Translate

Ηθικές και πολιτικές βάσεις της αλληλέγγυας οικονομίας (Βίντεο)

Ο Euclides André Mance είναι Βραζιλιάνος φιλόσοφος, από τους βασικούς θεωρητικούς της αλληλέγγυας οικονομίας και της Φιλοσοφίας της Απελευθέρωσης στη Λατινική Αμερική. Εργάστηκε ως λαϊκός εκπαιδευτής από τη δεκαετία του ’90 και είναι συγγραφέας πολλών κειμένων και βιβλίων, όπως η «Η Επανάσταση των Δικτύων», όπου εξετάζει πώς τα αλληλέγγυα και συνεργατικά δίκτυα μπορούν να συγκροτήσουν τους δεσμούς εκείνους που θα ανατροφοδοτήσουν την οικονομία, την πολιτική και τον πολιτισμό για να σχηματίσει την υλική βάση για νέες, μετα-καπιταλιστικές κοινωνίες. Ο Euclides André Mance βρέθηκε στην Αθήνα, για μια συζήτηση για τις δικτυώσεις στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, και την Παρασκευή 12 Ιουνίου μίλησε σε εκδήλωση στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Την εκδήλωση προσκάλεσαν:
Αλληλεγγύη για όλους, Εφημερίδα των Συντακτών, Πρωτοβουλία για ένα χώρο διαλόγου Κ.ΑΛ.Ο, συνεταιριστικό παντοπωλείο Σέσουλα, Συν Άλλοις, ΣΥΝεταιριστές ΖΩγράφου, P2P foundation, κοοπερατίβα sociality, portokali.gr.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν οικονομολόγος, επιστημονικός σύμβουλος στο Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment