ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΤΡΕΝΑ

Κάμερες αναγνώρισης προσώπων θα χρησιμοποιούνται στα κινεζικά τρέναΌσοι φοβούνται ότι το μέλλον μας θα είναι περίπου όπως περιγράφεται στο βιβλίο 1984 του Όργουελ, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν.
Απ' ό,τι φαίνεται θα είναι αρκετά χειρότερο. Αν κρίνουμε μάλιστα από τις τεχνολογίες που πρόκειται να χρησιμοποιήσει η κινεζική κυβέρνηση, ο μεγάλος αδελφός έχει ξεπεραστεί προ πολλού...

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, οι αρχές της Κίνας πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την τελευταία τεχνολογία σε ότι αφορά την αναγνώριση προσώπων για τον έλεγχο των σιδηροδρομικών τους σταθμών. Ο στόχος (ΚΑΙ ΚΑΛΑ) είναι ο εντοπισμός καταζητούμενων εγκληματιών και όπως βέβαια και αντιφρονούντων που διαφεύγουν της σύλληψης.


Αν και ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα συστήματα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει χρήση τους σε τέτοια έκταση. Πάντως οι ξένες εταιρείες που θα προσπαθήσουν να λάβουν μέρος στον σχετικό διαγωνισμό, μάλλον θα απογοητευτούν.
Κινέζοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η τόσο μεγάλη εξάρτηση της χώρας σε ξένες τεχνολογίες βάζει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας. Συνεπώς θα δώσουν το δικαίωμα μόνο σε κινεζικές εταιρείες να υποβάλλουν προσφορές. Πηγή: proho.gr
Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.