Το μελάνι του εκτυπωτή ακριβότερο από το αίμα !!!

Ενώ ο εκτυπωτής είναι ένα μηχάνημα σχετικά φθηνό, οι κατασκευαστικές εταιρίες βγάζουν τα περισσότερα από τα κέρδη τους από τα μελάνια. Για τη διάρκεια ζωής ενός εκτυπωτή εκτιμάται ότι πληρώνουμε πάνω από το 500% της τιμής του σε μελάνι.
Ένα τυπικό ανταλλακτικό μαύρου μελανιού 42ml κοστίζει περίπου 23 ευρώ, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός χρεώνει κάτι παραπάνω από 150 ευρώ για 500ml ανθρώπινου αίματος. Αυτό ουσιαστικά κάνει το μελάνι ακριβότερο από το αίμα, αφού ένα ml αίματος στοιχίζει 30 λεπτά ενώ ένα ml μελανιού περίπου 54 λεπτά.

Tο πόσο πιο ακριβό είναι το μελάνι ενός εκτυπωτή inkjet σε σχέση με άλλα υγρά, πραγματικά εκπλήσσει. Το Consumerist δημοσίευσε ένα γράφημα, στο οποίο απεικονίζεται η τιμή σε δολάρια ενός χιλιόλιτρου διαφόρων υγρών. Το πιο φθηνό υγρό είναι το μαζούτ, και στη συνέχεια το αποστειρωμένο νερό. Ανάμεσα στα πιο ακριβά υγρά είναι η πενικιλίνη, στη συνέχεια στη δεύτερη θέση με μεγάλη απόσταση ακολουθεί το ανθρώπινο αίμα, ενώ στην κορυφή, με σχεδόν διπλάσια τιμή, είναι το μαύρο μελάνι #45 της HP με κόστος 0,7 δολάρια ανά χιλιόλιτρο.
Πηγή

Απέναντι Όχθη

Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.