Translate

Μια πρωτοποριακή ιδέα ταφής

Δύο Ιταλοί σχεδιαστές οι Anna Citelli και Raoul Bretzel οραματίστηκαν ένα πιο πράσινο τρόπο ταφής, τελείως διαφορετικό από το ψυχρό παγωμένο περιβάλλον των παραδοσιακών νεκροταφείων που μπορεί να τα μετατρέψει σε πράσινα πάρκα μνήμης γεμάτα
από ιερά δέντρα.
Η κάψουλα Mundi φυτεύεται στη γη ακριβώς όπως θα κάνατε με ένα σπόρο ή ένα δέντρο . Η ιδέα είναι ότι όσο το δένδρο μεγαλώνει οι ρίζες του θα απορροφήσουν το σώμα που θα βρίσκεται σε μια κάψουλα σε σχήμα αυγού, καθώς θα αποσυντίθεται. Το δέντρο, στη συνέχεια, θα χρησιμεύσει ως ένα μνημείο για τον νεκρό, σε αντίθεση με μια ψυχρή μαρμάρινη ταφόπλακα. Ο νεκρός τοποθετείται μέσα στην κάψουλα σε ύπτια θέση, αφήνοντας δηλαδή τον κόσμο με τον ίδιο όπως όταν τον πρωτογνώρισε . Το είδος του δέντρου μπορεί βέβαια να επιλεχθεί ακόμα μια από τον ίδιο τον νεκρό όταν θα βρίσκεται ακόμη στη ζωή βέβαια. Το δέντρο συμβολίζει την ένωση ανάμεσα στον άνθρωπο και την μάνα γη, και ότι μια ζωή που φεύγει μπορεί να δώσει ζωή σε μια νέα.

Οι κάψουλες Mundi είναι κατασκευασμένες από 100% βιοδιασπώμενα υλικά που προέρχονται από εποχιακά φυτά όπως οι πατάτες και το καλαμπόκι.










Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου