Translate

Μια Παγκόσμια Οικογένεια

Η ιδέα μας είναι ότι όλες οι θρησκείες, οι φιλοσοφίες, τα συστήματα, ξεκινάνε από μια αρχή, που συνδέει τα πάντα!
Αναζητούμε τις παραδόσεις που μας ενώνουν και στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης σας παρουσιάζουμε τις παρακάτω συναντήσεις…

Η Γη είναι το Σπίτι μας και όλα τα όντα η οικογένεια μας!

Το μήνυμα αυτό έρχεται από τις
τρείς μεγάλες παραδόσεις Τολτέκων, Αζτέκων και Ολμέκων που ενώνονται σ΄ένα δρόμο με σκοπό την Αφύπνιση, το «ξύπνημα» στον καθένα μας…


Το πρώτο βήμα στο δρόμο αυτό είναι το ζωντάνεμα της εσωτερικής φλόγας.
Σκοπός είναι ν΄ανάψει η φλόγα του πολεμιστή που κρύβουμε μέσα μας!
Ο πολεμιστής θέλει να είναι άψογος στις ενέργειές του.
Να είναι άψογος σημαίνει, να απελευθερωθεί από τον Εγωισμό του,, να αποδεχτει τον εαυτό του και τους άλλους, έτσι όπως ακριβώς είναι. Θα ξεκινήσει τότε έναν ιερό πόλεμο μέχρι να αποτινάξει από πάνω του το προσωπικό συμφέρον και κατά συνέπεια τον Εγωισμό του. Θα μπορέσει να διαβάσει το πιο σπουδαίο βιβλίο που είναι η φύση και να αγαπήσει όλα τα όντα, μικρά και μεγάλα που κατοικούν στο σύμπαν, αρχίζοντας απ’ τον εαυτό του.


Η παράδοση των Αζτέκων μας διδάσκει, πως όταν ο άνθρωπος είναι ικανός να δει τον εαυτό του μέσα από τις σχέσεις του με τους άλλους, πέρα από τον Εγωισμό του, την Εγωπάθειά του, καταφέρνει να μεταλλαχτεί… και να αποκτήσει σοφία…


Ο δρόμος της αφύπνισης προετοιμάζεται μέσω τού Αυτοπεριγραφικού διαλογισμού και του συνειδητού ελέγχου της αναπνοής, βασικά εργαλεία για να δούμε τον εαυτό μας …


Αν ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι μέχρι τέλους, φτάνουμε σε μία Αναγέννηση… μια εμπειρία υπέρτατης απελευθέρωσης που βάζει ένα τέλος στην κατάσταση πόνου που ζούμε.


Το τέλος του πόνου οδηγεί σε μια κοινωνική δράση αγάπης και φιλευσπλαχνίας προς όλα τα όντα.










“Ραφαέλ & Εουχένια”







“Το Μαζί ΜαςΔυναμώνει” *, θα φιλοξενήσει στη χώρα μας τον κ. Rafael Aluni Montes (Ραφαέλ) με τη συνεργάτιδα και σύζυγο του María Eugenia Bear Sanz (Εουχένια).


- Rafael Aluni Montes (Βιογραφικό σημείωμα)


Πτυχίο στην ψυχολογία με ειδίκευση στην Κλινική Παιδοψυχολογία, του Πανεπιστημίου της Αμερικής, Puebla (Universidad de las Américas de Puebla.). Με υποτροφία UDLAP.


Μεταπτυχιακό στην ποιότητα της εκπαίδευσης από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Με υποτροφία CONACYT.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Κέντρου για την Διαπροσωπική Ανάπτυξη στην Puebla, (Centro de Desarrollo Transpersonal de Puebla) και του Ινστιτούτου για την Διδασκαλία και Ερευνα A.C. (Instituto Para el Aprendizaje e Investigación A.C) στην Puebla, Μεξικό. Πρόεδρος του Συλλόγου EgoCreanet για το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική. Για 13 χρόνια ήταν επικεφαλής των Εργαστηρίων της Ψυχολογίας (Universidad de las Américas) στην Puebla, Μεξικό. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Περού, την Κολομβία, τη Χιλή, την Ισπανία και την Ελλάδα σχετικά με τη συμβολή της διαπροσωπικής και ολιστικής ψυχολογίας σε διάφορα ψυχολογικά φαινόμενα.

Σήμερα είναι Πρόεδρος και Νόμιμος Εκπρόσωπος της Διεθνούς Δημιουργικής Ψυχολογίας (Psicologia Creativa International A.C.) και μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Tonanzintli, UAEM, στην Cuernavaca, Μορέλος, στο Μεξικό. Επισκέπτης Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό ΠρόγραμμαΑνθρωπιστικής Ψυχοθεραπείας του Ινστιτούτου Carl Rogers. Έρευνητής Καθηγητής στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Πουέμπλα (Benemérita Universidad Autónoma de Puebla). Συνδιευθυντής του Κέντρου Διαπροσωπικών Ερευνών και Ερευνών της Συνείδησης (Centro de Estudios Transpersonales y de la Conciencia).


Μέλος του Συμβουλίου της Σοφίας των Προγόνων στο Ίδρυμα της Ενωσης της Ανθρωπότητας (Fundacion Unifica Humanidad) είναι ο διευθυντής του πετάλου αφιερωμένο στην τέχνη.


Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί εσωτερικά με τους:


Δρ Jacobo Grinberg-Zylberbaum, δημιουργού της θεωρίας sintérgica και ‘μεταφραστής’ των ασκήσεων που αποτελούν την πρακτική του αυτοαναφορικού διαλογισμού (Meditation Autoalusiva), o οποίος με τη σειρά του προέρχεται από τις μελέτες του μεξικανικού σαμανισμού.

Με τον Ναγουάλ Κάρλος Καστανέντα
Με τον granicero Δον Lucio Campos
Με τον visionario Δον Panchito του Γιουκατάν και
Με τους σύγχρονους παππούδες και γιαγιάδες της Μεγάλης Παράδοσης.
- María Eugenia Bear Sanz (Βιογραφικό σημείωμα)
Πτυχιούχος Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Americas Puebla. Mεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία στο Universidad Iberoamericana στο Μεξικό και το Πανεπιστήμιο Americas Puebla. Διδακτορικό δίπλωμα με θέμα «Παρέμβαση στην Κρίση για τις ιθαγενείς κοινότητες» από το Πανεπιστήμιο Tlaxcala του Μεξικού. Επίσης έχει εκπαιδευτεί σε: θεραπείες με ανθοϊαματα, Βιοενέργεια, στη μέθοδος Feldenkrais για την αποκατάσταση σε διαταραχές, νευροκινητική, έχει λάβει κατάρτιση στην Eriksonian ύπνωση. Δίδαξε για έξι χρόνια, στο University of the Americas και για τρία χρόνια στο Universidad de Oriente στην Puebla.

Σήμερα εργάζεται με το Συμβούλιο της Αρχαίας Σοφίας και εξακολουθεί να παρέχει συμβουλές σε συνδυασμό με θεραπεία με ανθοϊάματα. Το ενδιαφέρον της για την τέχνη ως μορφή θεραπείας, ως όχημα για τη βελτίωση της επικοινωνίας, την οδήγησε να μελετήσει διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής, δημιουργική γραφή και τη λογοτεχνία. Έχει δημοσιεύσει ένα εγχειρίδιο για παρέμβαση σε κρίση, εννέα μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων και συνεργάζεται σε δημοσιεύσεις με διάφορα περιοδικά.

Μέσα από τη γνώση τους και την πολύχρονη εμπειρία τους θα μας μεταφέρουν το μήνυμα των ”γιαγιάδων και παππούδων ” των Ινδιάνων του Μεξικού που είναι η ενοποίηση και η άνθηση της ανθρωπότητας σ΄ένα μόνο πρόσωπο, σε μία μόνο σκέψη, σε μία μόνο καρδιά… να ζούμε, να ευχαριστιόμαστε, να τραγουδάμε, να χορεύουμε, αφού ήρθαμε για να βιώσουμε την ευτυχία.
Οι καρδιές μας να είναι χαρούμενες, και να μη χάσουμε τη συνήθεια να χαμογελάμε πάντα στη Ζωή… να μην ξεχνάμε ακόμη ότι τα έργα από καρδιάς θα μας φέρνουν πάντα ικανοποίηση!

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 08.08.2014
19:00 Έναρξη, Γνωριμία με την Παράδοση των Ινδιάνων του Μεξικού.
21:00 Ελαφρύ γεύμα, ρόφημα
21:30-23:30 Προετοιμασία για την κάθαρση αρνητικών αναμνήσεων
23:30-24:00 Διάλειμμα
24:00 μέχρι όσο θέλει και μπορεί ο καθένας: πρακτική κάθαρσης αρνητικών αναμνήσεων

Σάββατο 09.08.2014
7:00-8:00 Σωματικές ενεργειακές ασκήσεις, Διαλογισμός
8:00-10:00 Ελαφρύ πρωινό/ξεκούραση
10:00 μέχρι όσο πάει: Στήσιμο Τεμασκάλ/Τεκιότλ: αμοιβαία στήριξη, αλληλεγγύη
- όταν τελειώσουμε ελαφρύ γεύμα/ρόφημα -
19:00 Τεμασκάλ μέχρι όσο πάει

Κυριακή 10.08.2014
7:00-8:00 Σωματικές ενεργειακές ασκήσεις, Διαλογισμός
8:00-10:00 ελαφρύ πρωινό, ξεκούραση
10:00-12:00 Ο ρόλος των Γυναικών. Εξερεύνηση των ποικίλων θηλυκών πτυχών στις σχέσεις μας (μπορούν να συμμετέχουν και άνδρες)
12:00 κλείσιμο/ Γιορτή
Το υπόλοιπο της ημέρας όποιος θέλει μπορεί να έχει προσωπική επαφή με τον Ραφαέλ.

Διαμονή: Υπάρχει δυνατότητα διαμονής με σκηνή δική σας.
Τι χρειάζεστε: Σκηνή και τα σχετικά για διανυκτέρευση, και στρωματάκι για το σεμινάριο
Κόστος: € 10,00/ημέρα (περιλαμβάνει διατροφή, χώρο για σκηνή με δικό σας εξοπλισμό, ντουζ, WC)
Όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει και μεμονωμένα τα σεμινάρια.
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 03.08.2014 για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου

Για περισσότερες πληροφορίες:
699 59 63 185 Ιωάννα Βασιλειάδου (Θεσσαλονίκη)
694 22 06 020 Εβελύνα Καλλιγιάννη (Αθήνα)


Λίγα λόγια για τις Συναντήσεις
με τον Ραφαέλ Αλούνι Μόντες και την Εουχένια

Στις Συναντήσεις αυτές ο Ραφαέλ στο πρώτο μέρος θα μας μιλήσει, για την Παράδοση των Ινδιάνων του Μεξικού και στο δεύτερο μέρος θα γνωρίσουμε κάποια από τα «εργαλεία», τις πρακτικές της Παράδοσης όπως:

• Το Άναμα της εσωτερικής φλόγας του Πολεμιστή (Έναρξη εσωτερικής εργασίας)
Θα ξεκινήσουμε με το άναμα της Φλόγας του Πολεμιστή που κρύβουμε μέσα μας, ……..παλιό κείμενο ενός Πολεμιστή, που ξεκινάει έναν Ιερό Πόλεμο, μέχρι να αποτινάξει από πάνω του το προσωπικό συμφέρον και κατά συνέπεια τον Εγωισμό του. Ενός Πολεμιστή που δεν παραπονιέται πια, δέχεται τον εαυτό του και τους άλλους έτσι όπως είναι. Ενός πολεμιστή που ξέρει να διαβάζει το πιο σπουδαίο βιβλίο τη Φύση, ν΄αγαπάει όλα τα Όντα, μικρά και μεγάλα, αρχίζοντας από τον Εαυτό του!

• Κάθαρση αρνητικών αναμνήσεων
Είναι μια πρακτική στην οποία δουλεύονται, μέσω της αναπνοής και της ανακεφαλαίωσης, οι αποθηκευμένες στο λεπτoφυές σώμα αναμνήσεις. Σκοπός είναι η απελευθέρωση και μετουσίωση της αρνητικά χαρακτηρισμένης ενέργειας που φυλάσσεται σε κάθε μία από τις εμπειρίες αυτές.

• Τεμασκάλ
Το «Τεμασκάλ» είναι ένα τελετουργικό ατμόλουτρο που περιλαμβάνει μία τελετή θεραπείας και καθαρισμού. Είναι ένα μέρος όπου απολαμβάνουμε τη θετική δράση του ατμού επάνω στο σώμα μας, με σκοπό να δημιουργείται εφίδρωση στον οργανισμό μας, έτσι ώστε να εκκαθαριστούν οι τοξίνες και άλλα στοιχεία που είναι βλαβερά για την υγεία μας.
Μέσα στο Τεμασκάλ, ενώνονται έξι διαφορετικά θεραπευτικά πεδία:
Η θερμοθεραπεία, η υδροθεραπεία, η μουσικοθεραπεία, η φυτοθεραπεία, η αρωματοθεραπεία και η ψυχοθεραπεία.
Το Τεμασκάλ είναι ένας χώρος… μέσα στον οποίο μπορούμε να βιώνουμε τη πνευματικότητα όπως βιώνεται στο κόσμο των αυτοχθόνων, μέσα από την προσωπική εμπειρία, πέρα από τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω {και θρησκείες , με έναν εσωτερικό διάλογο με τη γη, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά. Είναι το να επιστρέφουμε στον εαυτό μας… Είναι η συμβολική επιστροφή μας στη μητρική κοιλιά και στη μητέρα γη, για να βγούμε από εκεί σαν νεογέννητοι! Στο Κοσμικό όραμα του Τεμασκάλ, ο άνθρωπος είναι όλος ένα μέρος του σύμπαντος και επίσης όλο το σύμπαν βρίσκεται μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον. Η γέννηση και ο θάνατος είναι ενεργειακές μετατροπές, μέσα σ’ έναν συνεχή κύκλο, γεννιόμαστε για να πεθαίνουμε και πεθαίνουμε για να γεννιόμαστε. Αυτό μάς προσφέρει το Τεμασκάλ: το να ξεκινήσουμε να περπατάμε στο δρόμο που μας οδηγεί προς τη καρδιά… να ανακαλύπτουμε ότι είμαστε ο αέρας, είμαστε το νερό, είμαστε η γη, είμαστε η φωτιά… να νιώθουμε ότι είμαστε ολοκληρωτικά κομμάτι του αιώνιου χορού της ζωής, της προσπάθειας.

• Τεκιότλ: Κοινή Υποστήριξη
Μέσα στην παράδοση του Τεμασκάλ, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η ομαδική εργασία, ένα κοινοτικό συναίσθημα του να ‘κάνουμε’, αυτό που ονομάζουμε στο Μεξικό ‘τεκιότλ’: η αμοιβαία στήριξη, η αλληλεγγύη, το να μοιράζεσαι την εργασία και τους καρπούς της. Η τελετή του Τεμασκάλ, είναι μία διαδικασία κοινοτικής εργασίας όπου ο πιο σημαντικός σκοπός είναι το να προσφέρουμε, κατανοώντας ότι ο καθένας λαμβάνει στο βαθμό που είναι ικανός να δίνει. Στο Τεμασκάλ, προσφέρουμε τη φυσική εργασία, τη μουσική, τα συναισθήματα, τα τραγούδια, τον ιδρώτα, την καρδιά, για να λάβουμε σε αντάλλαγμα τη θεραπεία της φωτιάς, της γης, του νερού και του αέρα.

Σε όλες τις συναντήσεις:
Θα μάθουμε εκτενώς την τεχνική του Αυτοαναφορικού Διαλογισμού, να καλλιεργούμε τη σιωπηλή γνώση και θα δοκιμάσουμε κάποιες σωματικές ενεργειακές ασκήσεις.

Σας περιμένουμε με Κέφι και Χαρά
Ραφαέλ, Εουχένια και “το Μαζί μας Δυναμώνει”!

“Το Μαζί Μας Δυναμώνει”

Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου