Translate

2016 είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί, λέει ο ΟΗΕ

Το 2016 είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί , ενώ είναι επίσης και το τρίτο κατά σειρά θερμότερο έτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού ( WMO) του ΟΗΕ.
Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και στο φαινόμενο El Nino . "Σε ορισμένα μέρη της Αρκτικής, οι θερμοκρασίες ήταν 6 ° C έως 7 ° C πάνω από το μέσο όρο. Πολλές άλλες αρκτικές και υπο-αρκτικές περιοχές της Ρωσίας, της Αλάσκας, και βορειοδυτικά του Καναδά ήταν τουλάχιστον 3 ° C πάνω από το μέσο όρο. 42.7 C καταγράφηκε στην Νότια Αφρική τον Ιανουάριο, 44.6 C στην Ταϊλάνδη στις 28 Απριλίου, 51.0 C τον Μάιο στην Ινδία ,ενώ στο Κουβέιτ έφθασε στους 54.0 C τον Ιούλιο. Οι ακραίες αυτές καιρικές συνθήκες έχουν βλάψει τη γεωργία και την επισιτιστική ασφάλεια, επηρεάζουν πάνω από 60 εκατομμύρια ανθρώπους που ασχολούνται με την γεωργία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Συνολικά, το 2016 ήταν περίπου 1,2 ° C θερμότερο από τα προβιομηχανικά επίπεδα, δήλωσε το WMO , και θέτει τον πλανήτη επικίνδυνα κοντά στο όριο 1,5 ° C, που τα έθνη συμφώνησαν πέρσι στο COP 21 . Το επίπεδο του CO2 στην ατμόσφαιρα έσπασε κάθε ρεκόρ το 2016.


*Η ανάλυση της θερμοκρασίας του WMO συνδυάζει τα τρία βασικά στοιχεία, από το Met Office, τη NASA και το National Oceanic and Atmospheric Administration , και καταγράφει θερμοκρασίες από το 1880.

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου