12.12.12. Γυρνάμε για το One Day On Earth

Ανοιχτή πρόσκληση για κινηματογραφιστές σε όλο τον πλανήτη, στις 12 Δεκεμβρίου

 Μια μέρα στον πλανήτη Γη σε μια χρονοκάψουλα. Ή σε ένα ντοκιμαντέρ. Η ιδέα του One Day On Earth ξεκίνησε το 2010 και οδήγησε στο πρώτο ντοκιμαντέρ που καταγράφει στιγμιότυπα της ζωής στη Γη -ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη ή αποκλεισμένη χώρα- για μια μέρα. Το πρότζεκτ (που ξεκίνησε στις 10.10.2010) πραγματοποιείται κάθε χρονιά με τη βοήθεια Οργανισμών και ανθρωπιστικών οργανώσεων απ’ όλο τον πλανήτη, μιας που οι συνθήκες (πόλεμος, φτώχεια, έλλειψη διαδικτύου) δεν επιτρέπουν πάντα την πρόσβαση.

Τώρα έρχεται το τρίτο εγχείρημα, το οποίο είναι προγραμματισμένο -όπως είναι αναμενόμενο- για τις 12.12 του 2012. Το One Day On Earth απευθύνει κάλεσμα προς κινηματογραφιστές να βγουν με τις κάμερες ανά χείρας για να καταγράψουν τη φύση, τη ζωή, την πόλη, τις στιγμές, ό,τι αντιπροσωπεύει τη χώρα τους εκείνη τη μέρα.

Το DOC TV έχει συμμετάσχει και τις δύο προηγούμενες χρονιές (ναι, γιούπι, τα πλάνα μας με την Ακρόπολη σε α’ πλάνο συμπεριλαμβάνονται στο βίντεο του καλέσματος) και τώρα σχεδιάζουμε το επόμενο γύρισμα κι αν έχετε καμιά καλή ιδέα, πείτε την! Περισσότερα για το σκοπό μπορείτε να δείτε στη συνέντευξη που μας έδωσε ο Μπράντον Λίτμαν, παραγωγός του One Day On Earth.One Day on Earth - Filmez avec nous le 12.12.12 from One Day on Earth on Vimeo.


Πηγή

Απέναντι Όχθη 
Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.