωση της ανάπτυξης των κυττάρων καρκίνου του μαστού..

Οι έρευνες στη διαδικασία παραγωγής μεγάλης εταιρείας μπύρας αποκάλυψαν μια πιθανή εξήγηση. Οι συμβατικοί παραγωγοί μπύρας τείνουν να χρησιμοποιούν φθηνότερα συστατικά που περιλαμβάνουν ρύζι, αντί κριθάρι, βρώμη, σίκαλη και σίτάρι, τα οποία είναι πιο ακριβά και τείνουν να χρησιμοποιούνται από ανεξάρτητες και βιολογικές εταιρείες μπύρας που προτιμούν μια πλουσιότερη γεύση. Το φθηνότερο, αποφλοιωμένο άσπρο ρύζι αν δεν είναι οργανικό, πρόκειται για καλλιέργειες που συνήθως ψεκάζονται με γλυφοσάτη ως παράγοντα ξήρανσης λίγο πριν τη συγκομιδή.

Οι βιομηχανίες μπύρας και οίνου πρέπει να απομακρυνθούν από το Roundup της Monsanto προκειμένου να αποφευχθεί η μόλυνση από αυτό το επιβλαβές χημικό ζιζανιοκτόνο.


Περισσότεροι από 1.000 ενάγοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους αγρότες, έχουν καταθέσει αγωγές κατά της Monsanto, κορυφαίου κατασκευαστή glyphosate, για έκθεση Roundup που οδηγεί σε λέμφωμα μη Hodgkin.

Η ένωση ζυθοποιών , η οποία πιστοποιεί μικρές ανεξάρτητες και βιοτεχνικές μπίρες, έδωσε αυτή τη δήλωση σχετικά με τα νέα αποτελέσματα της δοκιμής του MAA glyphosate:

"Οι ζυθοποιοί δεν θέλουν το glyphosate που χρησιμοποιείται για το κριθάρι ή για οποιοδήποτε ακατέργαστο υλικό ζυθοποιίας και οι οργανώσεις καλλιεργητών κριθαριού έχουν επίσης βγει έντονα ενάντια στο glyphosate. Είναι σαφές ότι οι βιομηχανίες ζυθοποιίας και ζυθοποιίας ευθυγραμμίζονται στην αντίθεση τους με τη χρήση του glyphosate "

Πώς λοιπόν το glyphosate μολύνει βιολογικά κρασιά και μπύρες; Παρασύρεται, μολύνει το νερό άρδευσης, το έδαφος και μέσα από ένα νέο φαινόμενο: βροχές των φυτοφαρμάκων . Το glyphosate και άλλα τοξικά χημικά σωματίδια παραμένουν σε εξατμιζόμενο νερό ή σύννεφα που σχηματίζουν βροχή και μολύνουν αμπελώνες και καλλιέργειες σιτηρών σε χιλιάδες μίλια μακριά.

Στην Αμερική, ο ένας στους δύο άντρες και μία στις τρεις γυναίκες αναμένεται να αρρωστήσει από καρκίνο, ένας στους πέντε έχει ψυχική ασθένεια , μεγάλη υπογονιμότητα, στειρότητα και υψηλό ποσοστό βρεφικών θανάτων, ενώ το κόστος της υγειονομικής περίθαλψη είναι εξοντωτικό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι η έκθεση των εγκύων γυναικών στο glyphosate έδειξε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά βραχύτερης κύησης . Τα πρόωρα γεννημένα βρέφη διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο θανάτου.Σύμφωνα με την έκθεση Save the Children οι ΗΠΑ έχουν 50 τοις εκατό περισσότερους θανάτους νηπίων την πρώτη ημέρα της ζωής από ό, τι όλες οι άλλες ανεπτυγμένες χώρες σε συνδυασμό.

Απέναντι Όχθη

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου