Μικρές κουβέντες ενάντια σε μεγάλες αυτ-απάτες

H δημοκρατία είναι πράττειν. Αν τα λόγια και ευχολόγια πολιτών και πολιτικών δεν ταυτίζονται με την πράξη ή δεν ενεργοποιούνται προς την επίτευξη πράξεων, τότε η δημοκρατία καταντάει μια γελοία και εκφυλιστική φαντασίωση.

Όσο για την ισχύ, αυτή δεν μετριέται από τον πόνο και το φόβο που έχεις την ικανότητα -και τα μέσα- να προκαλέσεις στον άλλο. Αλλά από τον πόνο και το φόβο που μπορείς να αντέξεις.

Όταν μια δημοκρατία στα λόγια -ή "νησίδες" μέσα σε αυτήν- εγκαθιδρύει/-ουν το φόβο στις καρδιές των πολιτών, σπέρνοντας συγχρόνως και τον πόνο στις ζωές τους, τότε πρόκειται για μια τυραννία -ή "νησίδες τυραννίας"- άξια να πολεμηθεί/-ούν μέχρι την οριστική συντριβή της/τους.

Ενεργός πολίτης σημαίνει ενεργή διαρκώς συμμετοχή στις διαδικασίες συγγραφής της αφήγησης που τον αφορά άμεσα και καθορίζει την ίδια την ύπαρξή του μέσα στην Πολιτεία. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρόκειται για υπήκοο και έρμαιο νόμων ξένων προς αυτόν και τις ανάγκες του.

Για να μην έχουμε αυτ-απάτες.
Και να μην προσδοκούμε να εισχωρήσει έστω και υποψία φωτός μέσα στη σκοτεινιά. Αναζητώντας σανίδες σωτηρίας έξω από τους εαυτούς μας και αγκαλιές επαγγελματιών κηδεμόνων, με εκπαίδευση σε τεχνικές μαζικής ύπνωσης.
Ο διαρκής, παρατεταμένος ύπνος δεν διαφέρει και πολύ από το κώμα, δηλαδή από μια κατάσταση που φλερτάρει περισσότερο με το θάνατο παρά με τη ζωή.

Και δεν υπάρχει πιο ήσυχο πράγμα από τους νεκρούς.Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.