Translate

Ενίσχυση της γεωργίας με βάση την αγρο-οικολογία (Βίντεο)

Οι ποικίλες μορφές μικρής παραγωγής τροφίμων που βασίζονται στην Αγρο-οικολογία δημιουργούν τοπικές γνώσεις, προάγουν την κοινωνική δικαιοσύνη, και τον πολιτισμό και ενισχύουν την οικονομική βιωσιμότητα των αγροτικών
περιοχών ». - Δήλωση του Διεθνούς Φόρουμ Αγροοικολογίας, 2015 
Ένα κίνημα αυξάνεται. Ενώ η αγρο-οικολογία εφαρμόστηκε εδώ και χιλιετίες σε ολόκληρο τον κόσμο, σήμερα παρατηρούμε πως τα κοινωνικά κινήματα θέτουν την αγρο-οικολογία ως μία πορεία προς ένα πιο δίκαιο, βιώσιμο και βιώσιμο σύστημα τροφίμων και γεωργίας.

Υποστηρίζουν ότι η αγρο-οικολογία αποτελεί κίνημα και πρακτική από κάτω προς τα πάνω, η οποία πρέπει να υποστηρίζεται, παρά να οδηγείται, από την επιστήμη και την πολιτική. Από αυτή την άποψη, η αγρο-οικολογία είναι αδιαχώριστη από την 
διατροφική κυριαρχία: το δικαίωμα των πολιτών να ελέγχουν την πολιτική και την πρακτική στον τομέα των τροφίμων. "Δεν υπάρχει διατροφική κυριαρχία χωρίς αγρο-οικολογία.

 Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει αυτό το όραμα σε βάθος και διερευνά την αγρο-οικολογία μέσα από τις προοπτικές παραγωγών τροφίμων που εμπλέκονται στο κίνημα για την διατροφική κυριαρχία.


Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου