Translate

5 βότανα για την φυσική αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Η κατάθλιψη είναι μια κατάσταση που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους έχουν πεισθεί από τον κλάδο της ψυχιατρικής ότι οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) και διάφορα άλλα
αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι
οι μόνες τους επιλογές για θεραπεία.
Υπάρχουν μια σειρά εναλλακτικών λύσεων από βότανα, που μπορούν να αντικαταστήσουν τα επιστημονικά αποδεδειγμένα επικίνδυνα φάρμακα, για να βοηθήσουν στην φυσική αντιμετώπιση της κατάθλιψης, περιορίζοντας κατά πολύ τις αρνητικές παρενέργειες.

Rhodiola rosea
Το Rhodiola rosea (Crassulaceae) είναι ένα αιώνιο φυτό που φυτρώνει στο κρύο,



στις αλπικές περιοχές του Βόρειου Ημισφαιρίου. Οι ρίζες του περιέχουν χυμό που χρησιμοποιείται καιρό τώρα για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής αντοχής, την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ανησυχίας και του στρες και άρει τη διάθεσή και ανακουφίζει τα συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Θεωρείται ότι είναι προσαρμογόνο φυτό, δηλαδή μια φυσική ουσία βοηθά στην ομαλοποίηση της αντίδρασης του οργανισμού στο στρες και διατηρεί άριστη την ομοιόσταση ισορροπώντας το ανοσοποιητικό σύστημα και τις ενδοκρινικές ορμόνες.

Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας που διεξάχθηκε και καταρτίστηκε από τον Δρ Zakir Ραμαζάνοφ (ένας πρώην σοβιετικός στρατιώτης που έγινε γιατρός), αποκάλυψαν ότι το Rhodiola Rosea μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για να μειωθεί ο χρόνος αποκατάστασης μετά την άσκηση, τη βελτίωση της προσοχής και της μνήμης, για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και απόδοσης, και την ενίσχυση της ψυχοκινητικής λειτουργίας, και να ανακουφίσει την κατάθλιψη και το άγχος.

Βαλσαμόχορτο



Το βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum), είναι ένα ενδημικό φυτό σε εύκρατες και υποτροπικές περιοχές του κόσμου, χρησιμοποιείται πολύ καιρό σε πολλούς πολιτισμούς για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Πολυάριθμες ερευνητικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε το 2008 ως μέρος της Cochrane Systematic Review, διαπίστωσαν ότι το βαλσαμόχορτο είναι τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματικό με τα κλασικά αντικαταθλιπτικά φάρμακα στη θεραπεία των ήπιων έως μέτριων καταθλιπτικών διαταραχών, αλλά με λίγες (potentially) επιβλαβείς παρενέργειες.
Το εκχύλισμα του βαλσαμόχορτου έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην φυσική ανακούφιση των διαταραχών του ύπνου, στην προώθηση της χαλάρωσης και στην βελτίωση της ποιότητας των επίπεδων ενέργειας με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι απότομες αλλαγές που συνήθως συνδέονται με την κατανάλωση καφεΐνης και άλλων διεγερτικών ουσιών. Το βαλσαμόχορτο θεωρείται ένα ασφαλές και φθηνό φυτικό φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ψυχικής υγείας συνολικά.

Camu camu
Το Camu camu (Myrciaria dubia) είναι ένα φυτό του τροπικού δάσους του οποίου

τα μούρα έχουν τα υψηλότερα γνωστά επίπεδα φυσικής βιταμίνης C στον κόσμο. Ο καρπός του φυτού, το οποίο είναι φυσικά γλυκό και πικάντικο, περιέχει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, που καταπολεμούν τις αρνητικές επιπτώσεις του ιού του έρπητα, προωθούν την υγεία του ανοσοποιητικού, καταπραΰνουν τη φλεγμονή και καταπολεμούν τα βακτήρια και ιούς. Το Camu camu έχει επίσης προσαρμογόνες ιδιότητες που ομαλοποιούν τις σωματικές διεργασίες κατά τη διάρκεια του στρες, και βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.
Ο αναγνωρισμένος διατροφολόγος και ερευνητής Δρ Gary Null, Ph.D., αναφέρει στο εγχειρίδιο του ότι το camu camu είναι το δεύτερο πιο γνωστό δραστικό φυτό που περιέχει φυσικές αντικαταθλιπτικές ουσίες και δεν έχει απολύτως καμία γνωστή παρενέργεια.

Ashwagandha

Το Ashwagandha (Withania somnifera), είναι ένα ινδική φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στην ιατρική της αγιουβέρδας, περιέχει ισχυρές προσαρμογόνες ενώσεις που είναι γνωστές για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης. Το φυτό είναι επίσης γνωστό ότι βοηθάει στην καταπολέμηση των εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου όπως το αλτσχάιμερ και το πάρκινσον, καθώς επίσης αναστέλλουν την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

Maca
Το Maca (Lepidium meyenii) είναι γνωστό και ως “Περουβιανό τζίνσενγκ,” είναι
ένα
λαχανικό ρίζας που είναι γεμάτο με αμινοξέα, φυτοθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Όπως και τα άλλα βότανα που αναφέρονται, εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική για να αυξήσει την ενέργεια και την αντοχή, να βελτιώσει την λίμπιντο, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό, τα επινεφρίδια και το ενδοκρινικό σύστημα.

Σε μια μελέτη του 2008 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Menopause (εμμηνόπαυση), οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το Maca βοηθάει στη μείωση του άγχους και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης σε γυναίκες με εμμηνόπαυση. Και σε μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMC Complementary and Alternative Medicine, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το Maca παρουσιάζει σαφώς γενική αντικαταθλιπτική δράση σε όλους τους ανθρώπους που το καταναλώνουν

Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε πάσχει από κατάθλιψη ή συμπτώματα κατάθλιψης, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε αυτά και διάφορα άλλα φυσικά βότανα που περιέχουν ισχυρές αντικαταθλιπτικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά. Όπως πάντα, μην παραλείψετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε νέο θεραπευτικό σχήμα.

Πηγή via Alobars Place
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment