Translate

Οι μεγαλύτεροι ταρατσόκηποι στον κόσμο

Η αστική γεωργία και η δημιουργία ταρατσόκηπων είναι πια μια διεθνής τάση.Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να αρχίσουν να παράγουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο και πάλι. Στις πόλεις, όμως αυτό είναι αρκετά δύσκολο λόγω της έλλειψης ανοιχτών χώρων. Όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε μεγάλες και πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ αισθάνονται την επιτακτική ανάγκη να παράγουν την τροφή τους στη δική τους πόλη. Οι μόνοι χώροι που αφήνονται σε αυτές τις πόλεις είναι οι ταράτσες, και ενώ πριν από πέντε χρόνια αγροκτήματα στις ταράτσες ακούγονταν σαν κάτι ήταν ουτοπικό, τώρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τις πόλεις πιο πράσινες , έστω από ψηλά.

Αυτά είναι πέντε από τα μεγαλύτερα αγροκτήματα σε ταράτσες σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

1. HK Farm (Χονγκ Κονγκ)

HK Farm είναι μια φάρμα που βρίσκεται στην εκπληκτικά πυκνή πόλη του Χονγκ Κονγκ. Το αγρόκτημα,ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2012, και έχει ως στόχο την ανάπτυξη παραγωγή στην ταράτσα του κτιρίου και την προώθηση των παραγόμενων προιόντων στην τοπική αγορά του Χονγκ Κονγκ. Η HK Farm είναι το πρώτο αγρόκτημα στον κόσμο, με ένα δημιουργικό διευθυντή τον Michael Leung , Διευθύνει επίσης την HK Honey και συν-ίδρυσε μια κοινότητα προσανατολισμένη τέχνη και στο σχέδιο που ονομάζεται Shanghai Street Studios .Το ενδιαφέρον του Leung στη γεωργία ξεκίνησε στο εξωτερικό, όταν επισκέφτηκε μέρη όπως το BrooklynGrange που στον τελευταίο όροφο του βρίσκεται το μεγαλύτερο αιολικό που υπάρχει σε κτίριο στον κόσμο.




2. Brooklyn Grange (Νέα Υόρκη)

Πολύ πιο σοβαρή από την άποψη της παραγωγής είναι η Brooklyn Grange . Ισως είναι το μεγαλύτερο αστικό αγρόκτημα σε ταράτσα στον κόσμο. Η Brooklyn Grange εξυπηρετεί την τοπική κοινότητα με βιολογικά παραγόμενα λαχανικά και φρούτα. Με πάνω από δύο στρέμματα στον τελευταίο όροφο, το Brooklyn Grange έχει πουλήσει πάνω από 40 τόνους λαχανικών Η εκμετάλλευση έχει επεκταθεί στην παραγωγή αυγών και στην δημιουργία μελισσοκομείου. Κάθε εβδομάδα δέχεται εκατοντάδες επισκεπτών για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις ή εργαστήρια Στο Μπρούκλιν, εκτός από το Brooklyn Grange υπάρχει επίσης το Eagle Street Rooftop Farm στο Greenpoint και Gotham Greens , μια φάρμα στον τελευταίο όροφο που αποτελείται από θερμοκήπια τα οποία παράγουν περισσότερο από 80 τόνους λαχανικών, όλο το χρόνο.




3. Dakakker (Rotterdam)

Στο Ρότερνταμ, μια συλλογικότητα χρησιμοποίησε την οροφή ενός παλιού κτιρίου στο κέντρο της πόλης για να οικοδομήσει ένα αστικό αγρόκτημα πάνω του. Το αστικό αγρόκτημα στον τελευταίο όροφο, που ονομάζεται Dakakker , είναι μια πρωτοβουλία της επιχείρησης αρχιτεκτονικής ZUS και έχει πουλήσει ήδη τα πρώτα λαχανικά ,βότανα και μέλι σε τοπικά εστιατόρια και καταστήματα.





4. City Farm (Τόκιο)

Το City Farm στο Τόκιο ξεχωρίζει από τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά αγροκτήματα στον τελευταίο όροφο. Η ιδέα της παραγωγής τοπικών τροφίμων για την κοινότητα είναι η ίδια, το είδος της τροφής είναι όμως ελαφρώς διαφορετικό και βασισμένο στην ιαπωνική κουζίνα. Οι καλλιέργειες που παράγονται από Farm City περιλαμβάνουν ρύζι, μελιτζάνες και φασόλια σόγιας. Αυτό απαιτεί διαφορετικές τεχνικές καλλιέργειας. Όσον αφορά το ρύζι αναπτύσσεται σε υγρές συνθήκες, αποστράγγιση και άρδευση η οροφή είναι διαφορετική από αγροκτήματα ταράτσας στην Δύση




5. Lufa Farms (Μόντρεαλ)


Μιλώντας για μεγάλης κλίμακας γεωργία από επιχειρηματική άποψη, Lufa Farms στο Μόντρεαλ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Στην κορυφή ενός διώροφου κτίριου το αγρόκτημα έχει δημιουργήσει ένα θερμοκήπιο δέκα στρεμμάτων . Πάνω από 40 διαφορετικές καλλιέργειες που παράγονται όλο το χρόνο στο καινοτόμο αυτό θερμοκήπιο που αντέχει ακόμα και το χιόνι του καναδικού χειμώνα. Παράγουν οι ίδιοι την επιπλέον ενέργεια που χρειάζονται τα θερμοκήπια. Αυτή η ενέργεια παρέχεται σε μεγάλο βαθμό από το κτίριο πάρα πολύ. Με αυτό τον τρόπο Farms Luna χρησιμοποιεί πραγματικά τα πλεονεκτήματα των αστικών συνθηκών.







Μπορείτε να επιλέξετε ελληνικά πηγαίνοντας στο πρώτο κουμπί αριστερά και επιλέγοντας μετάφραση-ελληνικα.

Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου