Το WikiLeaks δίνει αμοιβή 100000 € σε όποιον δώσει πληροφορίες για το μεγαλύτερο μυστικό της Ευρώπης την ΤΤΙΡ. Δείτε το βίντεο.

Το WikiLeaks δίνει  αμοιβή 100.000 ευρώ σε όποιον  δώσει  το πλήρες κείμενο της επερχόμενης διατλαντικής συμμαχίας  ή διαρρεύσει λεπτομέρειες της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΤΙΡ).  «Το απόρρητο της ΤΤΙΡ ρίχνει μια σκιά στο μέλλον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Η ΤΤΙΡ επηρεάζει τη ζωή κάθε Ευρωπαίου και εφιστά την Ευρώπη σε μακροχρόνια σύγκρουση με την Ασία.. " »  δήλωσε ο Julian Assange ιδρυτής  του WikiLeaks . Το WikiLeaks  ξεκίνησε μια crowdfounding  καμπάνια για να χρηματοδότησει  το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό της  Ευρώπης.

                               Δείτε το βίντεοΤο ΤΤΙΡ είναι μία  διεθνή συνθήκη που βρίσκεται υπό μυστική διαπραγμάτευση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παραμένει μυστική σχεδόν στο σύνολό της, καλά φυλαγμένη από τους Αμερικανούς διαπραγματευτές, και μόνο σε πολύ μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες έχει δοθεί ειδική πρόσβαση για τους όρους της. Η ΤΤΙΡ καλύπτει το ήμισυ του παγκόσμιου ΑΕΠ και είναι μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του είδους της στην ιστορία. Η ΤΤΙΡ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός παγκόσμιους οικονομικού μπλοκ έξω από το πλαίσιο του ΠΟΕ, ως μέρος μιας γεωπολιτικής στρατηγικής εναντίον των χωρών BRICS της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έχει ονομάσει το ΤΤΙΡ ένα «οικονομικό ΝΑΤΟ», συγκρίνοντάς το με τη στρατιωτική συμμαχία Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια το Wikileaks έχει δημοσιεύσει κεφάλαια από δύο άλλες μυστικές παγκόσμια προσφορές εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας Trans-Pacific εταιρικής σχέσης (TPP) και το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες συμφωνίας (TISA), παρά τις προσπάθειες άνευ προηγουμένου από τη διαπραγμάτευση κυβερνήσεις να τους κρατήσει μακριά.

Μαζί με την ΤΤΙΡ, οι συνθήκες αυτές αντιπροσωπεύουν το "Big Three Τ", που επηρεάζει 53 χώρες, 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι και καλύπτει τα δύο τρίτα της παγκόσμιας οικονομίας. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα νέο διεθνές νομικό καθεστώς που επιτρέπει πολυεθνικές εταιρίες να παρακάμψει τα εθνικά δικαστήρια, να αποφύγει την περιβαλλοντική προστασία, η αστυνομία το Διαδίκτυο για λογαριασμό της βιομηχανίας περιεχομένου, να περιορίσει τη διαθεσιμότητα οικονομικά προσιτών φαρμάκων κοινόχρηστης ονομασίας, και να περιορίσουν δραστικά νομοθετική κυριαρχία της κάθε χώρας. Από το "Big Three Τ», η ΤΤΙΡ παραμένει η λιγότερο εκτεθειμένη σε δημόσιο έλεγχο, και η πιο σημαντική για τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών.

Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.