Translate

Ψυχών και σωμάτων ιατρός

Παραδοσιακή, συμβατική, εναλλακτική ιατρική. Πολλοί τρόποι, ένας σκοπός. Το «Σκουντέρι, Ομάδα διάσωσης και διάδοσης παραδοσιακών σπόρων» παρουσιάζει τις θεραπευτικές ιδιότητες φυτών και βοτάνων.
Ένας εικοσιδυάχρονος νεαρός, ο Ασκληπιάδης, ο γιος του Ανάξιππου από την Έφεσο, βρέθηκε νεκρός κάποιο πρωινό του 150 π.Χ. στη Χαλκίδα. Οι γιατροί της πόλης δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Μπορούσαν όμως να τον σώσουν ή έπασχε από κάποια σπάνια ασθένεια; Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Η πίστη της οικογένειας του νεαρού στον θεό της ιατρικής μπορεί να κλονιστεί ή είναι στέρεη; Τι είναι ο Ασκληπιός για τους ανθρώπους;

Ο στόχος των θεματικών ξεναγήσεων είναι αφενός να σχολιαστούν πτυχές της ευβοϊκής και αιγαιακής ιστορίας και αρχαιολογίας λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες και αφετέρου να γίνουν εμφανή τα πολλαπλά επίπεδα ερμηνείας ενός εκθέματος, ξεφεύγοντας από τη απλή τυπολογική ή χρονολογική παρουσίαση. Παράλληλα, καθώς τα εκθέματα που σχολιάζονται πρόκειται να στελεχώσουν τις αίθουσες του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου «Αρέθουσα», οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν νοερά στις ενότητες του νέου μουσείου, πολύ πριν αυτό ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

Τόπος: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, Ελ. Βενιζέλου 13

Χρόνος: Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, 12.00 π.μ.

FACEBOOK Αρέθουσα Μουσείο
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment