Translate

Θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε Τώρα

WE WANT THE WORLD AND WE WANT IT NOW!!
Jim Morrison
Οργισμένοι «επαναστάτες» τότε, για πολλούς και ίσως απροσδιόριστους λόγους…πολύ πιο νοήμονες, με πολύ περισσότερη γνώση για μας και τον κόσμο μας και σίγουρα με πιο σαφείς και ξεκάθαρους λόγους σήμερα …
«μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική Επανάσταση, για μια Επανάσταση η οποία μεταμορφώνει ριζικά, βαθειά, την ψυχολογική δομή του ανθρώπου…»
Τζ. Κρισναμούρτι

…και την ίδια στιγμή της κοινωνίας μας…αυτής της βάρβαρης και απολίτιστης ακόμα κοινωνίας μας…
Αν θέλουμε αληθινά μια τέτοια ριζική Επανάσταση πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι
«Εμείς είμαστε ο κόσμος και ο κόσμος εμείς…η αλλαγή που θέλουμε έχει αξία και ουσία αν συμβεί παράλληλα τόσο στις δομές της κοινωνίας όσο και τις δικές μας δομές, ως άτομα που διαμορφώνουν τις κοινωνικές σχέσεις»

…ορίζουμε λοιπόν σήμερα τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας:

Θέλουμε ένα κόσμο ενωμένο και συνεργαζόμενο που μέσα του θα εκπληρώνονται οι ανάγκες και τα όνειρα όλων!!!

Όλα είναι ΕΝΑ στο σύμπαν, κι εμείς σαν είδος, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, στους ίδιους φυσικούς και συμπαντικούς νόμους υπαγόμαστε…όπως όλα…
Όλα όσα μας έμαθαν για ιδεολογικές και ένα σωρό άλλες διαφορές μεταξύ μας, ήταν ψέματα και χωρίς καμία ουσία. Μας διαμόρφωσαν έτσι για να εξυπηρετούν πάντα τους διεφθαρμένους και ανήθικους σκοπούς τους, για να μας ελέγχουν, να μας χειραγωγούν και να μας κατευθύνουν σε αυτά που εκείνοι πάντα ήθελαν και πάνω απ όλα για να μας έχουν διχασμένους και αντίπαλους.
Πέρα από τις ό,ποιες επιφανειακές ατομικές διαφορές μας, τις ικανότητες και τις προτιμήσεις, η χαρά κι ο πόνος, η αγάπη και ο φόβος, η θλίψη και η μοναξιά, η ανάγκη για τροφή, νερό, περίθαλψη, ασφάλεια και καθαρό αέρα είναι οι ίδιες ακριβώς για όλους τους ανθρώπους πάνω σε αυτή την γη.
Οι μεταξύ μας «διαφορές» είναι όλες κατασκευασμένες και προκύπτουν από τις δικές μας κατανοήσεις, τις λανθάνουσες αξίες μας και το βάρβαρο κοινωνικό μας περιβάλλον.
Θέλουμε λοιπόν σήμερα ένα κόσμο που ενωμένος θα συνεργάζεται για το κοινό καλό και όχι ένα κόσμο κομματιασμένο που ανταγωνίζεται με μόνο στόχο προσωπικά και περιορισμένα συμφέροντα.
Θέλουμε έναν κόσμο με την οπτική του Εμείς και όχι του Εγώ.
Θέλουμε επίσης ένα κόσμο που τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα είναι απλές διακηρύξεις επάνω σε λευκά χαρτιά αλλά τρόπος ζωής όλων.

Θέλουμε ένα κόσμο βιώσιμο και σύμφωνο με τις σύγχρονες πραγματικές μας δυνατότητες!!!
Δεν θέλουμε ένα κόσμο λίγο καλύτερο απ αυτόν που ζούμε, ένα κόσμο με λιγότερη βία, λιγότερη διαφθορά, λιγότερες ανισότητες, λιγότερη φτώχεια, λιγότερη αδικία…
Δεν θέλουμε ένα κόσμο που θα ονειρευόμαστε το αυτονόητο και οι ζωές όλων μας θα σπαταλιούνται ελπίζοντας σ ένα καλύτερο μα ακαθόριστο και αόριστο μέλλον…
Το πέρασμά μας από τη ζωή είναι τόσο σύντομο για να το σπαταλάμε τόσο φτηνά…
Θέλουμε απλά και ξεκάθαρα τον καλύτερο δυνατό κόσμο ΣΗΜΕΡΑ, έναν κόσμο που να σχεδιάζει το μέλλον των επόμενων γενεών ΣΗΜΕΡΑ, με βάση ό,τι καλύτερο διαθέτουμε από γνώσεις, πόρους, επιστήμες και τεχνολογία…
Δεν μπορεί να υπάρχει και δεν αποδεχόμαστε πλέον καμία λογική εξήγηση, στο γεγονός ότι η τεχνολογία και οι επιστήμες μας έχουν καταφέρει ασύλληπτα «θαύματα» στην έρευνα και την εφαρμογή και την ίδια στιγμή οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη μας πεινάνε, δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και ζουν κάτω απόαπίστευτα άθλιες συνθήκες.
Είναι γεγονός απολύτως ασύμβατο και απαράδεκτο!!!
Οι επιστήμες και οι τεχνολογίες οφείλουν να υπάρχουν για να εξυπηρετούν το κοινό καλό και το υψηλό βιοτικό επίπεδο όλων των ανθρώπων και όχι να είναι, όπως σήμερα, στην υπηρεσία των διεφθαρμένων κυβερνήσεων, των πολεμικών βιομηχανιών και των στρατιωτικών υπηρεσιών. Το 70% των επιστημόνων σήμερα εργάζεται για τους παραπάνω λόγους.

Θέλουμε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, βία και εγκληματικότητα!!!

Τα φαινόμενα αυτά που εξαφάνισαν και εξαφανίζουν άδικα γενιές και γενιές αθώων ανθρώπων καλλιεργούνται και υποστηρίζονται από τα ανόητα και άρρωστα μυαλά μιας μικρής διεθνούς ελίτ που έχει κάνει τη βαρβαρότητα επιχείρηση κερδίζοντας αμέτρητα χρηματικά ποσά μέσα από τις πολεμικές βιομηχανίες και τους κολοσσιαίους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που τους ανήκουν.
Σπέρνουν αντιπαλότητες και κατασκευασμένες διαφορές στους λαούς (όπως αναφέρθηκε και παραπάνω…) οδηγώντας τους σε αιματηρές και ανόητες συγκρούσεις.
Οι δυό παγκόσμιοι πόλεμοι είναι το καλύτερο παράδειγμα…προς αποφυγήν…
Οι παγκόσμιοι «ειρηνευτικοί» οργανισμοί που δημιουργήθηκαν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι απλές μαριονέτες που υπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών κρατών.

Θέλουμε ένα κόσμο που δεν θα χρειάζεται άλλο πια να πληρώνουμε χρήματα για να ζούμε!!!

Θέλουμε ένα κόσμο αφθονίας και πρόσβασης όλων σε όλα, ένα κόσμο χωρίς την ανάγκη της ατομικής ιδιοκτησίας και της συγκέντρωσης «πλούτου».
Είναι ανόητο πια να νομίζουμε ότι μας ανήκει κάτι από τη γη, το φυσικό περιβάλλον, τους πόρους κλπ …
Δεν είμαστε ούτε κυρίαρχοι ούτε ιδιοκτήτες του πλανήτη…είμαστε μέρος του…και μάλιστα το πιο νοήμων είδος του, γεγονός που μας καθιστά σχεδόν απόλυτα υπεύθυνους γι αυτόν.
Η «ανάγκη» της ιδιοκτησίας είναι αποτέλεσμα μιας κοινωνίας άδικης και άνισης, μια κοινωνίας φόβου και στέρησης, τεχνητής κυρίως στέρησης, αγαθών και πόρων.
Οι φυσικοί πόροι της γης πρέπει να αποτελούν κοινή παγκόσμια κληρονομιά όλου του ανθρώπινου είδους και όχι επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και κρατών…
Θέλουμε ένα κόσμο χωρίς χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο μέσο πρόσβασης σε όσα έχουμε ανάγκη, γιατί πολύ απλά αυτά που έχουμε ανάγκη υπάρχουν και φτάνουν για όλους μας.
Η γη μας διαθέτει και αναπαράγει όλα όσα χρειαζόμαστε σαν είδος για την ασφαλή επιβίωσή μας.
Από αυτό το δεδομένο και μετά όλα τα άλλα είναι θέματα ηθικής, δίκαιου, τρόπων παραγωγής και διανομής, έχουν δηλαδή να κάνουν με τον τρόπο που διαχειρίζεσαι αυτά που έχεις.
Έχουν να κάνουν με το Οικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιείς.
Αν έχεις όσα χρειάζεσαι και θέλεις πραγματικά ένα κόσμο δίκαιο και αυτάρκη, τότε χρειάζεσαι μόνο ένα δίκαιο τρόπο, ένα δίκαιο Οικονομικό μοντέλο να τα κατανείμεις…και το μόνο βέβαιο πια είναι ότι το χρηματοπιστωτικό οικονομικό μοντέλο δεν είναι το καλύτερο και δικαιότερο…γιατί πολύ απλά δεν έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων της γης, γιατί πολύ απλά σχεδιάστηκε σε εποχές πραγματικής στέρησης των αγαθών και πραγματικής έλλειψης τεχνολογικών δυνατοτήτων.
Το χρηματοπιστωτικό Οικονομικό μοντέλο «πάσχει» από τη δομή του και όχι βέβαια από την κακή του διαχείριση.
Το χρηματικό οικονομικό μοντέλο είναι πλέον απόλυτα άχρηστο και αναποτελεσματικό γιατί σήμερα η κοινωνία μας, με τη χρήση των επιστημών και της τεχνολογίας, έχει πια τη δυνατότητα να παράξει αφθονία για όλους. Το χρηματικό μοντέλο συντηρεί πλέον μονάχα τις ανισότητες και τις αδικίες και ευθύνεται σχεδόν απόλυτα για τη βάρβαρη εικόνα του κόσμου μας.
Μέσα σ ένα κοινωνικό περιβάλλον που οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να ανταγωνίζονται για να έχουν όσα χρειάζονται γεννιούνται λανθασμένες αξίες και απ αυτές τεράστια κοινωνικά προβλήματα.
Οι τεχνητές στερήσεις αγαθών, η υπολογισμένα μικρή διάρκεια ζωής όλων των προϊόντων, η υπερκατανάλωση, η αλόγιστη παραγωγή άχρηστων πραγμάτων, η εξάντληση των φυσικών πόρων, τα σκουπίδια, η διαφθορά, η διαστρωμάτωση, η βία και οι πόλεμοι…είναι όλα απόλυτα συνδεδεμένα με το χρηματοπιστωτικό μοντέλο.
Η Οικονομία του χρήματος, πέρα από όλα τα άλλα, είναι απίστευτα σπάταλη γιατί βασίζεται στην χωρίς όρια κατανάλωση των πάντων.

Το χρήμα ευθύνεται για τη διαφθορά και την ανηθικότητα της κοινωνίας μας.
Η ηθική και το χρήμα είναι έννοιες ασύμβατες.

Το μόνο και αυτονόητο Οικονομικό μοντέλο για τη δίκαιη διαχείριση όλων των πόρων και των αγαθών είναι αυτό που βασίζεται στους υπάρχοντες πόρους, τις δικές μας δυνατότητες και επιλογές και φυσικά τη φέρουσα ικανότητα της γης (Resource Based Economy).

Θέλουμε ένα κόσμο χωρίς πολιτικούς, κόμματα και κάθε λογής σωτήρες!!!

Οι ελεύθεροι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη να τους εξουσιάζουν άλλοι…
…τόσο ο εξουσιαστής όσο και ο εξουσιαζόμενος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, μιας άρρωστης και ανήθικης κοινωνικής συμπεριφοράς.
Ο τρόπος διακυβέρνησης των ανθρώπων από τους πολιτικούς δεν έλυσε ουσιαστικά ποτέ τα κοινωνικά προβλήματα και δεν βοήθησε ολόκληρη την ανθρωπότητα να προοδεύσει πραγματικά.
Αντίθετα οδήγησε τις κοινωνίες και τα κράτη σε αιματηρούς πολέμους και μίση.
Πολέμους ακόμα και εμφύλιους όπου η τυφλή πίστη και υπακοή σε ηγέτες και ανόητες ιδέες παραμέρισε κάθε ανθρώπινη αξία.
Ο κόσμος μας μέχρι και σήμερα κυριαρχείται από μια μικρή συγκεκριμένη ελίτ η οποία έχει στην κατοχή της όλους τους φυσικούς πόρους και όλους τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί είναι η κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που ξεπουλημένοι στα συμφέροντα αυτής της ελίτ συντηρούν το κοινωνικό κατεστημένο και τα προβλήματα.
Οι πολιτικοί είναι τα τσομπανόσκυλα που βάζουν τα πρόβατα στο μαντρί για να γίνουν θυσία στα συμφέροντα και το βωμό των τσομπάνηδων…
Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν την έννοια της Δημοκρατίας, αποκλειστικά και μόνο για να παραπλανούν τους πολίτες και να τους κάνουν να πιστεύουν ότι έχουν επιλογές, να πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν ίσως να ζήσουν αυτή την κατάσταση δικαίου της δημοκρατίας αλλάζοντας κόμματα, κυβερνήσεις, υπουργούς κλπ
Και ενώ οι πολίτες ονειρεύονται τη Δημοκρατία οι πολιτικοί, χρησιμοποιώντας ένα σωρό ανήθικες μεθόδους επικοινωνίας και πάνω απ όλα το φόβο, επιβάλλουν όλα αυτά που θέλουν.
Μέσα σ ένα κοινωνικό περιβάλλον ελεύθερης πρόσβασης, αφθονίας και αυτάρκειας οι άνθρωποι δεν χρειάζονται κανέναν να τους κατευθύνει… μπορούν να είναι αυτοδιαχειριζόμενα και ηθικά πλάσματα που συνεργάζονται μονάχα για το κοινό καλό…οι συγκρούσεις δεν έχουν κανένα πια πραγματικό κίνητρο και νόημα.

«Σ έναν κόσμο πραγματικά ελεύθερο δεν χρειάζεσαι κάποιον να σου λέει ότι είσαι ελεύθερος» Ζακ Φρέσκο

Θέλουμε ένα κόσμο προσανατολισμένο στο να λύνει και όχι να δημιουργεί συνεχώς νέα προβλήματα!!!

Ένας κόσμος που είναι προσανατολισμένος στις υλικές απολαύσεις και τα υλικά αγαθά, τον ατομισμό, τα προσωπικά συμφέροντα και τον ιδιωτικό πλούτο, είναι ένας κόσμος πάντα ανταγωνιστικός και έτσι ένας κόσμος που δημιουργεί συνεχώς κοινωνικά προβλήματα και διαφορές, είναι ένας κόσμος που δεν έχει μάθει να γεφυρώνει σχέσεις και να λύνει τα προβλήματά του ειρηνικά.
Εμείς θέλουμε ένα κόσμο που να είναι προσανατολισμένος στις τέχνες και τα γράμματα, τις επιστήμες και την έρευνα και πάνω απ όλα στις πραγματικές πανανθρώπινες αξίες και την αλληλεγγύη.
Θέλουμε ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν και να εκπληρώνουν τα ταλέντα, τις ικανότητες και τη δημιουργική τους φαντασία, γιατί έτσι μόνο θα είναι χρήσιμοι με το έργο τους και στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.
Για να γίνει αυτό απαιτείται σωστή μόρφωση και παιδεία (και όχι εκπαίδευση, τα ζώα εκπαιδεύονται…), χρειάζονται σωστές βάσεις πάνω στις οποίες θα αναπτυχθούν και θα καλλιεργηθούν οι πανανθρώπινες αξίες…
Τα μέχρι σήμερα παιδαγωγικά μοντέλα αλλά και ολόκληρη η κοινωνία, επέβαλλαν στα νέα παιδιά την υπακοή και την προσαρμογή στα ήδη υπάρχοντα πρότυπα, τις παραδόσεις.
Τα παιδιά μας αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη είναι να εξερευνούν τον κόσμο τους ελεύθερα και να μαθαίνουν, η ανθρώπινη περιέργεια και ο πειραματισμός οδήγησαν το είδος μας στα μεγάλα του επιτεύγματα.
Τα παιδιά όλου του κόσμου έχουν ανάγκη από τη φροντίδα μας κι ένα ασφαλές και αυτάρκες περιβάλλον.

Θέλουμε έναν κόσμο αληθινό και όχι ψεύτικο!!!
Η αλήθεια υπάρχει, το ψέμα κατασκευάζεται κι εμείς όλοι κουραστήκαμε από μια ζωή μέσα στο ψέμα!!!
Θέλουμε ένα κόσμο που ν ανακαλύπτει την αληθινή αγάπη και όχι ένα κόσμο βυθισμένο στα σκοτάδια του φόβου και της άγνοιας!!!

Θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε Τώρα!!!


Τάσος Πετρίδης
Πανγαία – The Venus Project
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου