Πως το λες, αν όχι χούντα;

Τελικά οι επενδυτές δεν ήρθαν κι ούτε θα έρθουν ποτέ. Η ανάπτυξη παραμένει ευχολόγιο στα χαρτιά. Οι τουρίστες δεν θα βουλιάξουν την χώρα, ούτε οι “μεταρρυθμίσεις” θα αλλάξουν την πορεία. H ανεργία δεν θα πέσει κάτω από το 25%. Τίποτα δεν θα συμβεί, ούτε το χρέος θα αποπληρωθεί, ούτε βέβαια υπάρχει καμία ιστορία επιτυχίας.

Από την στιγμή που έπεσε “μαύρο” στις οθόνες της ΕΡΤ, η κυβέρνηση Σαμαρά, πέρα από το αυταρχικό της πρόσωπο, πέταξε κάθε πρόσχημα στον κάλαθο. Ο πιο γελοίος πρωθυπουργός από το ’74, συγκυβερνά με δυο τελειωμένους, που εύκολα εκβιάζονται, ανήμποροι να διαφωνήσουν, καθώς φοβούνται ότι σε ενδεχόμενο εκλογών δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους. Επιβιώνουν στις θέσεις εξουσίας, γιατί ξέρουν πως ξοφλήσανε.

Όπως ο Παπαδόπουλος έβαλε “την χώρα εις τον γύψον”, έτσι και η ακροδεξιά κυβέρνηση κατέβασε τους διακόπτες χωρίς ερώτηση, χωρίς δημόσιο διάλογο, απλά με το “αποφασίζομεν και διατάσομεν”. Πόνταρε στην αγανάκτηση για την κομματοκρατία στον δημόσιο τομέα, που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν απόλυτα συνειδητά και μεθοδικά. Και βρέθηκαν και κάποιοι που της είπαν και μπράβο.

Τα ιδιωτικά κανάλια πάλι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα, αντιθέτως αποφάσισαν να απεργήσουν, διευκολύνοντας επικοινωνιακά την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δια στόματος Κεδίκογλου μας παρουσιάστηκε ως σωτήρας μας από το ανταποδοτικό τέλος, που μάλιστα το βάφτισε “χαράτσι”, παίζοντας ειρωνικά με τα αντανακλαστικά μας.


Φυσικά, τέτοια κίνηση δεν ήταν και κεραυνός εν αιθρία, αφού αυτό το κορπορατικό μόρφωμα έχει δείξει από τι είναι φτιαγμένο αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες ακόμα πιο έντονα. Αυτό που δεν μπορώ ακόμα να συνηθίσω, είναι πως κάποιοι θεωρούν “μάγκα τον Σαμαρά”, “τολμηρή την κυβέρνηση” και “ρεμάλια τους απεργούς” ή “βολεμένους” τους εργαζόμενους. Αυτούς που σε περίπτωση εκλογών πάλι θα τους ψηφίσουν ή μπορεί να τους έχουν εμπιστευτεί μέσα από τις εκλογές των συνδικάτων τους. Αυτή η απύθμενη βλακεία, από που πηγάζει άραγε;

Αν κόπτονται για τις σπατάλες στην ΕΡΤ (επειδή έτσι λέει ο κόσμος), τότε ας ακούσουν τον κόσμο και για τις σπατάλες της Βουλής. Για τις πολυτέλειες που απολαμβάνουν οι βουλευτές, για τα τζάμπα αυτοκίνητα, τις φοροαπαλλαγές, την ασυλία τους, την προκλητική εκμετάλλευση δημοσίου χρήματος.


Αυτοί έχουν οδηγήσει στο να “καεί το μπουρδέλο η Βουλή“. Ας της βάλουν και λουκέτο μετά. Κι ας συγκυβερνήσουν με την Χρυσή Αυγή, ώστε η ναζιστική πλευρά του νεοφιλελευθερισμού, να έχει στην εξουσία το “the real rhing”. Να κλείσουν και τα σύνορα, να μας πετάξουν από την Ευρώπη κλοτσηδόν και τουλάχιστον να κερδίσουμε χρόνο, αφού δεν φαίνεται πέρα από το μαύρο των τηλεοπτικών δεκτών, κανένα εναλλακτικό χρώμα.
Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.