Translate

Ακούγοντας τη μουσική των φυτών - Το Μέλλον

Τα φυτά αποτελούν πάνω από το 99% της βιομάζας στον πλανήτη. Αρκετά εκπληκτικό, όταν σκεφτείτε ότι αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το ζωικό βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων και εμάς, είναι το άλλο λιγότερο από το ένα τοις εκατό!

«Εξαρτόμαστε από τα φυτά, επί πλέον η διατήρηση των φυτών

είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του ανθρώπου» - Stefano Mancuso.
Ίσως, με κάποιο τρόπο, η Μουσική των Φυτών μπορέσει να συμβάλει σε μια αλλαγή στη συνειδητότητα που οδηγεί σε μεγαλύτερη αγάπη και διατήρηση της φύσης.
Η Μουσική των Φυτών εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, με συναυλίες και εγκαταστάσεις που ταξιδεύουν και οι άνθρωποι αρχίζουν να αγοράζουν τη συσκευή και να δουλεύουν μαζί της. Συναυλίες με μουσικούς και φυτά έχουν διοργανωθεί σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Είμαι μία από τους διαμεσολαβητές της Μουσικής των Φυτών στην Αυστραλία, στο Κρυστάλλινο Κάστρο του Byron Bay.
Η Sono King, συνιδιοκτήτρια του Κρυστάλλινου Κάστρου, επισκέφθηκε τη Damanhur και είχε μια βαθιά εμπειρία όπου ξέσπασε σε δάκρυα, βλέποντας μια μελωδία που είχε παιχτεί σε ένα φυτό να επαναλαμβάνεται τέλεια στον μουσικό από το φυτό. Μαζί με τον σύζυγό της, Naren, αποφάσισαν ότι αυτή η εκπληκτική εμπειρία της Μουσικής των Φυτών έπρεπε να είναι κάτι που θα προσφερθεί στο Κρυσταλλικό Κάστρο:

«Η επαφή με τη νοημοσύνη του φυτικού κόσμου παρέχει βαθύτερη γνώση για τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. Δεν θα ξεχάσετε ποτέ τη στιγμή όταν τελικά μπορέσετε να ακούσετε τους αόρατους ήχους της φύσης». - Sono και Naren King
Ακούγοντας την μουσική των φυτών για πρώτη φορά

Είναι μια εκπληκτική και μαγική εμπειρία να ακούς τα φυτά να τραγουδούν. Μου αρέσει να βλέπω τη χαρά και το δέος στα πρόσωπα των ανθρώπων όταν ακούνε ένα φυτό να κάνει μουσική για πρώτη φορά. Έχω πολλούς δύσπιστους ανθρώπους στο ακροατήριο και όταν ακούνε τα φυτά να τραγουδούν, μαλακώνουν. Είναι σαν να ανοίγει μια πόρτα στο μυαλό τους.
«Εάν αγαπάς πραγματικά τη φύση, θα βρίσκεις την ομορφιά παντού». - Vincent Van Gogh









Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου