Translate

Εθελοντική εργασία σε οικολογικά χωριά ανά τον κόσμο!

Το Living Routes είναι ένας οργανισμός που προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές και φοιτητές να συμμετέχουν εθελοντικά σε αγροτικές εργασίες που γίνονται σε οικολογικά χωριά. Ο σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να
ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το περιβάλλον από την ανθρώπινη παρέμβαση και την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των πόλεων και παράλληλα να εκπαιδευθούν στις αρχές της ηθικής επιχειρηματικότητας. Μέσω των οικολογικών χωριών οι εκπαιδευόμενοι έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η οικολογική γεωργία, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο οικολογικός σχεδιασμός κτιρίων, η υγιεινή διατροφή, η συναινετική λήψη αποφάσεων κ.α.

Ο επισκέπτης του site μπορεί να ενημερωθεί για τα διάφορα διαθέσιμα προγράμματα και σε ποιες εποχές και χώρες λαμβάνουν χώρα με αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα όπως το είδος των δραστηριοτήτων που συμβαίνουν και τους σκοπούς κάθε προγράμματος αλλά και τη διάρκειά τους που φτάνει έως και τις 14 εβδομάδες, να δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή σε κάποιο πρόγραμμα, ή να διαβάσει τις εμπειρίες άλλων σπουδαστών που συμμετείχαν σε προγράμματα μέσα από εξειδικευμένα blogs.



http://www.livingroutes.org/


Πηγή


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment