Translate

Θα πληρώσει ποιος και τι;

Σουρεαλισμός. Γίνεται μάχη για το τι θα κληθούν τελικά να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες , ενώ οι Έλληνες πολίτες απλά δεν θα έχουν να πληρώσουν τίποτα! Και όσοι έχουν πολύ απλά θα πάρουν τη βαλίτσα τους και θα φύγουν. Όσοι μείνουμε εδώ κι ανάποδα να μας γυρίσεις δεν θα πέσει τίποτα.

Εντάξει ρε παιδιά ας πούμε ότι συμφωνείτε τελικά κι αποφασίζετε πως μου αναλογεί να σας πληρώσω με διάφορους τρόπους (έκτακτες εισφορές, αύξηση στα τρόφιμα, στο ρεύμα, στα εισιτήρια, στην εφορία) ένα Χ ποσό. Ε και? Αν βρείτε να το πάρετε σφυρίστε μου κλέφτικα. Η συνέχεια ποια θα είναι? Θα με κλείσετε φυλακή? Έστω και γίνεται κι αυτό. Λεφτά δεν θα πάρετε

Κι ο άλλος που έχει φέτος, ακόμα κι εκείνος ο ψιλοβολεμένος που λέει "Ευρώπη και ξερό ψωμί" σε 1-2 χρόνια θα είναι σαν και μένα. Και μετά? Ποιος θα μείνει να πληρώνει? Θέλει ο φοβισμένος νοικοκύρης να κρατήσει τη δουλίτσα του. Η δουλίτσα του κάτι πουλάει. Πως στο διάολο θα την κρατήσει αν δεν υπάρχουν αγοραστές? Θέλει ο σκλαβάκος να κρατήσει το υπαλληλίκι των 300-700 ευρώ, πως θα κρατήσει τη θεσούλα του αν η εταιρεία του κλείσει? Θέλει ο τρομαγμένος να κρατήσει το σπιτάκι του και το αυτοκινητάκι του. Πως θα το κρατήσει αν του τα πάρουν όλα η εφορία και οι τράπεζες?

Γύρω μας έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ξένους που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, μακριά από τις πατρίδες τους. Και δεν είναι μόνο Άραβες, Σύριοι, Πακιστανοί , Αφρικανοί. Βλέπουμε βαλκάνιους, ΡώσουςΠολωνούς, Ουκρανούς... Μήπως φαντάζεστε πως ήταν μ@λάκες όλοι αυτοί και τρελάθηκαν κι άφησαν το σπίτι τους, το τόπο τους ? Δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και ξεσπιτώθηκαν γιατί έρχονται από πατρίδες που οι άνθρωποι πεθαίνουν εξαθλιωμένοι. Πατρίδες που έχουν εφαρμόσει τα μνημόνια του δέκα τρώνε κι οι υπόλοιποι με μεγιστάνες του πλούτου να λυμαίνονται όλα τα κέρδη και εκατομμύρια φτωχούς και πεινασμένους απέναντι τους. Η έρχονται από πατρίδες που έχουν πόλεμο, εμφυλίους, που ο ένας κατασπαράζει τον άλλον.  Και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού στην Αμερική πόσες χιλιάδες περνάνε κάθε μέρα τα σύνορα από τις χώρες τις Λατινικής Αμερικής, από το Μεξικό, από τις φτωχές ευρωπαϊκές χώρες ελπίζοντας για ένα μεροκάματο, ελπίζοντας να επιβιώσουν.

Ήθελα να ήξερα όσοι έχουν ακόμα ψευδαισθήσεις για το που βαδίζουμε δεν ακούνε ειδήσεις από τον άλλο κόσμο? Δεν έχουν ακούσει από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους πως ήμασταν μετά το πόλεμο? Υπάρχουν τόσο άσχετοι που να νομίζουν πως θα μείνουν στο απυρόβλητο από μια συνολική υποβάθμιση της Ελλάδας σε τριτοκοσμικό κράτος? Ποια ανάπτυξη με δυο εκατομμύρια άνεργους. Με τους υπόλοιπους να παίρνουν ένα μισθό χαρτζιλίκι. Με κατασχέσεις από εφορία και τράπεζες. Με τρόφιμα που δεν θα μπορούμε να τα πλησιάσουμε. Με άνεργα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό.

Το μόνο πράγμα που θα μπορέσει να πανηγυρίσει στο μέλλον σ΄αυτόν τον τόπο που θα έχει γίνει κρανίου τόπος θα είναι δέκα οικογένειες, οι κερδοσκόποι και το οργανωμένο έγκλημα!Οι υπόλοιποι θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε τρία πράγματα. Η κλέφτες, ή μετανάστες ή κάτοικοι φαβέλας.... 

Εκτός κι αν υπάρχει κόσμος ακόμα που πιστεύει πως με χρέος μισό τρις, με 27% ανεργία με πεντακόσιες χιλιάδες επιχειρήσεις με λουκέτο, με κλεισμένα εργοστάσια, ρημαγμένη γη ένα ανελέητο φορομπηχτικό μηχανισμό .. όλα θα πάνε καλά.  

http://synithisypoptos.gr/

Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.
    Blogger Comment
    Facebook Comment