Translate

Νίκη! Η Monsanto χάνει στην Ευρώπη!

Η Monsanto θα σταματήσει την παραγωγή του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Τσεχία. Πήραν την απόφαση να μην ξοδεύουν πια χρήματα για μελέτες, ανάπτυξη, μάρκετινγκ, δικαστικές υποθέσεις ή οτιδήποτε άλλο για να πάρει το Γενετικά Τροποποιημένο καλαμπόκι έγκριση για την κυκλοφορία του στην Ευρώπη.

Στην Ευρώπη Monsanto πωλεί ΓΤ καλαμπόκι σε τρεις χώρες και αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% της καλλιέργειας καλαμποκιού της ΕΕ.. Το πεδίο δοκιμών τους είναι σε εξέλιξη μόνο στις τρεις αυτές χώρες. Τα ποσά που ξοδεύτηκαν για να πείστουν οι Ευρωπαίοι αγρότες είναι τεράστια, δηλώνει ο Brandon Mitchener, επικεφαλής της Monsanto στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σε μια συνέντευξη σε εφημερίδα της Δανίας. Η απόφαση ελήφθη ήσυχα. Η εταιρεία δεν είχε κανένα λόγο να το κοινοποιήσει. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εταιρεία τροποποιήσης αγροτικών προϊόντων έχει πλέον παραιτηθεί από τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες στην Ευρώπη, εκτός από την πώληση τους στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Η BASF, η Bayer και η Syngenta έχουν σταματήσει την βιοτεχνολογική έρευνα τους στην Ευρώπη σε Γενετικα Τροποποιημένες πατάτες το 2012, για τους ίδιους ακριβώς λόγους με τη Monsanto.

Μόνο η Ισπανία και η Πορτογαλία διαθέτουν σήμερα Γενετικές Τροποποιημένες καλλιέργειες. Δοκιμές χωράφι βρίσκονται σε εξέλιξη σε τρεις χώρες: τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.


Απέναντι Όχθη

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Πολυ ευχαριστη ειδηση.Πραγματικα ολα ειναι εν δυναμει και το αποτελεσμα προκυπτει διαλεκτικα μεταξυ τι θελω και τι μπορω που το τελευταιο εξαρταται απο τις αμυνες του ανθρωποσυστηματος σε ενα διαρκες "Γιγνεσθαι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άφησε το σχόλιο σου