Translate

Πράσινοι τοίχοι

Οι Πράσινοι τοίχοι, επίσης γνωστοί ως ζωντανοί τοίχοι, βιο-τοίχοι, οικολογικοί τοίχοι, ή κάθετοι κήποι,. Ορισμένοι έχουν ως  μέσο καλλιέργειας, όπως το έδαφος, άλλοι αναπτύσσονται με υδροπονικά συστήματα, μία μέθοδος καλλιέργειας φυτών χρησιμοποιώντας διαλύματα ορυκτών θρεπτικών ουσιών, στο νερό, χωρίς χώμα. οι πράσινοι τοίχο που έχουν έδαφος διαθέτουν συνήθως ένα σύστημα άρδευσης.
Αυτοι οι ζωντανοί τοίχοι που κατασκευάστηκαν σε όλο τον κόσμο και μπορεί να είναι σε εσωτερικούς χώρους ή έξω, μεμονωμένοι ή συνδέονται με ένα υπάρχοντα τοίχο, και θα τους βρούμε  σε όλα τα σχήματα και μεγέθη.
          Αλλά τι είναι αυτό που κάνει τους πράσινους τοίχους τόσο ενδιαφέροντες; Ακολουθεί μια λίστα με πέντε κατασκευές που ξεχωρίζουν από τους  υπόλοιπους και αποδεικνύουν ότι η αύξηση της κάθετης φύτευσης είναι η νέα μέθοδος  για να καλλιεργούμε στην πόλη.

1. Ο Εφευρέτης του  πράσινου τοίχου

            Ο πρώτος πράσινος τοίχος χρονολογείται από το 1938 όταν ο καθηγητής Stanley Hart White του Πανεπιστημίου τουIllinois Urbana-Champaign κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του“Vegetative-Bearing Architectonic Structure and System.”  Ευτυχώς, το όνομα  έχει έκτοτε μειωθεί σε 
κάθετη φύτευση. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του περιγράφει μία νέα μέθοδο "για την παραγωγή μιάς αρχιτεκτονικής δομής οποιουδήποτε   μεγέθους,  σχήματος  ή και ύψους  με  επιφάνειες που παρουσιάζουν μία μόνιμα αυξανόμενη κάλυψη της βλάστησης.". 
            Ο  White περιγράφει τη νέα τεχνολογία και την τέχνη που ενέχονται στην παρούσα εφεύρεση μέσω περιγραφές και εικονογραφήσεις, καθώς και στη διαδικασία, ανακαλύπτει μια νέα μορφή του σχεδιασμού κήπων αλλά  δεν είχε  υλοποιηθεί πλήρως μέχρι μετά το θάνατό του.

2. Ο ψηλότερος εσωτερικός Πράσινος Τοίχος
    Αυτός , υψώνεται 65 μέτρα (213 πόδια) στον αέρα και βρίσκεται στο κτίριο Desjardins στο Κεμπέκ. Η ομάδα σχεδιασμού, "Green over grey",σχεδίασε ώστε  να φυτευτούν 11.000 φυτά από 42 διαφορετικά είδη σε ένα υδροπονικό 
σύστημα για να δημιουργήσουν ένα τοίχο εμπνευσμένο από το St Lawrence River, το οποίο μπορεί να δει κανείς από το κτίριο. Αυτός ο πράσινος τοίχος δεν είναι μόνο ένα ζωντανό κομμάτι της τέχνης, αλλά επίσης ένα πραγματικά φυσικό σύστημα καθαρισμού του αέρα του κτιρίου.

3. Ο φυτεμένος τοίχος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία
   Σχεδιάστηκε επίσης από την "Green over grey",  και ο τοίχος αυτός βρίσκεται στο Surrey της , Βρετανικής Κολούμπια. Ένας τοίχος  3000 τετραγωνικών ποδιών είναι εγκατεστημένος στο κτήριο που περιλαμβάνει  την Δημόσια Βιβλιοθήκη Semiahmoo  και τις εγκαταστάσεις της Βασιλικής αστυνομίας Περιέχει περισσότερα από 10.000 φυτά που αποτελείται από περισσότερα από 120 

διαφορετικά είδη. Το τείχος αυτό εξυπηρετεί επίσης έναν διπλό καθήκον. Στο εξωτερικό, έχει γίνει ένας βιότοπος για πουλιά,  μέλισσες και άλλα έντομα και τον καθαρισμό του αέρα έξω. Χρησιμεύει επίσης ως μόνωση, μειώνοντας έτσι το κόστος της ενέργειας για το κτίριο.

4. Ο μεγαλύτερος υπαίθριος Πράσινος Τοίχος
   Σχεδιασμένος από την Elmich Pte Ltd στη Σιγκαπούρη, οι έξαόροφος φυτεμένος τοίχος που δεν περιορίζεται σε ένα ενιαίο κτίριο, αλλά αντ 'αυτού να καλύπτει επτά απο τα κτηρια της πανεπιστημιούπολης!. Ο τοίχος έχει εγκατασταθεί το 2012 στο εξωτερικό του Ινστιτούτου Τεχνικής Εκπαίδευσης στη Σιγκαπούρη, και χρησιμεύει για να μπλοκάρει τους τοίχους με δυτικό προσανατολισμό από τον έντονο τροπικό ήλιο.                            Αρμόζει  σε μια πανεπιστημιούπολη που έχει ενσωματώσει την περιβαλλοντική αειφορία ως ένα από τα βασικά και στρατηγικά προγράμματα της. Το σχέδιό τους, επιδιώκει να ενσταλάξει μια μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων και να αγκαλιάσει πράσινες πρακτικές, με ανάπτυξη και δημιουργία  νέων δεξιοτήτων για την πράσινη οικονομία της Σιγκαπούρης. Μπορείτε να το δείτε εδώ

5. Η χώρα με τους περισσότερους πράσινους τοίχους
  Η διάκριση αυτή πηγαίνει  στη Σιγκαπούρη, η οποία έχει εκατοντάδες  κάθετους κήπους Το 2013, ο Alan Tan, με  το έργο του Biophilic πόλεις, εκτιμάται ότι η χώρα διαθέτει περίπου 64.000 τετραγωνικά μέτρα των κάθετους κήπους. Αυτό είναι η ανατροπή της κατάστασης  με την επικίνδυνη, βρώμικη Σιγκαπούρη του παρελθόντος. Τώρα, η Σιγκαπούρη είναι μια ιστορία επιτυχίας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης  της ισχυρής δέσμευσή της 
στο πραγματικό πράσινο.  Η Σιγκαπούρη έχει αγκαλιάσει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ως έναν τρόπο για να βελτιώσει όχι μόνο την ποιότητα ζωής για τους πολίτες της, αλλά και ως ένας τρόπος για να φέρει σε διεθνείς επιχειρήσεις, βοηθώντας τόσο την οικονομία της χώρας και την αειφορία της.

Στο τέλος,  οι πράσινοι τοίχοι μπορούν να κατασκευαστούν σε όλο τον κόσμο και μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από τους μεγάλους ή  μικρότεροι των μικρότερων. Όλοι οι πράσινοι τοίχοι έχουν μερικά κοινά πράγματα όμως. Όλοι καθαρίζουν τον αέρα και αν είναι  σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να παρέχουν ενδιαίτημα για τα ζώα και επικονιαστές. Υπό  κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να μειώσουν το ενεργειακό κόστος, η οποία είναι επωφελής για τους κατοίκους τόσο στο κτίριο όσο και για την πόλη .

Τέλος, οι πράσινοι τοίχοι παρέχουν μια ευκαιρία για πράσινο σε αστικές περιοχές όπου άλλες φυτεύσεις δεν θα μπορούσαν να είναι μια επιλογή και προσθέτουν ένα ακόμη εργαλείο για τους σχεδιαστές να δημιουργούμε  χώρο για το σχεδιασμό και πράσινο.


Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου