Translate

Ευρωπαϊκή Επισκόπηση ΚΥΓΕΩ

Το κίνημα της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας (ΚΥΓΕΩ) αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως εναλλακτική στο μη-βιώσιμο βιομηχανοποιημένο σύστημα διατροφής και έτσι αποτελεί μια ουσιαστική προσέγγιση στην μετάβαση προς την Αγροοικολογία και την
Διατροφική Κυριαρχία. Η Ευρωπαϊκή Ερευνητική Ομάδα
ΚΥΓΕΩ στην ‘Ευρωπαϊκή ΕπισκόπησηΚΥΓΕΩ’ (European CSA Overview) συνδυάζει την γνώση ατόμων από 22 Ευρωπαϊκά κράτη. Όλοι τους προέρχονται από τον χώρο της έρευνας, του ακτιβισμού και της γεωργίας και έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου της ΚΥΓΕΩ στις αντίστοιχες χώρες. Έτσι, η Έκθεση αυτή μας δίνει μια ματιά ‘εκ των έσω’ για την κατάσταση και την δυναμική του κινήματος της ΚΥΓΕΩ σε ολόκληρη την ήπειρο.

Με αυτή την Έκθεση, η Ευρωπαϊκή Ερευνητική Ομάδα ΚΥΓΕΩ στοχεύει στο να βελτιώσει την παραγωγή και ανταλλαγή γνώσης ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά εγχειρήματα ΚΥΓΕΩ, και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό αλλά και τους φορείς χάραξης πολιτικής ότι υπάρχουν εναλλακτικές που λειτουργούν ενάντιαστην υπάρχουσα εξάρτησή μας από την βιομηχανοποιημένη (δια)τροφή.

Πέρα από το να παρουσιάζει τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Απογραφής, αυτή η Έκθεση αναλύει και τις Αγροοικολογικές διαστάσεις της ΚΥΓΕΩ.

Η Έκθεση είναι διαθέσιμη σε μορφή pdf για κατέβασμα (στα αγγλικά) από τον ιστότοπο του URGENCI -του Παγκόσμιου Δικτύου ΚΥΓΕΩ www.urgenci.net



Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment