Translate

Little Island - Η ιστορία ενός ερημίτη

Το «Little Island» ​περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που επέλεξε να ζει για 40 περίπου χρόνια σ’ ένα μικρό νησί,το Γαϊδουρονήσι, ή αλλιώς νήσος Χρυσή, στα νότια της Κρήτης. Μέσα από τα χρόνια κατάφερε
να διαμορφώσει τη ζωή του και να επιβιώνει παρά τις αντίξοες συνθήκες. Η ζωή του αναστατώνεται από την επιμονή των δασικών αρχών να τον απομακρύνουν από εκεί. Εκείνος όμως  δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει το μικρό νησί.Το "Little Island" είναι η ιστορία του Νίκου Βασιλάκη, ενός ανθρώπου που αποφάσισε να ζήσει για όλη του τη ζωή στη φύση . Η Χρυσή είναι ένα πολύ μικρό νησί κάτω από την Ιεράπετρα ,στο Λιβυκό πέλαγος, όπου κυριαρχεί η χρυσή άμμος, τα γαλάζια νερά και η έντονη πράσινη βλάστηση από κέδρους.Η Χρυσή προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, ως "περιοχή έντονου φυσικού κάλλους", καθώς επίσης έχει ορισθεί ως καταφύγιο άγριας ζωής. Το νησί φιλοξενεί το μεγαλύτερο φυσικώς σχηματιζόμενο δάσος Λιβανέζικου κέδρου στην Ευρώπη. Η πλειοψηφία των δέντρων έχουν μέση ηλικία τα 200 χρόνια και μέσο ύψος τα 7 μέτρα, μερικά δέντρα είναι πάνω από 300 χρονών και έχουν 10 μέτρα ύψος.Ο Νίκος Βασιλάκης κατάφερε να φτιάξει και οικογένεια πάνω στο νησί και αναγκάστηκε να την αποχωριστεί όταν η κόρη του έπρεπε να πάει σχολείο και εκείνος επέλεξε το νησί. ΟΙ δασικές αρχές τον κυνηγούσαν διαρκώς επιμένοντας να εγκαταλείψει το νησάκι του αλλά εκείνος επέμενε να παραμένει. Τελικά πέθανε μερικούς μήνες αφού τελείωσαν τα γυρίσματα.

Little Island from Angelos Psomopoulos on Vimeo.


Το «Little Island»,είναι ένα ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Άγγελου Ψωμόπουλου και Αλεξ Βηλαρά με πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία.

* Official Selection Thessaloniki International Documentary Film Festival 2015

* Nominated for Best Direction Los Angeles Short Film Festival 2016

* Best Film Production SAE Alumni Awards 2015

* Official Selection San Fransisco Greek Film Festival 2016

* Festival Award Ierapetra International Documentary Film Festival 2015

* Official Selection Best Shorts Competition 2015


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου