Translate

Οι Electric Litany ακυρώνουν συναυλίες Πειραιά και Βόλο λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων

Οι Electric Litany ένα από τα τα καλύτερα συγκροτήματα  της εποχής μας ακύρωσαν τις συναυλίες τους στο Πειραιά και στο Βόλο, λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (Μαρινάκης & Μπέος)και της ανόδου της Χρυσής Αυγής.

«Μερικές σκέψεις καθώς εκτός από μπάντα είμαστε και άνθρωποι.  Στην ερχόμενη περιοδεία οι Electric Litany ΔΕΝ θα παίξουν σε Πειραιά και Βόλο λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων τα οποία έδειξαν ότι η πλειοψηφία των πολιτών σε αυτές τις 2 πόλεις αξίζουν τον μεσαίωνα που έχουν επιλέξει. Κουράγιο στη μειονότητα των υγιών ανθρώπων του Πειραιά και Βόλου. Επίσης δηλώνουμε τον πλήρη αποτροπιασμό μας για τον κάθε ένα που ψήφισε τους Ναζί της Χρυσής Αυγής. Είστε όλοι πλέον γελοίοι μα και επικίνδυνοι. Κάθε ψήφος σας είναι και ένα μαχαίρι», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους 
Εν ειδή επεξήγησης σε διάφορα σχόλια και θέσεις ανά το διαδίκτυο όσον αφορά την θέση μας.

Επειδή δεν είναι μεσημεριανή εκπομπή, ότι είπαμε ήταν αυτό που ακριβώς εννοήσαμε και όχι γενικότητες.
-Ο Πειραιάς και ο Βόλος είναι ο Πειραιάς και ο Βόλος.
-Οι ψηφοφόροι των μπράβων είναι οι ψηφοφόροι των μπράβων.
-Αυτοί που δεν τους ψήφισαν ξέρουν ποιοι είναι και δεν τους ψήφισαν. Γι' αυτούς παίζουμε και σπίτι τους.
-Ο μεσαίωνας αξίζει σε αυτούς που τον επιλέγουν πλέον ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ναι. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες ότι δεν ήξερε κάποιος τι είναι ο Μπέος η οι φασίστες.
-Ο Πειραιάς και ο Βόλος είναι πανέμορφα μέρη και έχουν πολλούς ωραίους ανθρώπους, αλλά αυτό είναι άσχετο με τη δήλωση μας και συνεχίζει να εξυπακούεται.

Εμείς πήραμε θέση, θέση συμβολισμού καλό θα ήταν ο “”καλλιτεχνικός”” μα και κάθε χώρος να μην μασάει να παίρνει δημόσια θέση και ας φαινόμαστε λίγο κακοί ενιότε.
Άμα δε σπάσεις αυγά δεν τρως ομελέτα.


1. Σχόλια τύπου “έτσι θα νικήσουμε το φασισμό? - δεν θα παίξουν και κάτι έγινε”
Όχι φυσικά και δεν θα κερδίσουμε το φασισμό έτσι, έτσι μόνο, αλλά τουλάχιστον παίρνουμε μια ακόμα μικρή θέση εναντία της έκφρασης του.
Ναι δεν θα γίνει και κάτι τρομερό που δεν θα παίξουμε αλλά ακόμη και η απώλεια τουλάχιστον περνά ένα μήνυμα.

2. Σχόλια τύπου “ Είναι ρατσιστική συμπεριφορά αυτή, φασιστική κτλ κτλ”
Εδώ υπάρχει πρόβλημα παιδιά.
Η τόσο εύκολη χρήση αυτών των εννοιών/λέξεων για το οτιδήποτε μας ξινίζει όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι επιτυχία του συστήματος απέναντι εμάς.
Ας το δούμε απλά.
Δηλαδή συμφώνα με μερικούς, εάν εμείς φερ ειπείν, μια μπάντα, αηδιάσαμε με τη λαικομπραβοφασιστοκουλτούρα και δεν γουστάρουμε να παίξουμε εκεί , τότε με αυτή την επιλογή λουζόμαστε ως ρατσιστές κτλ. ΟΚ τότε ποια λέξη ρε παιδιά θα βρείτε για 10 καραφλούς που μαχαιρώνουν έναν άνθρωπο???? Ποια λέξη θα είναι τόσο δυνατή μετά ρε???
Οι επιπλοκές αυτής της κατάστασης είναι πολλές.

3. Προφανώς η φράση “κουράγιο στους υγιείς κατοίκους του Πειραιά και του Βόλου” σημαίνει “κουράγιο στους υγιείς κατοίκους του Πειραιά και του Βόλου” .
Άρα κάθε σχόλιο του τύπου “τι σας φταίνε οι Βολιώτες γενικά κτλ” δεν μπορεί να στέκει, σωστά?
Υπάρχουν φανταστικοί ωραίοι άνθρωποι παντού όπως και εκεί, και είναι πανέμορφα μέρη. Όμως η αναφορά μας ήταν πεντακάθαρη για τι μιλάμε και για το πότε. Μέλος της μπάντας μας φερ ειπείν κρατεί και από τον Πειραιά.

Εν τέλει εάν κάποιους ξενίζει η ενοχλεί το ότι κάποιοι μουσικοί παίρνουν δημόσια θέση, η οποία εμπεριέχει και ένα απαραίτητο έμπρακτο συμβολισμό τότε ίσως θα πρέπει να συνεχίσουν να εναποθέτουν την τύχη της γενικότερης αισθητικής τους στην πλειονότητα των καλλιτεχναράδων που δεν έχουν τ’ αρχίδια να πούνε τίποτε και κάνουν μόκο σε όλα..

Λευτεριά σε όλους.
Όλα για Όλους.
Electric Litany

Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου