Translate

Οδηγός για επιτυχημένες συνελεύσεις, της StarHawk

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την πέμπη εκδοτική προσπάθεια των Ηλιόσπορων σε συνεργασία με την Ομάδα Μετάβασης της Ακαδημίας Πλάτωνα.Ένα e-λεύθερο βιβλίο για e-λεύθερο κατέβασμα.

Κατέβασε τον "Οδηγό για επιτυχημένες συνελεύσεις" της StarHawk από ΕΔΩ (pdf, 1.1 MB).
Η Starhawk είναι συγγραφέας και ακτιβίστρια για την ειρήνη, το περιβάλλον και τη δικαιοσύνη, καθώς και εκπαιδεύτρια/ δασκάλα Περμακουλτούρας (Permaculture). Έχει εργαστεί ως συντονίστρια ομάδων για περίπου τέσσερις δεκαετίες.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της: “Συμβαίνει πολύ συχνά κάποιοι άνθρωποι να συγκροτούν μια ομάδα με στόχο να προκαλέσουν μια (κοινωνική) αλλαγή. Ξεκινούν με πολλή έμπνευση και ενθουσιασμό και ένα χρόνο μετά, όλο το εγχείρημα βυθίζεται στο βούρκο αλλεπάλληλων συγκρούσεων. Θα μπορούσαμε να έχουμε αλλάξει τον κόσμο δέκα φορές- εάν δεν είχαμε να συνεργαστούμε για αυτό τον σκοπό με άλλους ανθρώπους, που είναι εκνευριστικοί, ανόητοι και θέλουν να έχουν τον έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα, είναι φίλοι και συνεργάτες μας. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!”
Στο δωδέκατο βιβλίο της “Το Εγχειρίδιο Ενδυνάμωσης: Ένας Οδηγός για Συνεργατικές Ομάδες”, η Starhawkβασίζεται στην προσωπική της εμπειρία από τέσσερις δεκαετίες συμμετοχής σε κύκλους και συλλογικότητες, για να μας προτείνει πώς να λειτουργούμε, ενθαρρύνοντας τη σύνθεση, την ξεκάθαρη επικοινωνία και την ενδυνάμωση των εαυτών μας και των ομάδων στις οποίες συμμετέχουμε.
Ο ‘Οδηγός για Επιτυχημένες Συνελεύσεις’, αποτελεί ένα κεφάλαιο από το συγκεκριμένο βιβλίο. Εδώ, η συγγραφέας, μας δίνει μια σύντομη περιγραφή των πέντε βασικών στοιχείων που πρέπει κάθε ομάδα να λαμβάνει υπόψη της, προκειμένου να διεξάγει επιτυχημένες συνελεύσεις. Επίσης, παρουσιάζει τεχνικές και εργαλεία συντονισμού ομάδων καθώς και τρόπους λήψης αποφάσεων που χρησιμοποιούνται από ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα από το παγκόσμιο κοινωνικό και οικολογικό αδιέξοδο αρχίζει να αναδύεται ένας καινούργιος κόσμος: μικρές, αυτόνομες, αλλά ομότιμα συνδεδεμένες ομάδες που αναλαμβάνουν δράση για να δώσουν λύσεις και να υπερασπιστούν τα κοινά. Η δικτυακή τους δομή δεν είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό, αλλά η βάση ενός καινούργιου μοντέλου που έχει ως κεντρικά χαρακτηριστικά τη συνεργασία, την αποτελεσματικότητα, την ανθεκτικότητα, τη προσαρμοστικότητα και την βιωσιμότητα.

Η εμπειρία που είναι καταγεγραμμένη σε αυτό το βιβλίο ελπίζουμε να αποτελέσει ένα πολύτιμο οδηγό για τις συνεργατικές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί και δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με όραμα την ουσιαστική αναγέννησή της.

Ομάδα Μετάβασης Ακαδημία Πλάτωνα και Ηλιόσποροι

Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου