Translate

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ

Υπάρχουν 4 βασικοί τρόποι για να χειραγωγήσει κανείς τις μάζες.

Η βία

Επαψε να είναι ο βασικός τρόπος για την χειραγώγηση γύρω στο 1880 με την ανάπτυξη των δυνάμεων της αντίδρασης στους λαούς στο μέτρο που η βία απαντούσε πλέον με βία που καθιστούσε ασύμφορη την μέθοδο

αυτή για τους χειραγωγούς. Συνεχίζει ως
μέθοδος αποτροπής της αντίδρασης σε κομμάτια κοινωνιών ή κοινωνίες με ελλειπή δυνατότητα αντίδρασης ή χωρίς κεφαλή.

Η επιβολή φτώχειας σε βαθμό εξαθλίωσης.

Ο πεινασμένος δεν αντιδρά δυναμικά. Φέρε πείνα και μετά λίγο πριν το τέλος δώσε λίγο φαγητό και γίνε και σωτήρας.

Η επιβολή αναλφαβητισμού και η κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Αυτός που δεν ξέρει.. δεν μπορεί. Αυτός που δεν μπορεί.. κατευθύνεται!

Η συστηματική παραπληροφόρηση, η εκτροπή του πολίτη μέσα από την συστηματική αλλοίωση του τρόπου σκέψης του, με την προσφορά οπτικοακουστικού υλικού που είναι δημιουργημένο φαινομενικά για την ψυχαγωγία και την ενημέρωσή του, αλλά στην πραγματικότητα αλλοτριώνει την πνευματική του υπόσταση, η διαίρεση της κοινωνίας σε μικρά αντιμέτωπα σύνολα μικροσυμφερόντων που συγκρούονται μεταξύ τους και η υλική υπερφόρτιση που μέσα από την άνευ μέτρου χρηματοδότησή του που τον καθιστά έρμαιο της αγοράς, ναρκομανή των αγαθών και ταυτόχρονα τον υποδουλώνει στο πεδίο της εφ΄όρου ζωής οφειλής, τον καθιστά ένοχο, υπεύθυνο και υπόλογο για ότι συμβαίνει.
Μετά την λήξη του Β΄παγκόσμιου πολέμου με την ανακατανομή των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη μεταξύ των νικητριών δυνάμεων, αναπτύχθηκε και μέσα από την ραγδαία εξελισσόμενη επιστήμη της ψυχολογίας και η θεωρία της χειραφέτησης των μαζών με τρόπο ώστε να ευνοείται η χειραγώγηση τους.


Αν ο κακομοίρης μάθει οτι είναι δυνατός και πως μπορεί να ζεί το ίδιο καλά με τον αφέντη του…..αλοίμονο. Ο αφέντης θα κινδυνεύσει να μετατραπεί σε εργαζόμενο.

Ετσι αποφασίστηκε η με κάθε τρόπο εκρίζωση της βασικής ιδέας του κομμουνισμού που μίλαγε για κολεκτίβες και κοινωνική ισότητα. Για τον σκοπό αυτό ολόκληροι λαοί και έθνη αιματοκυλίστηκαν.

Μεγάλοι θεωρητικοί όπως ο Νίτσε, ο Γκαίτε, ο Μπακούνιν, ο Φρόιντ, ο Μαρξ, ο Πλάτωνας κλπ με τις εργασίες τους ή μάλλον με τις σκέψεις τους έδωσαν στους πονηρούς εργάτες του νεο-υλισμού την δυνατότητα να αναπτύξουν το πλάνο, που μετά από δοκιμές σε λαούς και κοινότητες ανά τον κόσμο, ενεκρίθη για την χειραγώγηση των μαζών, όπου αυτό κρινόταν αναγκαίο για την επιτυχή αλλοτρίωση τους, με στόχο την οικειοποίηση του πλούτου τους και την εκμετάλλευση του προς ίδιον όφελος των μονοπωλίων.

Και αυτό δεν ήταν άλλο από την συνδυαστική χρήση των 4 πιο πάνω μεθόδων με την συμβολή της συνεχώς αναπτυσσόμενης τεχνολογίας.

Το ότι η τεχνολογία αυτή δίνει την δυνατότητα να ακούγεται και η αλήθεια, να ακούγονται και οι φωνές τις αντίδρασης, αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα όσο η παιδεία καταρρακώνεται, όσο η πείνα κυριαρχεί, όσο η εξαθλίωση απειλεί, όσο το ναρκωτικό της παραπληροφόρησης διεισδύει στην καθημερινότητα του πολίτη και τον αποπροσανατολίζει.

Η «αρχή» χρειάζεται συνεργάτη στην εφαρμογή του σχεδίου της και μοιραία προσεταιρίζεται τους αδύναμους σε αντίσταση εργάτες της, μέσω της διαπλοκής και της εξαγοράς τους. Ετσι δημιουργούνται τα λαμόγια. Προσφέρει πλούτο ασύμμετρο στους λειτουργούς της, (κυβερνήσεις), και τους δίνει τα μέσα για να επιβάλουν το θέλω τους στις μάζες μετατρέποντας τους πολιτικούς σε δοσίλογους καιροσκόπους.

Και ο λαός βομβαρδιζόμενος καθημερινά απο την παραπληροφόρηση, κατακερματισμένος απο τις προσφερόμενες κοινές σε περιεχόμενο αλλά διαφοροφανείς πολιτικές επιλογές, διαιρεμένος σε φατρίες και συμφέροντα, ερχόμενος σε πλασματική αντιπαλότητα με τον εαυτό του, βουτηγμένος σε πλασματικά χρέη, τρομαγμένος για το τί θα αντιμετωπίσει αυτός και τα παιδιά του, με κατεστραμένη και συνεχώς καταρακούμενη παιδεία, στερούμενος συστηματικά την αλήθεια, υφιστάμενος την πνευματική και υπαρξιακή καλυμένη με τον μανδύα των διλημάτων βία, ασφυκτιά και αποπροσανατολίζεται ανίκανος να διαχειριστεί την μοίρα του και παραδομένος στον θύτη του αναρωτιέται:


Τι να ψηφίσω? Ψεύτικο δίλημμα!


Να μείνω ακυβέρνητος? Γιατί τώρα έχεις κυβέρνηση..


Να χρεωκοπήσει η χώρα? Καλά πώς αλλοιώς νομίζεις οτι είναι η χρεωκοπίαΑφού κανείς δεν είναι ικανός! Είναι αυτός λόγος για να μην απαιτήσεις το διαφορετικό?


Όλοι είναι κλέφτες! Εσύ όμως σίγουρα δεν είσαι και ας σε έχουν πείσει για αυτό!


Αυτός τα λέει καλά! Ποιός…ο δικός τους?? Ναι… και ο Χίτλερ καλά τα έλεγε!

Μα δεν βλέπεις κατά πού πάμε? Άρα το σωστό είναι να σταματήσουμε την πορεία μας προς τα εκεί!

Θα μας φάνε τα συμφέροντα αν δεν υποκύψουμε! Αμ αυτό θα κάνουνε στα σίγουρα αν υποκύψουμε και δουλεύουν για να το πετύχουν..

Κάντε τις επιλογές σας αλλά μην καταριέστε τον εαυτό σας στο μέλλον αν επιλέξετε λάθος για μια ακόμα φορά. Και θυμηθείτε..όπου το ΕΓΩ νικάει το ΕΜΕΙΣ... το εγώ είναι καταδικασμένο σε θάνατο!


RAMNOUSIA
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου