Translate

Ελευθερία των σπόρων. Κάλεσμα για δράση 2016

Αντιμετωπίζουμε κοινωνική και οικονομική κατάρρευση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Μεγάλης κλίμακας Βιομηχανική Γεωργία αποτελεί βασικό συντελεστή αυτής της κατάρρευσης.
Ενώ έχει καταστρέψει το 75%

του εδάφους μας, των υδάτων και της βιοποικιλότητας και έχει συνεισφέρει στο 50% της κλιματικής αλλαγής, αυτό το μοντέλο που έχει τις ρίζες του στον πόλεμο, παράγει το 30% της τροφής μας.

Οι πραγματικοί παραγωγοί τροφής είναι οι επικονιαστές μας, οι οργανισμοί του εδάφους, η βιοποικιλότητα και οι μικρής κλίμακας αγρότες οι οποίοι-ως συνδημιουργοί και συμπαραγωγοί μαζί με τη φύση- προμηθεύουν το 70% της τροφής που τρέφει τον πλανήτη και τους ανθρώπους.

Η Μονσάντο έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο καταστροφέα της γεωργίας μας τα τελευταία 20 χρόνια χρησιμοποιώντας μύθους για τα γενετικά τροποποιημένα, πατέντες, ελεύθερο εμπόριο και τοξικά ώστε να μονοπωλήσει τους σπόρους μας και να δηλητηριάσει την τροφή μας.

Αυτή τη χρονιά κατά τη διάρκεια του Καλέσματος από την Ελευθερία των Σπόρων για Δράση από 2-16 Οκτωβρίου 2016, η οργάνωση Navdanya θα συνδιοργανώσει Δικαστήριο για τη Μονσάντο στη Χάγη καθώς και Λαϊκή Συνέλευση.
Σας καλούμε να οργανώσετε Λαϊκές Συνελεύσεις όπου κι αν βρισκόσαστε, για να επανακτήσουμε το διατροφικό μας σύστημα-τον άρτο Μας και την ελευθερία Μας.




Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment