Translate

Καθαρισμός Υγροβιότοπου Λιβάδι (Κολοβρέχτης)

Κάπως έτσι θα έπρεπε να ήταν! Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περισσότερο από ένα τόνο απορρίμματα από τον υγρότοπο του Κολοβρέχτη, μία περιοχή με τεράστια περιβαλλοντική
σημασία. Προσωπικό από 2
Δήμους (Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων), 4 οργανώσεις πολιτών, περισσότεροι από 40 εθελοντές συνεργάστηκαν υποδειγματικά και αποκατέστησαν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον της περιοχής. Μεγαλύτερη από τη μισή ποσότητα των απορριμμάτων οδηγήθηκε σε σταθμό ανακύκλωσης, ενώ κάποια από τα απορρίμματα θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία έργων τέχνης αλλά και για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Μεταξύ των αντικειμένων που συλλέχθηκαν ήταν 3476 πλαστικά μπουκάλια και 549 πλαστικές σακούλες. Πολλά ευχαριστώ σε "Να προστατευτεί ο υγροβιότοπος του Κολοβρέχτη - Εύβοια" για τη συνδιοργάνωση της πρωτοβουλίας όπως επίσης και στις ομάδες των ACCMR - Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και ΠροσφύγωνRe-Direct Precious Plastic Greece για την πολύ σημαντική συνεισφορά τους και το Nautilus Dive Center.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου επισκεφτήκαμε τον Κολοβρέχτη, έναν πανέμορφο υδροβιότοπο της Εύβοιας, σημαντικό πέρασμα υδρόβιων πτηνών μερικά από τα οποία είναι πολύ σπάνια...  Όπως καταλάβαμε, η μετατροπή του υγρότοπου σε σκουπιδότοπο είναι ένα σύμπτωμα της γενικότερης - όχι τόσο αθώας - αδιαφορίας, που εκφράζεται με φαινόμενα όπως η ρίψη στο ποτάμι βιομηχανικών αποβλήτων και των αστικών λυμάτων, φωτιές στους καλαμιώνες για τη δημιουργία χωραφιών και μικρές χωματερές γύρω από τον υγρότοπο.

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου