Translate

Final Straw: Food, Earth, Happiness

Η ταινία Final Straw: Food, Earth, Happiness, όχι μόνο μας δίνει ένα συναρπαστικό προσανατολισμό για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων μας με τη γεωργία και τη διατροφή, αλλά επίσης στοχεύει στη ρίζα των μεγάλων οικολογικών και κοινωνικών θεμάτων .

Κατά τη διαδικασία παραγωγής της ταινίας, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) κυκλοφόρησε μια έκθεση η οποία αναφέρει ξεκάθαρα, ότι έχουμε μόνο 60 χρόνια επάρκειας τροφίμων αν συνεχίσουμε την οικολογική καταστροφική στην γεωργική καλλιέργεια. Προσθέστε την κοινωνική και οικονομική ανισότητα, την εξάντληση των πόρων, καθώς και την αλλαγή του κλίματος που απειλεί την ίδια την ύπαρξή μας, και η πορεία προς το μέλλον φαίνεται τουλάχιστον τρομακτική.

Λύσεις για την οικολογική, οικονομική αλλά και την κοινωνική κρίση οι οποίες μας έρχονται από απροσδόκητες προτάσεις. Δύο εξερευνητές μας μεταφέρουν μέσα από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, την Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετατρέποντας τις αντιλήψεις μας για τη διατροφή και τη ζωή ανάποδα
σε ένα εκπληκτικά απλό και ποιητικό τρόπο .


Μαγευτικά τοπία , πρωτότυπη μουσική από ένα ατμοσφαιρικό, ταξιδιάρικο soundtrack, με επίκεντρο τη φιλοσοφία του αείμνηστου Masanobu Fukuoka εμπνευστή της φυσικής καλλιέργειας και το βιβλίο του “One Straw Revolution” και με καταπληκτικές συνεντεύξεις με τους σύγχρονους πρωτοπόρους της φυσικής γεωργίας του κίνηματος Final Straw , Yoshikazu Kawaguchi (Ιαπωνία), Seonghyun Choi (Κορέα), και Larry Korn (Ηνωμένες Πολιτείες), αλλά και πολλούς άλλους φωτίζοντας μια λαμπρή διαδρομή προς τη βιωσιμότητα και την ευημερία παρουσιάζοντας μια εκπληκτική στοχαστική ιστορία με πανάρχαιες ιδέες σχετικά με τη γεωργία, την οικολογική συνεκτικότητα και την προσωπική ευτυχία.



Το Final Straw: Food, Earth, Happiness ρίχνει το σπόρο για να αναπτυχθούν λύσεις μέσα μας, όχι μόνο για γεωργικά θέματα, αλλά και για προβλήματα οικολογικά αλλά και κοινωνικά .Είναι μια ταινία εμπνέει, και δίνει κίνητρα για αλλαγές στο τρόπο ζωής μας.

Δείτε το trailer της ταινίας




Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment