Και ένας κούκος φέρνει την άνοιξη…

Οι περισσότεροι άνθρωποι ίσως να μην θέλουν να αλλάξουν κάτι στον εαυτό τους.
Να αυτό βελτιωθούν ,να γίνουν καλύτεροι , και για πιο λόγο να το κάνουν ,αφού όπως λένε ο κόσμος γύρω τους είναι πολύ δυσάρεστος, αρνητικός , και πιστεύουν ότι πηγαίνει όλο και χειρότερα ..
Επίσης πιστεύουν ότι σε ένα κόσμο που κυριαρχεί το χάος η ανομία και το ψέμα ,για πιο λόγο θα πρέπει να είναι κάποιος ,συνετός ,νόμιμος ,και ειλικρινής ….αυτό δεν ωφελεί , και ίσως κάποιες φορές να είναι και επικίνδυνο..
Όπως λένε συνήθως………… ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη …….!!!!
Εσείς τη λέτε ..??
Σύμφωνα με τον Άγγλο βιολόγο Rupert Sheldrake υπάρχουν τα «μορφικά πεδία» με τα όποια είμαστε όλοι οι άνθρωποι συνδεδεμένοι .
Από αυτά τα πεδία αντλούμε τάσεις και πληροφορίες . Μοιάζει απόλυτα με την έννοια του συλλογικού ασυνειδήτου που εισήγαγε ο ψυχολόγος Καρλ Γιουνγκ.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας άνθρωπος αλλάζει τον τρόπο που σκέπτεται ,και αντιδρά στην καθημερινότητα του ,αυτό κάνει τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης ,αλλά και αντίδρασης ,πιο προσιτό και εφικτό και σε όλους τους άλλους ανθρώπους που είναι συνδεδεμένοι σε αυτά τα πεδία [ δηλαδή σε όλους ] .

Κάθε φορά που εμείς ήμαστε πιο αισιόδοξοι ,κάθε φορά που έχουμε θετικές σκέψεις και συναισθήματα, κάθε φορά που δρούμε και αντιδράμε με θετικό τρόπο στην καθημερινότητα μας , αυτή μας η συμπεριφορά και η προσωπική μας μεταμόρφωση, μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει και την κατάσταση του συνόλου .

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τα παραπάνω το να βελτιώσουμε τον εαυτό μας ,το να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να εξελιχτούμε πνευματικά, έχει μεγάλη σημασία για όλους τους συνανθρώπους μας.

Αυτό επίσης έχει αποδειχτεί και με το εκπληκτικό συμβάν η πείραμα που έγινε στο νησί Koshima το 1952…


«Ο γιαπωνέζικος πίθηκος «Μακακαφουσκάτη» βρίσκεται υπό παρατήρηση εδώ
και 30 χρόνια καθώς ζει στη φυσιολογική του άγρια κατάσταση. Το 1952 στο νησί Koshima, επιστήμονες προμήθευαν στους πιθήκους γλυκοπατάτες που τις έριχναν στην άμμο. Η γεύση της ωμής γλυκοπατάτας άρεσε πολύ στους πίθηκους αλλά τους ενοχλούσε Η άμμος. Μια πιθηκίνα 16 μηνών που την έλεγαν Ίμο, έλυσε το πρόβλημα πλένοντας τις πατάτες σ' ένα γειτονικό ρυάκι και έμαθε το κόλπο αυτό και στη μητέρα της. Αυτόν τον καινούργιο τρόπο τον έμαθαν και όσα πιθηκάκια έπαιζαν μαζί της και τον έμαθαν και στις μητέρες τους. Αυτή την πολιτιστική καινοτομία, την έμαθαν σταδιακά διάφοροι πίθηκοι, πράγμα που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια οι επιστήμονες. Ανάμεσα στο 1952 και το 1958 όλοι οι νεαροί πίθηκοι έμαθαν να πλένουν τις γλυκοπατάτες που ήταν λερωμένες για να τις κάνουν πιο εύγεστες. Οι μόνοι ενήλικοι πίθηκοι που ακολούθησαν αυτή την κοινωνική πρόοδο, ήταν αυτοί που μιμήθηκαν το παιδιά τους. Όλοι οι άλλοι ενήλικες εξακολουθούσαν να τρώνε τις πατάτες λερωμένες.

Και ξαφνικά έγινε κάτι καταπληκτικό. Το φθινόπωρο του 1958 ένας ορισμένος αριθμός πιθήκων του νησιού Koshima έπλεναν τις γλυκοπατάτες τους. Είναι άγνωστος ο ακριβής αριθμός τους, αλλά ας υποθέσουμε ότι όταν ανέτειλε ο ήλιος κάπου πρωί, υπήρχαν 99 πίθηκοι στο νησί Koshima που είχαν μάθει να πλένουν τις γλυκοπατάτες τους. Κι ας υποθέσουμε ότι αργότερα εκείνο το πρωί έμαθε να πλένει τις πατάτες του και ο εκατοστός πίθηκος. Μέχρι να νυχτώσει εκείνο το βράδυ όλοι οι πίθηκοι της φυλής έπλεναν τις γλυκοπατάτες πριν τις φάνε. Αλλά προσέξτε. Το πιο εκπληκτικό πράγμα που παρατήρησαν οι επιστήμονες ήταν πως η συνήθεια να πλένουν τις πατάτες πέρασε τη θάλασσα αυτόματα. Ολόκληρες αποικίες πιθήκων σ’ άλλα νησιά και στη στεριά Τακασακιγιάμα άρχισαν να πλένουν τις πατάτες τους.Κατά συνέπεια ……...
Και ένας κούκος..... φέρνει την άνοιξη …..!!!!!

Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.