Translate

Φροντίζουμε για τη Ζωή. Κάλεσμα σε δράση για το ζωντανό σπόρο και το ζωντανό έδαφος.

Το Παγκόσμιο Κίνημα για την Ελευθερία των Σπόρων σε καλεί να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους και κοινότητες από όλον τον πλανήτη, από τις 2 έως τις 16 Οκτωβρίου, για να γιορτάσουμε τους σπόρους μας, τα χώματα μας, τη γη μας, τα εδάφη μας και να δημιουργήσουμε μια Δημοκρατία της Γης η οποία θα βασίζεται στο Ζωντανό Σπόρο και το Ζωντανό Έδαφος, τις υγιείς κοινωνίες και τις ζωντανές οικονομίες.
Ζούμε σε έναν κόσμο συνεχώς μεταβαλλόμενο, αλλά και απαιτητικό.
Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε δύο εντελώς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους απαιτούμε. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι βλέπουμε τον κόσμο από δύο εντελώς διαφορετικές οπτικές γωνίες και έχουμε δύο εντελώς διαφορετικά μοντέλα στο μυαλό μας.
Το ένα μοντέλο βασίζεται σε ΜΙΑ πολυεθνική εταιρία και τη γεωργία που η ίδια προωθεί. Επίσης, βασίζεται στο μονοπώλιο και τη μονοκαλλιέργεια η οποία εξολοθρεύει τη βιοποικιλότητα, τους μικρής κλίμακας αγρότες, αλλά και όλους εμάς μέσω των ασθενειών που προκαλεί.
Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, υπάρχουν εκατομμύρια είδη χλωρίδας και πανίδας και δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Εμείς, οι άνθρωποι-δεν μπορούμε να καταστρέψουμε τη Γη, τους συνανθρώπους μας και το μέλλον μας.

Πιστεύουμε ότι μέσα στο σπόρο και το έδαφος βρίσκουμε τις απαντήσεις σε όλες τις κρίσεις που αντιμετωπίζουμε, όποιες και αν είναι αυτές.
Η πείνα και οι ασθένειες, η κρίση της βίας και του πολέμου, η κατάλυση της δημοκρατίας.

Εάν καθένας από εμάς δεσμευτεί να προστατέψει το Ζωντανό Σπόρο και το Ζωντανό Έδαφος, να καλλιεργήσει τη δική του τροφή, όσο γίνεται, πιο κοντά στο σπίτι του, στο μπαλκόνι του, στην ταράτσα του, με τους αγρότες να είναι, όσο γίνεται κοντά του, όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις να αποφασίσουν.

Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτή την σημαντική επανάσταση αγάπης και φροντίδας όπου δρούμε ως μία καρδιά, ως ένα μυαλό και με κοινή συνείδηση και λέμε όχι σε αυτή την οικοκτονία και γενοκτονία που πλέον λαμβάνει χώρα γύρω μας, σε κάθε κοινωνία, κάθε γενιά και επηρεάζει κάθε είδος χλωρίδας και πανίδας.

Φροντίζουμε για τη Ζωή και πιστεύουμε στη δύναμη της φροντίδας.
Θα χτίσουμε ζωντανές οικονομίες, θα γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε.
Με την αγάπη μας: για τη βιοποικιλότητα, το έδαφος, τη Γη και τους συνανθρώπους μας.
Και θα αντλήσουμε έμπνευση, ελπίδα και δύναμη από το γεγονός ότι η θέληση για ζωή είναι πιο δυνατή από αυτή του θανάτου: η δύναμη της αγάπης είναι πιο δυνατή από αυτή της καταστροφής.
Λάβε και εσύ μέρος στην επανάσταση της φροντίδας για τη Ζωή.

Ιδέες για Δράση

Γίνε Σποροφύλακας
Ξεκίνα μία Τράπεζα/Βιβλιοθήκη Σπόρων, φύλαξε τους δικούς σου σπόρους οι οποίοι δεν είναι ΓΤΟ/σπόροι πατέντας.
Οργάνωσε ανταλλαγές μη ΓΤΟ σπόρων/σπόρων πατέντας, «διεγραμμένων» αγροτικών ποικιλιών.


Οργάνωσε μία Εκδήλωση ‘Σπορά Σβόλων’

Οργάνωσε μία προβολή ταινίας

Το μήνυμα της Δρ. Βαντάνας Σίβα ‘Φροντίζουμε για τη Ζωή-Η Δύναμη της φροντίδας’ [Διαθέσιμο σε πολλαπλές γλώσσες]:https://youtu.be/biNnaoaat-I


‘Ο Ζωντανός Σπόρος’ και ‘Το Ζωντανό Έδαφος’-Πρόσφατες Ταινίες της Ναβντάνια: http://bit.ly/1NTdqFw

Ξεκίνα μία ή λάβε μέρος σε μία Πρωτοβουλία Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας (CSA)

Δεσμεύσου να αγοράζεις φρέσκα, τοπικά, βιολογικά προϊόντα -όχι μεταλλαγμένα ή επεξεργασμένα τρόφιμα-, από αγορές αγροτών.
Δεσμεύσου να καλλιεργείς την τροφή σου με βιολογικό τρόπο, χωρίς ΓΤΟ και ενθάρρυνε και άλλους να κάνουν το ίδιο.
Οργάνωσε ένα δείπνο, ένα μεσημεριανό γεύμα ή κάποιο πικ-νικ με την οικογένειά σου, τους φίλους σου, την κοινότητα ή τον οργανισμό στον οποίο ανήκεις.
Χρησιμοποίησε για το γεύμα αυτό πρώτες ύλες από αγρότες που φυλάσσουν και χρησιμοποιούν βιολογικούς σπόρους (όχι ΓΤΟ/πατέντες), ευαισθητοποιώντας έτσι τους γύρω σου και δίνοντας τους να καταλάβουν ότι οι σπόροι, η τροφή, η υγεία και οι ζωντανές οικονομίες συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους.
Οργάνωσε ένα συνέδριο με σκοπό να ενημερώσεις για το πώς συνδέεται η Ελευθερία των Σπόρων με την Ελευθερία της Τροφής και το Ζωντανό Έδαφος με τη Δημοκρατία της Γης.

Γίνε ένας Υπερασπιστής των Σπόρων

Ανακήρυξε ένα σημείο του σπιτιού σου ή του οργανισμού σου ή του χωριού σου ή του Δήμου σου ως Ζώνη Ελευθερίας των Σπόρων όπου τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας πάνω σε σπόρους και οι πατέντες δεν αναγνωρίζονται και δεν γίνονται αποδεκτά.
Οργάνωσε διαμαρτυρίες, πορείες και συγκεντρώσεις στα γραφεία των πολυεθνικών των σπόρων, στα γραφεία που εκδίδουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας πάνω σε σπόρους, αλλά και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γράψε γράμματα και υπόβαλε γραπτές αναφορές στα τοπικά ιδρύματα, στις τοπικές κοινωνίες και στους Δήμους ενημερώνοντάς τους για το πόσο σπουδαία είναι η Ελευθερία των Σπόρων για το μέλλον των κατοίκων τους και του περιβάλλοντος στο οποίο εκείνοι ζουν. Συνεργάσου μαζί τους, ώστε να ανακηρύξετε από κοινού ‘Ζώνες Ελευθερίας των Σπόρων’.

Στείλε μία γραπτή αναφορά στο κοινοβούλιο να αναιρέσει νόμους οι οποίοι παραβιάζουν την Ελευθερία των Σπόρων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Γράψε στα γραφεία που δίνουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και επέμενε ώστε να σταματήσουν να χορηγούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας για σπόρους.
Γράψε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου: http://www.wto.org/ επιμένοντας να πραγματοποιηθεί η υποχρεωτική αναθεώρηση του άρθρου 27.3b της Συμφωνίας TRIPS (http://www.wto.org/english/tratop_e/trips_e/art27_3b_e.htm) το οποίο κάνει αναγκαία τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας πάνω σε μορφές ζωής.

Ζήτησέ τους να ανακαλέσουν τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας πάνω στους σπόρους.
Γράψε στον Πρόεδρο Ομπάμα: http://www.whitehouse.gov/contact/submit-questions-and-comments επιμένοντας να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Λευκό Οίκο ως μέσο εκφοβισμού προς τις υπόλοιπες χώρες, για λογαριασμό της Μονσάντο, καταστρέφοντας την κυριαρχία των σπόρων με τους ΓΤΟ και τις πατέντες.

Γίνε ένας Αποκαταστάτης του Εδάφους

Ξεκίνα έναν Κήπο
Φτιάξε κομπόστ:
Ξεκίνα να καλλιεργείς σκουλήκια
Δοκίμασε επιστρώματα
Φτιάξε το δικό σου βιολογικό λίπασμα

Ψάξε στο internet για όλα τα παραπάνω και μάθε περισσότερα


Μήνυμα από την Dr Vandana Shiva.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο «CC» στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε ελληνικά.


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment