Translate

Νέο.. “Foodstock” στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου.

Χιλιάδες άνθρωποι και αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα στο Βερολίνο..
Οι διοργανωτές ιδιαίτερα επέκριναν την προτεινόμενη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ (ΤΤΙΡ). "Πίσω από κλειστές πόρτες διαπραγματεύεται την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών, η οποία βλάπτει τους αγρότες και τους καταναλωτές. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θέλει κρέας με ορμόνες με την χρήση γενετικής μηχανικής . ", δήλωσε ο Fritz. Αυτό είναι ακριβώς που εφαρμόζεται με τη σχεδιαζόμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που συνάφθηκε.





"Το μήνυμά μας σήμερα είναι σαφές: Εάν η ΕΕ χάσει τους μικρούς αγρότες και τα οικογενειακά αγροκτήματα, τότε θα χάσει την ιστορία της, θα χάσει τον πολιτισμό του, θα χάσει την ταυτότητά της. Δεν θα υπάρχουν πια ...», Carlo Petrini, ιδρυτής της Διεθνούς Slow Food Movement

Η Ελλάδα είχε τον δικό της εκπρόσωπο και ομιλητή τον Παύλο Γεωργιάδη ο οποίος έδωσε μια καθηλωτική ομιλία για την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και το τι συμβαίνει με την εκβιομηχάνιση των γεωργικών προϊόντων διατροφής..







"Αυτό που συνέβη στο Βερολίνο, είναι πολύ σημαντικό. Δεν αφορά μόνο τη βιομηχανίας τροφίμων, ΓΤΟ, ΤΤΙΡ και τα φυτοφάρμακα. Δεν αφορά μόνο την οικολογία ,την ελευθερία των σπόρων, και τη δημοκρατία. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να αγωνιστούν υπέρ της ελευθερίας, υπέρ της συνεργασίας, υπέρ του διαλόγου, υπέρ της ειρήνης και της δικαιοσύνης 25 χρόνια μετά το Βερολίνο γίνεται αλλά μια φορά σύμβολο της ενότητας. Είναι το Woodstock του 21ου αιώνα, και που ίσως θα πρέπει να ονομάσουμε foodstock. " Πάυλος Γεωργιάδης.




Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου