Translate

Τριήμερο Αλληλεγγύης, Δημιουργίας & Βιωσιμότητας

Στις 12, 13 και 14 του Ιούνη το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας περνά στη πράξη.
Το προ-φεστιβάλ του Καλοκαιριού θα διοργανωθεί στο Ανοικτό Εγχείρημα ΣΠΙΘΑΡΙ-WAKING LIFE στον Μαραθώνα και θα επικεντρωθεί στον οικοκοινοτισμό. Σκοπός του προ-φεστιβάλ είναι η δικτύωση των οικοκοινοτήτων και παρόμοιων εγχειρημάτων μέσα από ανταλλαγή γνώσης, πρακτικά εργαστήρια σχετικά με την αυτάρκεια αλλά και μέσα από τις τέχνες με στόχο να έρθουμε πιο κοντά και να περάσουμε ένα όμορφο τριήμερο.
Θέλουμε το φετινό προ-φεστιβάλ σε συνεργασία με την ομάδα Σπιθάρι waking life να δημιουγήσει τις συνθήκες για να εφαρμοστούν πειραματικά τεχνολογίες που αφορούν τον Οικοκοινοτισμό, ώστε να υποστηριχτεί πρακτικά όποιο εγχείρημα. Οι τεχνολογίες που θα προκύψουν από το προ-φεστιβάλ θα δωθούν σε κοινότητες και εγχειρήματα που τα έχουν ανάγκη.
Η καμπάνια μας έχει σαν στόχο να μαζευτούν εκείνοι οι χρηματικοί πόροι που θα χρειαστούμε προκειμένου να αγοραστούν τα υλικά για τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν. Κάποια από τα εργαστήρια, όπως π.χ η δημιουργία φυσικής λίμνης- ταμιευτήρα νερού, θα βοηθήσουν ουσιαστικά το Σπιθάρι να προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην αυτάρκεια.
Καλούμε όλες τις οικοκοινότητες και παρόμοια εγχειρήματα, συλλογικές αντίστοιχες προσπάθειες,αλλά και άτομα να στηρίξουν την προσπάθεια μας και να σταθούν δίπλα μας. Γνωρίζουμε πως δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το όραμα και άρα πιστεύουμε πως δεν θα είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια.
Κάθε βοήθεια, κάθε συμμετοχή είναι πολύτιμη!
Αν δεν μπορείτε να μας στηρίξετε με χρήματα, διαδώστε την καμπάνια μας μέσω facebook, twitter και e-mail.
Η αλληλεγγύη είναι η λύση!
Τι χρειαζόμαστς & Τι θα ανταποδώσουμε
Έχουμε προυπολογίσει ότι οι πόροι που χρειάζονται για να μπορέσει το Σπιθάρι να εξελιχτεί και να αποτελέσει ένα χώρο ανοικτό, προσβάσιμο και βολικό σε όλους είναι 3000 ευρώ.
Η ανταπόδοση μας είναι τα καταπληκτικά μας perks που περιλαμβάνουν μπλουζάκια, φαγητό στο αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, την υπέροχη μας τζιτζιμπύρα, διαμονή στο Σπιθάρι κλπ.
Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να φτάσουμε το ποσό που θέτουμε ως στόχο θα διαθέσουμε όποια χρήματα έχουν μαζευτεί για να λύσουμε το πρόβλημα παροχής νερού στο χώρο.
O Αντίκτυπος
Θεωρούμε την υποστήριξή που θα μας δώσετε εξαιρετικά σημαντική, ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος προσβάσιμος σε όλους, και στον οποίο θα μπορεί κάποιος να μείνει για καιρό. Όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να μας βοηθήσει στην παραπέρα εξέλιξη του χώρου αλλά και να υλοποιήσει όποιο project οραματίζεται στα πλαίσια της Βιωσιμότητας,της Αυτάρκειας και της Αυτοδιαχείρησης της ζωής μας (Διατροφή, Ενέργεια, Υγεία).
Το σπιθάρι-wakinglife έχει ήδη, τα 3 χρόνια που υφίσταται, δημιουργήσει το απαραίτητο υπόβαθρο για την παραπέρα εξέλιξή του (εργαστήριο ξυλουργικής,γεοδετικό θόλο,ενυδρειοπονική μονάδα,φυσική καλλιέργεια κλπ) και ζητάμε την υποστήριξη και συμμετοχή σου ώστε να εξελιχτεί ως ένα ανοικτό εγχείρημα για όλους.
Ρίσκο & Προκλήσεις
Στην πορεία υλοποίησης και ολοκλήρωσης του project πιστεύουμε ότι θα εμφανιστούν δυσκολίες που όμως θεωρούμε πως μπορούν να λυθούν με την ενεργή συμμετοχή νέων ανθρώπων οι οποίοι θα φέρουν φρέσκιες ιδέες, γνώσεις και θετική ενέργεια.
Για αυτό ζητάμε και τη συμμετοχή σου ανεξάρτητα από την οικονομική σου υποστήριξη.
Αλλοι τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε
Θα μας είναι πολύτιμη η βοήθεια σου όσον αφορά τη διαδωση αυτής της καμπάνιας ώστε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους.Το indiegogo έχει sharing tools τέτοια που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.
Θα μας βρεις:
Website: http://www.festival4sce.org/
Facebook: https://www.facebook.com/festival4sce
Facebook event:https://www.facebook.com/events/435795963263860/
Twitter:@athensfest4sce
Επίσης αν θέλεις να βοηθήσεις στη διοργάνωση του τριημέρου προσφέροντας εθελοντική εργασία ή παρουσιάζοντας κάποιο εργαστήριο, μπορείς να επικοινωνήσςις μαζί μας στο festival.economicsolidarity@gmail ή στο https://trello.com/festival4sce
Άλλοι τρόποι συμμετοχής
Μπορείτε να μοιραστείτε αυτή την καμπάνια crowdfunding με κοινωνικά δίκτυα ή να τη στείλετε σε άτομα που μπορεί να ενδιαφέρονται, την οικογένεια και τους φίλους σας. Αλλά ο πιο σημαντικός τρόπος για να βοηθήσετε είναι με την συμμετοχή σας στα διάφορα δρώμενα του Φεστιβάλ.
Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος της ομάδας οργάνωσης, να βοηθήσετε με τις μεταφράσεις, τον σχεδιασμό ή την επικοινωνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο:
festival.economicsolidarity [at] gmail.com
* Αν το προτιμάτε, μπορείτε να καταθέσετε το ποσό της επιλογής σας στον λογαριασμό:
Τράπεζα Πειραιώς, GR02 0171 4180 0064 1804 0030 669, δικαιούχος European Village-Ευρωπαϊκό Χωριό

Παρακαλούμε δηλώστε το όνομα σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και σαν δικαιολογία ‘Στήριξη του festival4sce’.




































Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment