Ο Τ.Κέρι χρησιμοποίησε φωτογραφία από το 2003 για να τεκμηριώσει την χρήση χημικών

Oταν ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δηλαδή το ίδιο το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύεται ότι χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία για να “αποδείξει” ότι στην Συρία η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά, τότε ποια η πιθανότητα να είναι αλήθεια τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος ο υπουργός και κατ’επέκταση οι ΗΠΑ;
 Και όμως τα παραπάνω συνέβησαν: Στην ομιλία του την περασμένη Παρασκευή με την οποία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προσπαθούσε να τεκμηριώσει την χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ και να στοιχειοθετήσει την ανάγκη στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία, χρησιμοποίησε την φωτογραφία που δημοσιεύουμε.
Μόνο που η φωτογραφία αυτή δεν είχε καμία σχέση με την συριακή χημική σφαγή.
Ήταν μια φωτογραφία η οποία είχε τραβηχτεί σε μια άλλη “ηρωική” εκστρατεία των ΗΠΑ, στο Ιράκ το 2003! Και οι νεκροί ήταν θύματα των … Αμερικανών στρατιωτών!
Όταν ο Ιταλός φωτογράφος Μάρκο ντι Λάουρο, ο οποίος είχε τραβήξει την συγκεκριμένη φωτογραφία το 2003 την είδε, σίγουρα δεν πίστευε στα μάτια του.
Όχι για την φωτογραφία, αλλά για την χονδροειδή απάτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μάλιστα στην φωτό που δημοσίευσαν είχαν αφαιρέσει το όνομα του φωτογράφου .Έσπευσε να κάνει την σχετική καταγγελία και λέγεται ότι αυτή η απάτη ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Μπάρακ Ομπάμ να προχωρήσει στην λήψη της απόφασης περί προαπαιτούμενης ψήφου από το Κογκρέσο προκειμένου να υπάρξει ένοπλη επέμβαση στην Συρία.

Το ξεφωνητό είναι παγκόσμιο. Τόσο για τον Τ.Κέρι, όσο και για το BBC που επίσης χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη φωτογραφία.Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.