Translate

Δημοψήφισμα , η ώρα της μεγάλης απόφασης

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τσίπρας παραδέχτηκε ότι παγιδεύτηκε με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου (που αν θέλουμε το πιστεύουμε) , η οποία γράφτηκε από τους εταίρους κι όχι από την ελληνική κυβέρνηση όπως μας έλεγαν τότε...Η δε δημιουργική ασάφεια ήταν δική τους πρωτοβουλία κι όχι δική μας...Αυτή η δημιουργική ασάφεια είναι τώρα το προβληματικό σημείο που ερμηνεύεται διαφορετικά από τις δύο πλευρές και δημιουργεί τις προστριβές.
Από τη μια δηλαδή η ελληνική πλευρά δέχεται τη δανειακή σύμβαση και το χρέος και δεν δέχεται τους όρους του μνημονίου που για τους δανειστές είναι ένα ενιαίο πακέτο κι όχι δύο διαφορετικά κομμάτια. Κι αυτό νομίζω ότι όλοι το έχουν κατανοήσει πλέον.
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ενώ αρνήθηκε το ενδεχόμενο εκλογών χωρίς όμως να αποσαφηνίζει το ερώτημα του δημοψηφίσματος.
Άφησε ανοιχτή δε και την εκδοχή της ρήξης , κάνοντας τον Χατζηνικολάου να ιδρώσει στο ενδεχόμενο μη πληρωμής των δόσεων και της επικείμενης πτώχευσης και μόνο που δεν τον παρακάλεσε να μην το κάνει .
Συμπέρασμα
Η υπογραφή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου είναι ένας κόμβος που είναι δύσκολο έως αδύνατον να ξεπεράσει η κυβέρνηση κι αυτή ήταν η παγίδα που έπεσαν μέσα σαν υπνωτισμένα κοτόπουλα , δείχνοντας καλοπιστία όπως λένε, στους "λύκους" της άλλης πλευράς μη αναγνωρίζοντας φυσικά ότι είναι λύκοι αλλά προβατάκια σαν εμάς .
Καλή τη πίστη λοιπόν θα οδηγηθούμε στη σφαγή με την υπογραφή του τσοπάνη που μπορεί να ζητήσει και τη δική μας υπογραφή μέσω δημοψηφίσματος για το αν θέλουμε νέο μεταμφιεσμένο μνημόνιο- συμφωνία ή πτώχευση και ολική καταστροφή .
Κι αυτή τη φορά θα μας φορέσουν το μνημόνιο με τις καλύτερες και αγνότερες προθέσεις και τους υποκριτές να ετοιμάζουν την κοινή γνώμη να το επιλέξει και μόνη της με δημοψήφισμα.

Αυτό το δημοψήφισμα μου θυμίζει τη στιγμή που ο Πιλάτος αφού δεν μπορούσε να αποφασίσει τι να κάνει με τον Χριστό , τον παρέδωσε στο λαό να αποφασίσει . Και τότε ακούστηκε αυτή η τρομερή ιαχή του όχλου "Αρον αρον σταύρωσον αυτόν" και μη νομίζετε ότι έχουμε φύγει μακριά από αυτή την εποχή , ο όχλος ακόμα εκεί βρίσκεται , εκεί τον καθοδηγούν ακόμα να βρίσκεται για να το πω πιο σωστά .
Πλησιάζει η ώρα που θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον μας σαν άνθρωποι, σαν χώρα και σαν ανθρωπότητα .
Πλησιάζει ή ώρα που θα δώσουμε τις τελικές εξετάσεις, για το τι έχουμε μάθει τις τόσες χιλιάδες χρόνια σ΄ αυτόν τον πλανήτη,
Αν αξίζει να λεγόμαστε άνθρωποι ή αν θα αποφασίσαμε να μεταλλαχτούμε σε κάτι άλλο.
Αν είμαστε όχλος αγρίων βασανιστών ή λαός ανθρώπων.
Αν θα επιλέξουμε να σκλαβωθούμε μια για πάντα ή θα απελευθερωθούμε μια για πάντα.
Μέσες λύσεις πλέον δεν υπάρχουν...
Η τελική μάχη είναι πολύ κοντά και η θα την κερδίσουμε ή θα την χάσουμε για πάντα.
Αυτή η τελική μάχη φυσικά μπορεί να κρατήσει μέχρι και τρία χρόνια από τώρα ή και δέκα , κανείς δεν γνωρίζει μια και ο χρόνος είναι πολύ σχετικός κι εξαρτάται απόλυτα από μας , από τις αποφάσεις μας μια και εμείς τον δημιουργούμε και πάει όπου τον πάμε.
Αν έχουμε μάθει ως τώρα ή όχι και τι έχουμε μάθει.
Αν θέλουμε να βουτήξουμε πιο βαθειά στα σκατά ή όχι ,
Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε σκλαβωμένοι ή όχι.
Αν θέλουμε πραγματικά να ελευθερωθούμε ή όχι..
Αν τελικά μάθαμε ότι η άβυσσος δεν έχει πάτο κι έχει όλο και παρακάτω κι
Αν θέλουμε να βγούμε από την κόλαση ή θα παραμείνουμε εκεί εξαρτάται μόνο από μας,

Είναι καθαρά δική μας απόφαση κατά που θα πάμε , κανενός κυβερνήτη και κανενός ηγέτη.
Όσο η απόφαση επιστρέφει στους λαούς , τόσο ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο.

Ένα άλλο που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε είναι ότι ο Τσίπρας και η παρέα του έχουν τις καλύτερες προθέσεις και κάνουν ότι μπορούν , έτσι δείχνουν τουλάχιστον ,αν θα φτάσουν όμως μέχρι το τέρμα και που ακριβώς θα φτάσουν δεν το ξέρουμε ακόμα. Προς το παρόν περνάνε Σύριζα απ όλα δικαιώνοντας την ονομασία του κόμματος τους.
Σύριζα από τη συμφωνία , Σύριζα κι από τη ρήξη . Σύριζα από τα βράχια , Σύριζα όμως κι από την ανάπτυξη.
Ο Τσίπρας αποδεικνύεται αρκετά καλός κυβερνήτης για την ώρα κάνοντας τους απαραίτητους ελιγμούς ώστε να κρατάει ίσες αποστάσεις απ΄ολους αλλά και κάνει και συνεργασίες με όλους. Βλέπε σχέσεις με Ρωσία και Κίνα από τη μια και σχέσεις με Ευρώπη και ΗΠΑ από την άλλη.
Γνωρίζουμε όμως ότι " ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος από αγνές προθέσεις" αυτό το χουμε εμπεδώσει πλέον.
Ένα άλλο που μαθαίνουμε επίσης είναι ότι
"ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" κι αυτή η φράση είχε ειπωθεί στην αρχή της διαπραγμάτευσης , ανοίγοντας έναν νέο κύκλο στα πράγματα μέχρι να αντιληφθούμε πως..
"διαπραγμάτευση είναι η τέχνη του διαβόλου και το μεγαλύτερο του όπλο για να μας εγκλωβίζει"
Το τελικό ξεκαθάρισμα είναι κοντά όπως και η τελική απόφαση κι ο Τσίπρας δείχνει μέχρι τώρα ότι ακούει το λαό του και θα κάνει ότι του πει.
Γι αυτό το νου σας η απόφαση είναι δική μας , εμείς θα καθορίσουμε την έκβαση του παιχνιδιού και της διαπραγμάτευσης .
Κι αυτή τη φορά εύχομαι να επιλέξουμε σωστά και να μην σταυρώσουμε για άλλη μια φορά τον Άνθρωπο και μέσω αυτού τη χώρα μας αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο αλλά να τα απελευθερώσουμε όλα.

Είναι η δική μας ιερή αποστολή , είναι η δική μας ώρα . Η ώρα της ψυχής του φωτός να λάμψει για άλλη μια φορά στον κόσμο.
Είναι η ώρα των ελλήνων και όσων αισθάνονται έλληνες . Γιατί έλλην σημαίνει απλά φως, ούτε χώμα, ούτε χρώμα ,ούτε ράτσα, ούτε έθνος , μόνο ψυχή από φως κι Ελλάδα ο τόπος που αυτό εκδηλώνεται, η πατρίδα που πρέπει να μείνει ελεύθερη για τους ελεύθερους ανθρώπους όλου του κόσμου, για τους απανταχού έλληνες , τους ανθρώπους του φωτός όλου του κόσμου.
" Γιατί μπορεί ο διάβολος να κρύβεται στις λεπτομέρειες, ο Θεός όμως φανερώνεται στις ψυχές των ανθρώπων "

Καλή δύναμη και καλή λευτεριά !!!

Πηγή


Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.
    Blogger Comment
    Facebook Comment