Translate

«A Seed for Change» (Ένας σπόρος για την αλλαγή»)

«Μεγαλώσαμε σε ένα σύστημα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι τα τρόφιμα φυτρώνουν στα ράφια, το καθαρό νερό πηγάζει από τα μπουκάλια, η υγεία βρίσκεται στα χέρια των γιατρών, η εκπαίδευση ζει σε ένα ίδρυμα και τα χρήματα είναι το κλειδί για όλα αυτά. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα…»

Το «Seed for Change» είναι ένα

ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Οικονομίδη, τα γυρίσματα διήρκεσαν 7 χρόνια (2010-
2017) και έγιναν σε Ελλάδα, Λίβανο, Βέλγιο και Γαλλία, ένα προσωπικό οδοιπορικό του Άλεξ Οικονομίδη κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η ιστορία ενός ανθρώπου της πόλης που όλα πήγαιναν καλά στη ζωή του μέχρι το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης που τον οδήγησε στην ανεργία. Αναζητώντας βιώσιμες λύσεις για την παράκαμψη της κρίσης και της κατάθλιψης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να σπάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο του φόβου και να καλλιεργούμε τα δικά μας τρόφιμα. Προϋπόθεση όμως είναι να έχουμε πρόσβαση σε παραδοσιακούς σπόρους. Σπόροι οι οποίοι είναι ανοιχτής γονιμοποίησης και αναπαράγονται, και που δυστυχώς σήμερα δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις.
Το «A Seed for Change» (Ένας σπόρος για την αλλαγή»), προβάλλεται, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 17:45 στον Κινηματογράφο«Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων) με ελεύθερη είσοδο.



"Δεν θα τους αφήσουμε, δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν παράνομο το πιο αρχέτυπο πράγμα που έχει ο άνθρωπος, το να πάει στη γη να βάλει ένα σπόρο για να πάρει ένα φυτό για να τραφεί."
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου