Και να φανταστείς οτι μπήκαμε στην Ε.Ε. γιά να μην ξαναζήσουμε Χούντα

 Το χρηματοπιστωτικό σύστημα αστραπιαία ενθυλάκωσε την ατάκα του Ford το 1920: "Κάθε ένας δικαιούται ένα τέτοιο" παρουσιάζοντας το μοντέλο Τ της Ford, κατασκευασμένο γιά πρώτη φορά σε κυλιόμενο ιμάντα, χωρίς όμως να διανοηθούν λόγω απληστίας, οτι αν πολλαπλασιαστεί η παραγωγή και υποπολλαπλασιαστεί το κόστος παραγωγής, ή θα πρέπει να αντιστοιχηθεί η τιμή πώλησης με το κόστος παραγωγής, ή θα πρέπει να αντιστοιχηθούν οι αμοιβές των εργαζομένων με την τιμή πώλησης των προϊόντων, ωστε να μπορούν οι τελευταίοι να αγοράζουν τα προϊόντα που παράγουν. Δεν έκαναν ούτε το ένα ούτε το άλλο και προκάλεσαν το "κράχ" του 1929.(Η βασικότερη παράμετρος πλήν όχι η μόνη) 

Όσο γιγαντόνωνταν η παραγωγή και η κατανάλωση στον δυτικό κόσμο μέχρι την δεκαετία του 90, το χρηματοπιστωτικό σύστημα ενέδιδε στις πιέσεις των συνδικάτων και συναινούσε σε αυξήσεις μισθών και παροχές εργασιακών δικαιωμάτων, που είχε ήδη σχεδιάσει να συναινέσει, αφού βέβαια άφηνε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν σκληρά και ίσως βίαια, έτσι ώστε και η κατανάλωση να μήν μειωθεί αλλά και οι εργαζόμενοι να πιστεύουν οτι με οργάνωση και αγώνα κατακτούν τα δικαιώματά τους.

Η "γυμναστική" αυτή, μαζί με άλλες πρακτικές χειραγώγησης των δυτικών εργαζομένων, κυρίως όμως χειραγώγησης των ανίκανων και εξωνημένων συνδικάτων τους, νάρκωσε τους εργαζόμενους, δίνοντας τους την εντύπωση πως η υπερδανεισμένη ευμάρεια είναι προϊόν και απότοκο της εργασίας τους. Έπρεπε να "μπουκώσει" ο κύκλος εργασίας κατανάλωσης του δυτικού κόσμου, πιεζόμενος από τον παραγωγικό γίγαντα που λέγεται Κίνα και Ινδία, και να στραφεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα με τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια προς επισφαλέστερες επενδύσεις, όπως οι αθρόες εγκρίσεις και παροχές στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, οι οποίες αφ' ενός διευθετούσαν εγγενή προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αφ' ετέρου "έκοβαν" εικονικό χρήμα.

Η πραγματική οικονομία υπολογίζεται να διακινεί περίπου 80 με 90 τρις δολάρια, την στιγμή που τα εγγεγραμμένα στους υπολογιστές του χρηματοπιστωτικού συστήματος κεφάλαια υπολογίζονται στα 900 τρις, τα οποία προφανώς αδημονούν να επενδύσουν τον εαυτό τους. Τι πιό απλό και αποδοτικό θα μπορούσε να εφεύρει το χρηματοπιστωτικό σύστημα γιά να αξιοποιήσει εκ της εργασίας συσσωρευμένα κεφάλαια στην κατεύθυνση της ποδηγέτησης της εργασίας, από την διανομή αυτών των κεφαλαίων στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, στον κόσμο της εργασίας, υπό την μορφή δανείου;

Και έτσι φθάνουμε στην δικτατορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω του χρέους, πιό απλά στην δικτατορία του χρέους. Η ιδιότυπη αυτή δικτατορία δεν ορωδεί πρό ουδενός ούτε έχει ηθικές αναστολές, ως προς την καταβαράθρωση π.χ. της οικονομίας ενός κράτους, έστω και αν αυτό είναι η ίδια η μητρόπολη του καπιταλισμού. Μεγάλος κερδισμένος της άνευ εγγυήσεων δανειοδότησης της περιόδου 95-05 στην Ευρώπη ήταν η Γερμανία, η οποία αντικατέστησε τον μεγαλύτερο, πλην όμως χρεοκοπημένο εμπορικό της εταίρο, τις ΗΠΑ, με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, ασκώντας επιρροή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, γιά αθρόες δανειοδοτήσεις των λαών που ασχημονώντας ονόμασαν PIGS.

Η διάσωση της γερμανικής οικονομίας συντελέσθηκε, δίνοντάς της  το υπερόπλο του πιστωτή,  συγχρόνως με την δυνατότητα να εισβάλει οικονομικά στον ευρωπαϊκό νότο και ιδιαίτερα στην χώρα που την προβλημάτισε περισσότερο στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην χώρα που είχε τους πιό έωλους και διεφθαρμένους πολιτικούς, στην χώρα που δανειζόταν υπέρμετρα πολλά, γιά να μπορούν λίγοι να κλέβουν πολλά, αφήνοντας τους πολλούς να κλέβουν λίγα, στην χώρα που από τότε το τρίτο Ράϊχ φιλοδοξούσε να πλιατσικολογήσει το υπέδαφος, στην χώρα που αν είχε έντιμους και πατριώτες πολιτικούς, θα την είχαν σύρει γιά εξήντα χρόνια στα διεθνή δικαστήρια, έστω και άν δεν είχαν καταφέρει να επιτύχουν την καταβολή των επιδικασθέντων πολεμικών επανορθώσεων και κυρίως την άμεση καταβολή του κατοχικού δανείου που με την απειλή των όπλων απέσπασαν λίγο πριν την πτώση του τρίτου Ράϊχ.

Οι δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν οι δωσίλογες κυβερνήσεις, χαλκεύοντας τους πραγματικούς δείκτες της οικονομίας γιά να ενεργοποιηθεί ο "μηχανισμός διάσωσης", δίνουν την προνομιακή δυνατότητα στις γερμανικών συμφερόντων εταιρίες να οργώσουν κυριολεκτικά την στεριά και την θάλασσα της Ελλάδας και να ακυρώσουν στην πράξη,εκτός από τα χαρτιά, την εθνική κυριαρχία και αυτοδιάθεση.
Η σύγχρονη εθνική αντίσταση συγκροτήθηκε αυθόρμητα και πολυσυλλεκτικά στις πλατείες των μεγάλων πόλεων και αφού λοιδορήθηκε δεόντως κατεστάλη δυναμικά, μόλις κρίθηκε αριθμητικά επικίνδυνη από τις δυνάμεις καταστολής. Η Αριστερά διοργάνωσε ακολούθως συλλαλητήρια, τα οποία επίσης κατεστάλησαν δυναμικά, δηλαδή χημικά, μόλις με την σειρά τους κρίθηκαν αριθμητικά επικίνδυνα. (12/02/13) Η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει την επιβολή δυσβάσταχτων μέτρων, κατ' εντολήν των ευρωπαίων επιτρόπων, παρακάμπτοντας αντισυνταγματικά την έγκριση της κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, εντείνοντας την καταστολή, παρουσιάζοντας τέσσερις εικοσάχρονους σαν την απώτατη απειλή κατά της Δημοκρατίας, κακοποιημένους κατά την προσαγωγή με σκοπό να εμπεδώσουμε οτι αυτό είναι το σαβουάρ βίβρ που επιφυλάσσει η εξουσία γιά τους υπονομευτές της Δημοκρατίας. Τρέμουν οι μεγαλοκαταχραστές και μεγαλοοφειλέτες πλέον, που ευθέως στρέφονται κατά της κοινωνίας, μήπως
θα έχουν την ίδια κατάληξη.

Η διανομή τροφίμων και συσσιτίων έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και μαζί με την εξαθλίωση και την ανεργία μεγάλου πλέον τμήματος του πληθυσμού, απειλούν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και την αληλλεγγύη που επιδεικνύουν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες μέχρι σήμερα. Η φαβελοποίηση αποφεύγεται μέχρι τώρα από το γεγονός οτι οι τράπεζες δεν μπορούν να ρευστοποιήσουν μέχρι σήμερα τα ακίνητα που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό τους δάνειο. Οι αυτοκτονίες έχουν γίνει καθημερινό ρεπορτάζ των ΜΜΕ, εγκληματικά δημοσιοποιημένο από τα μέσα, εν είδει διαφήμισης της αυτοχειρίας, χωρίς καμία σοβαρή κρατική μέριμνα ψυχολογικής αλλά και έμπρακτης υποστήριξης του καταφρονεμένου, απεγνωσμένου πολίτη.

Μέσα σε όλο αυτό το γκρίζο πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται η παρούσα συγκυβέρνηση να πριμοδοτεί μία εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα, προσπαθώντας να πείσει οτι η αξιωματική αντιπολίτευση, συγκροτούμενη από δυνάμεις της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς, κυρίως όμως από την ανανεωτική Αριστερά, πρόκειται να καταγγείλει τα "μνημόνια διάσωσης" της Ελλάδας, να ακυρώσει την ηρωϊκή εθνοσωτήρια προσπάθεια της συγκυβέρνησης, δρώντας έξω από την νομιμότητα, στην οποία νουθετεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη την αξιωματική αντιπολίτευση να επανέλθει.

Ο βιασμός και η εξαϋλωση της λογικής ίσως να είναι ενοχλητικός και να προξενεί οργή ή θυμηδία στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που ασχολούνται με τα κοινά, πλήν όμως δεν προσελκύει πλέον ψήφους από το ακροδεξιό στρατόπεδο προς τα κόματα της συγκυβέρνησης, τουναντίον ενδυναμώνει την παρακρατική δράση, οταν η ίδια η κυβέρνηση καταγγέλει την αξιωματική αντιπολίτευση ως τρομοκράτη ή ως συγκοινωνόν δοχείο με την τρομοκρατία. Ο μπουχτισμένος από την "περήφανη γενιά της μεταπολίτευσης" πολίτης, που δυστυχώς στο μυαλό του σχηματοποιείται η τελευταία ως ΠΑΣΟΚ, ο οπαδός του "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή", δεν θα συνταχθεί με τα "προσκοπάκια" της συγκυβέρνησης. Θα ενταχθεί σε μία στρατιωτικού τύπου "αντισυστημική" οργάνωση που σκηνοθετεί on camera ένα "δίκαιο σκαμπήλι" και ένα "τιμημένο μπουγέλωμα" σε δύο εκπρωσώπους των δύο μεγαλύτερων κομάτων της Αριστεράς και μάλιστα γυναίκες, εκτός των άλλων ανοσιουργημάτων που περιλαμβάνει στη δράση της.

Η προκλητική ατιμωρησία της δράσης μιας τέτοιας οργάνωσης που υποδύεται το κόμμα, επειδή έκανε αίτηση στο Πρωτοδικείο γιά την ίδρυσή του, και το ακόλουθο σφυροκόπημα της Αριστεράς από την συγκυβέρνηση, δείχνει το δρόμο στους ψηφοφόρους που ενστερνίζονται την λογική της εξομοίωσης όλων των πολιτικών με διεφθαρμένους κλεπτοκράτες, στους ψηφοφόρους που θεωρούν όλους τους πολιτικούς ξεπουλημένους σε ξένα συμφέροντα, στους ψηφοφόρους που μισούν τους ξένους, γιατί οι ίδιοι κατάντησαν ξένοι στον τόπο τους. Κια ο δρόμος αυτός είναι επικύνδυνος. 

Μετά από όλα αυτά ήταν αναμενόμενη η αντίδραση από την αντιπέρα όχθη. Όταν στραγγαλίζεται το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, όταν μιά πολυπληθέστατη διαδήλωση λούζεται στα ασφυξιογόνα γιά να πάει σπίτι της, όταν βιάζεται η λογική από αληλοδιαδεχόμενες δηλώσεις κυβερνητικών, όταν το ΕΣΡ μετατρέπεται σε λογοκριτή της χούντας και εμμέσως ζητάει με συνοπτικές διαδικασίες να στέλνονται οι άστεγοι και οι εξαθλιωμένοι στον άλλο κόσμο, όταν παραδέχεται ο ένας από τους δανειστές-τοκογλύφους, το ΔΝΤ, οτι ο πολλαπλασιαστής ήταν λάθος τους, η αγορά έχει παγώσει, η λέξη ανάπτυξη έχει νόημα μόνο γιά τον Μπαμπινιώτη, και εσύ εμμένεις στο σφιχτό πρόγραμμα ανδιάρθρωσης, χωρίς να κάνεις ούτε μία δήλωση γιά επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, αφήνοντας την χώρα "εταίρα" τους, μην περιμένεις να κάτσει ήσυχος ο "τοξοβόλος του Συντάγματος". 
Η συγκυβερνητική πολιτική της τρόϊκας εσωτερικού και η εμμονή στην τεχνητή εκπτώχυνση της Ελλάδας και των Ελλήνων, σχέδιο συλλογικό, εκπονούμενο από τις δύο τρόϊκες, και εφ' όσον δεν αλλάξει ρότα έστω την ύστατη στιγμή, οδηγεί στην πρόωρη πτώση της παρούσας κυβέρνησης, σε επόμενη κυβέρνηση με κορμό την αξιωματική αντιπολίτευση μαζί με ένα βαρύ κληροδότημα της συγκυβέρνησης προς την τελευταία:Τα όποια ποσοστά της ακροδεξιάς μέσα στην Βουλή.

Αν λοιπόν μας αντιμετωπίζουν με ασφυξιογόνα και νουθεσίες γιά να επανέλθουμε στην νομιμότητα, εμείς θα εμμείνουμε στην αντιπαράθεση επιχειρημάτων και σε νέες μορφές αντίδρασης που θα φιγουράρουν στους τίτλους των ξένων εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης, που θα αναδεικνύουν την απόλυτη παραφροσύνη και αναλγησία που επικρατεί στους εγκεφάλους των καταχραστών της κοινωνίας των ανθρώπων, σφετεριστών του ανθρώπινου μόχθου, υπαλλήλων δέκα οικογενειών ιδιοκτητών του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Προς Τοξοβόλους: Προσοχή, η οργάνωση που λειτουργεί με όρους μυστικής υπηρεσίας, όσο και άν επικαλείται το επαναστατικό πρόταγμα, πρέπει να συνειδητοποιήσει οτι αργά ή γρήγορα καταντάει μυστική υπηρεσία. 

Πηγή

Απέναντι Όχθη


Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.