Εισπρακτικές: Χρωστάτε χρήματα; Προσοχή στα αιτήματα φιλίας στο Facebook


Τα πράγματα εκεί στο εξωτερικό παρά έχουν γίνει μοντέρνα. Εδώ στην Ελλάδα οι διάφορες εισπρακτικές εταιρείες επιμένουν στο να τηλεφωνούν καθημερινά σε όσους χρωστούν χρήματα... Στο εξωτερικό όμως, έχουν εντοπιστεί πιο μοντέρνοι τρόποι επικοινωνίας...
Χρωστάτε χρήματα; Προσοχή στα αιτήματα φιλίας στο Facebook!

Πιο συγκεκριμένα, διάφοροι εργαζόμενοι εισπρακτικών εταιρειών συνηθίζουν να φτιάχνουν λογαριασμούς σε Facebook, Twitter κλπ και να έρχονται σε επαφή με τον οφειλέτη μέσω των Κοινωνικών Δικτύων. Μάλιστα, αρκετοί σχεδιάζουν ψεύτικα προφίλ με ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών, έτσι ώστε το δόλωμα να «τσιμπήσει» και να αποδεχτεί το αίτημα φιλίας από κάποιο χρήστη τον οποίο δε γνωρίζει. Άλλοι βέβαια δημιουργούν ψεύτικα προφίλ ανθρώπων, τους οποίους οι οφειλέτες γνωρίζουν στην πραγματική ζωή.

Οι περισσότερες εισπρακτικές εταιρείες απαγορεύουν τέτοιου είδους επικοινωνία στους εργαζομένους τους, όμως υπάρχουν και κάποιες οι οποίες δεν αναφέρουν τίποτα για το θέμα, δίνοντας έτσι το ελεύθερο. Το Ομοσπονδιακό Οικονομικό Συμβούλιο Εξέτασης Ιδρυμάτων εξετάζει το συγκεκριμένο θέμα και σύντομα αναμένονται αποφάσεις γύρω από αυτό.


Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.