Στην υποταγή υπάρχει πάντα ο φόβος, κι ο φόβος θολώνει το μυαλό

«Στην υποταγή υπάρχει πάντα ο φόβος κι ο φόβος θολώνει το μυαλό» J. Krishnamurti

[ Η προσπάθεια είναι ακριβώς η ουσία του "εγώ": Βλέπω, λοιπόν, τη ρίζα όλης της σύγχυσης της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, των βασάνων, της προσπάθειας. Η ρίζα τους είναι ο εαυτός, το “εγώ”. Εντάξει, κύριε; Γίνεται τώρα να ελευθερωθώ από το “εγώ” που παράγει όλο αυτό το χάος, τόσο εξωτερικά-πολιτικά,θρησκευτικά, οικονομικά και όλα τα υπόλοιπα- όσο και εσωτερικά απ’ αυτή τη συνεχή πάλη, τη συνεχή μάχη, τη συνεχή προσπάθεια; Εντάξει; Ρωτάω λοιπόν: Μπορεί να τελειώσει η σκέψη; Έτσι η σκέψη δεν περνάει στο μέλλον- καθετί που τελειώνει έχει μετά ένα εντελώς διαφορετικό ξεκίνημα, όχι το ξεκίνημα του “εγώ” που σταματά για να ξαναρχίσει αργότερα.

Οι άνθρωποι στη Δύση έχουν την τάση να βλέπουν ό,τι λέω σαν κάτι, που ανήκει αποκλειστικά στην ινδική παράδοση και δεν ταιριάζει στους ανθρώπους των δυτικών παραδόσεων. Στην Ινδία, αντιθέτως, θεωρούν ότι παρουσιάζω μια δυτική φιλοσοφία. Εάν με κρίνουν τόσο διαφορετικά, αυτό σημαίνει ότι η Αλήθεια δεν ανήκει ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή. (…)

Η Αλήθεια δεν παρηγορεί, δεν μπορεί κανείς να τη φυλακίσει, δεν μπορεί να μειώσει τη δύναμή της, όπως του ηλεκτρικού ρεύματος, και να τη χρησιμοποιήσει για να έχει τις ανέσεις του. Το δυνατό φως δεν μπορεί να σκιαστεί. Θα σας διηγηθώ μια ιστορία, σχετική μ’ αυτό. Κάποια άνοιξη, όλες οι πεταλούδες μιας κοιλάδας συγκεντρώθηκαν στη δροσερή σκιά ενός δέντρου και συζητούσαν για το φως. Μερικές απ’ αυτές βεβαίωναν πως το φως είναι κάτι που οι άλλες το αρνούνταν, έως ότου μια πεταλούδα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να πάει να δει τι πραγματικά είναι το φως. Όλες την περίμεναν υπομονετικά να γυρίσει. Όταν η πεταλούδα επέστρεψε, τους ανακοίνωσε ότι το φως παραήταν δυνατό για να μπορέσει κανείς να το πλησιάσει.

Οι άλλες, όμως, δεν έμειναν ικανοποιημένες από την απάντηση αυτή και ήθελαν να μάθουν περισσότερα. Έτσι, πήγε μια δεύτερη πεταλούδα κι όταν γύρισε κι αυτή τους είπε ότι το φως ήταν τόσο δυνατό και εκτυφλωτικό που δεν μπόρεσε να το πλησιάσει. Ούτε, όμως, αυτή η δήλωση κρίθηκε ικανοποιητική και μια τρίτη πεταλούδα πέταξε για τον ίδιο σκοπό. Γυρίζοντας πληγωμένη τους είπε ότι το φως έβγαζε τέτοια θερμότητα που την έκαψε. Κι ύστερα απ’ αυτή πήγε και μία τέταρτη, αλλά για να μη γυρίσει ποτέ. Η Αλήθεια -που είναι Φως— την είχε εξαφανίσει.Έτσι και οι άνθρωποι μέσα στον πόνο τους, προτιμούν μάλλον να περιμένουν να τους φέρουν την αλήθεια, παρά να πάνε να την αναζητήσουν.

Κι από κείνους πάλι που ξεκινούν να τη βρουν, περισσότεροι ζητάνε παρηγοριά κι όχι την αλήθεια. Στην παρηγοριά δεν υπάρχει η ζωή στην πληρότητά της, γιατί αντί να κάνει τον άνθρωπο να κατανοήσει την αιτία των πόνων τον, υποβιβάζει την αλήθεια, τη μειώνει, δημιουργώντας θρησκευτικές πίστεις και δόγματα. Τη ζωή, που είναι Αλήθεια, δεν μπορεί να τη συναντήσει κανείς στην πληρότητά της παρά μόνο μέσα από το να τη ζήσει ολοκληρωτικά χωρίς να την υποβιβάζει. (…) Οι άνθρωποι βασίζουν τη ζωή τους σε μια διαρκώς διαψευδόμενη ελπίδα.


Η ελπίδα είναι προδοσία της αλήθειας, επειδή καθώς καθηλώνει τον άνθρωπο σε μία αναμονή του αύριο τον εξασθενεί και τον απομακρύνει από το παρόν. Στο μελλοντικό παράδεισο που του υπόσχονται δεν υπάρχει ούτε ίσκιος αλήθειας• η αλήθεια απουσιάζει ολοκληρωτικά απ’ αυτόν. Όσο περισσότερο στηρίζει ο άνθρωπος την αναζήτησή τον πάνω στην ελπίδα να βρει παρηγοριά και κουράγιο για να θεραπεύσει τις πληγές του, τόσο περισσότερο απομακρύνεται από το βασίλειο των ουρανών, της αιώνιας Αλήθειας.Αυτή δεν έχει ανάγκη από καμιά λατρεία, καμιά προσευχή, καμιά θρησκεία ή τα τυπικά. Είναι απόλυτη. Και μπορεί ο καθένας να την ανακαλύψει μέσα από την πλήρη επίγνωση των καθημερινών τον πράξεων, σκέψεων και συναισθημάτων, μία επίγνωση που ο καθένας μπορεί να αποκτήσει.]


Η ουσία του μηνύματος τoυ Κρισναμoύρτι εμπεριέχεται στη δήλωση που έκανε τo 1929, και πραγματικά τα λέει ΟΛΑ. Δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο πέρα από αυτές τις αράδες λέξεις, για να αντιληφθείς τι να κάνεις και τι όχι, ποιος είσαι και τι σκοπό έχεις. Δεν σου χρειάζονται οι εκκλησίες, οι θρησκείες οι ταγοί κανενός είδους, οι δάσκαλοι και οι γκουρού της σκόπιμης παραπλάνησης και προπαγάνδας των meme, που σκοπό έχουν να σε εγκλωβίσουν μέσα στο βδέλυγμα της δημιουργίας. Δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο παρά ΜΟΝΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ …και όλες οι γνωστές φυσικές και μεταφυσικές ασχολίες σκοπό έχουν να σου στερήσουν την πολύτιμη ΕΝΕΡΓΕΙΑ σου ! εεε «κοντά στον νου κι η γνώση»Πριν αρχίσεις να προβάλλεις τις εμφυτεύσεις και τα meme σου, δες προσεκτικά στο βίντεο να μιλάει ένας επίκαιρος νέος και «μεγάλος άνθρωπος» κι όχι δάσκαλος. Τα πρόβατα – οπαδοί του τον αποκαλούν με μπόλικη αφροσύνη «δάσκαλο» ενώ ο ίδιος στα μηνύματα του είναι κάθετα κι αμετάκλητα εναντίον κάθε δασκάλου και κάθε είδους -ισμό (όπως κι εμείς εδώ στο . Άκου το βίντεο, μελέτησε τα κείμενα και τους συνδέσμους, αμφέβαλε και ΣΚΕΨΟΥ, με τον δικό σου Νου, αν έχεις την απαιτούμενη Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α.

Πηγή


Απέναντι Όχθη

Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.