Translate

(Ταινία) Σπόροι του Θανάτου - Αποκαλύπτοντας τα ψέματα των ΓΤΟ

Η δεύτερη Πράσινη Επανάσταση, με αιχμή του δόρατος τη γενετική μηχανική και τις διεφθαρμένες εταιρείες όπως η Monsanto και η DuPont, είναι πιο καταστροφική, από την πρώτη. Οι σπόροι είναι πλέον
κατοχυρωμένοι με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ιδιοκτησίας μιας εταιρείας, που ονομάζεται Monsanto,η οποία μεταμορφώνεται σε ένα από τα πιο ισχυρά λόμπι του κόσμου.
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Gary Null, Σπόροι του Θανάτου αποκαλύπτει τα ψέματα των ΓΤΟ και την προπαγάνδα του καρτέλ των σπόρων που απειλεί την ασφάλεια και τη ζωή του κάθε είδους. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ΓΤΟ θα μειώσει τη βιώσιμη γεωργία και την ικανότητα της ανθρωπότητας να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες ανάγκες διατροφής. Εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία ΓΤΟ σε ζώα ενώ παρατηρείται ταχύτατη άνοδος των ανθρωπίνων ασθενειών.

Επίσης εκτός από τους κινδύνους για την υγεία, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι ΓΤΟ θα παρέχουν επισιτιστική ασφάλεια στο μέλλον. Η βιομηχανική γεωργία είναι βρώμικη. Αφήνει μεγαλύτερο αποτύπωμα αερίων του περιβάλλοντος του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας. Εξαρτάται από τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων, και έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε υδάτινους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή του εδάφους και χαμηλότερες αποδόσεις των καλλιεργειών.

Το μήνυμα της ταινίας είναι σαφές: το μέλλον της ασφάλειας των τροφίμων που βασίζεται ΓΤΟ θα καταστρέψει τον πλανήτη και θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία και την επισιτιστική κρίση στον παγκόσμιο πληθυσμό.





Η μετάφραση και ο υποτιτλισμός του είναι έργο των ομάδων του Συν-καλλιεργούμε


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου