Translate

Η Καλιφόρνια έδιωξε την πλαστική σακούλα. Η Ελλάδα πότε;

Η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη πολιτεία της Αμερικής που απαγορεύει με νόμο τις πλαστικές σακούλες. Μια απόφαση που επισκιάστηκε από τον θόρυβο των αμερικανικών εκλογών, και είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με την συγκέντρωση 500000 υπογραφών για να οριστεί το δημοψήφισμα που τελικά
οδήγησε στην απόφαση αυτή. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική περιβαλλοντική νίκη που σημαίνει άμεση αποβολή από 25 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες που έχουν ρυπαίνουν την Καλιφόρνια και το περιβάλλον κάθε ημέρα.
Στις ΗΠΑ εκτός από την Καλιφόρνια, η Χαβάη απαγορεύει από το 2015 την χρήση μη βιο-διασπώμενων τσαντών, ενώ στην Ουάσιγκτον απαγορεύεται η χρήση μη ανακυκλώσιμων τσαντών από το 2009, επίσης σε τοπικό επίπεδο πολλές πόλεις απαγορεύουν την χρήση τους. Σε πολλές χώρες του κόσμου, υπάρχει μια σταδιακή κατάργηση των πλαστικών τσαντών μίας χρήσης. Μεταξύ άλλων, το Μαρόκο , η Ιταλία , το Μπαγκλαντές και οι Κάτω Χώρες έχουν απαγορεύσει τις πλαστικές σακούλες. Ενώ, χώρες όπως η Γερμανία, η Κίνα, και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν βάλει φόρους σε πλαστικές σακούλες, η οποία βοηθά επίσης στη μείωση της κατανάλωσης, όχι όμως απόλυτα. Παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει οδηγήσει την χρήση τους σε πτώση κατά 70-80%. Στην Ελλάδα μόλις τώρα άνοιξε η συζήτηση για το θέμα.



Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου