Translate

Κατά φύσιν ζην

Το «κατά φύσιν ζην», η ζωή η εναρμονισμένη με τη φύση, υπήρξε η θεμελιώδης αρχή του ελληνικού πολιτισμού, που τον οδήγησε στο απόγειο της δόξας του. Ενός πολιτισμού που ελάτρεψε ως πρώτους του θεούς, τη Γη και το αναπαραγωγικό της πνεύμα, τον γνωστό και παρεξηγημένον Έρωτα. Η ικανότητά του να αναγεννιέται από τις στάχτες του, τον καθιστά άτρωτον σε κάθε απόπειρα δολιοφθοράς, με αποτέλεσμα, παρά τη γενικευμένη σήμερα αμνησία, να εμφανίζεται προκλητικός μπροστά μας.
Ήδη, σε πολλές χώρες του κόσμου, πλην της χώρας μας που αντιστέκεται πεισματικά, έχουν εμφανιστεί ομάδες νοσταλγών του αρχαίου τρόπου ύπαρξης, γνωστές μας ως ομάδες «φυσιολατρών», ή «γυμνιστών», που θα τις συναντήσουμε στο διαδίκτυο με ονόματα όπως naturalism, naturalismus, nudism, nudist, nudista κλπ..
Nature, είναι η φύση. Ενώ η λατρεία της η αρχαιότερη, πολύ πριν τις θρησκείες, γνωστή μας ως παγανισμός. Παγά, είναι η πηγή, η εστία των Νυμφών και δωρητών στην ανθρωπότητα, της Πηγαίας γνώσης.. Πιστεύω ότι ο –ισμός, δεν αποτελεί την κατάλληλη κατάληξη προς ερμηνεία του αρχαιότερου και ωραιότερου αυτού τρόπου ζωής, καθώς πηγάζοντας αυθόρμητα, αδυνατεί να ενταχθεί σε μια συγκεκριμένη ιδεολογία.
Έτσι, αντί των όρων «φυσιολατρεία», «γυμνισμός» ή «φυσικισμός», προτιμώ τον όρο Φυσικότητα. Διότι η φυσικότητα, χαρακτηρίζει όλους τους ανθρώπους από τη στιγμή της γέννησής τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της αγνής ακόμη ύπαρξης, μέχρι τη στιγμή της μόλυνσής τους με κοινωνικές προκαταλήψεις.
Όλοι οι άνθρωποι, αναγνωρίζουν μέσα τους την ανάγκη της επιστροφής στη φύση, αλλά αδυνατούν εξ’ αιτίας της υπερφόρτωσης με δευτερεύουσες ανάγκες, ή απλώς έχασαν το δρόμο, εξ’ αιτίας του πλέγματος των ιδεοληψιών.

Φύσις, είναι η Θάλασσα της Πρώτης γης μας, που έχει την ικανότητα να μας αναγεννά. Αρκεί, επιστρέφοντας σ’ αυτήν να έχουμε προηγουμένως απαλλαγεί από κάθε τι το περιττό, που εξ’ αιτίας της πολυπλοκότητάς του θα μας τραβήξει στον πυθμένα.

Αλκαίος Ιωάννης
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment