Το Occupy στην Εβδομάδα Μόδας


Εβδομάδα Μόδας, Νέα Υόρκη
Κάποτε οι άστεγοι και οι περαστικοί Νεοϋορκέζοι ήταν πολύ «εξοικιωμένοι» μεταξύ τους. Έβγαινες από το κλαμπ ξέφραγκος από τα ποτά και μέσα στα μεσάνυχτα ένα μαύρο κορίτσι ζητούσε μερικά ψιλά… «Δεν μου 'μεινε σεντ, είμαι άφραγκος» έλεγες και κάνατε πλάκα. «Δεν πειράζει, είναι μόνο χρήματα» απαντούσε. Οι δυο κόσμοι ισορροπούν πλέον στην άκρη του χάσματος που όλο και μεγαλώνει.
Στη φωτό βλέπουμε τις βαρετές -ας είχαν τουλάχιστον ένα ίχνος χιούμορ- γκαρνταρόμπες των«επαγγελματιών» στην Εβδομάδα Μόδας της Ν.Υ. Πριν από μερικούς μήνες οι Νew Υork Times έγραψαν ότι η μόδα αλλάζει με δραματικούς ρυθμούς στους δρόμους της πόλης. Τα αγόρια έχουν μακριά ατημέλητα μαλλιά και ρούχα. Τα κορίτσια δεν τρέχουν με παράλογα τακούνια Ουρανοξύστες πέρα-δώθε στα καλντερίμια του down town. Το περίβλημα τελειότητας α λα Σεξ-εν-δε-σίτι πέφτει και αφήνει το πραγματικό δέρμα να φανεί: η νέα ομορφιά λάμπει φυσική ανάμεσα στους περαστικούς του παλιού κόσμου.
Δεν είναι οι νεο-χίπηδες και οι πρώην καταληψίες που αναπνέοουν μέσα στα οργανικά τους ρούχα, αλλά οι νεαρές παρέες, που δείχνουν υγιή αντανακλαστικά, σκέφτονται-συζητάνε-ντύνονται-διασκεδάζουν σύμφωνα με τις ανάγκες, τις ιδέες και τις απαιτήσεις των καιρών τους. Βρίσκονται σε ετοιμότητα, μιλάνε σε πάρκα, οργανώνονται σε πανεπιστήμια και ξανασκέφτονται αν πρέπει να βγάλουν φοιτητικό δάνειο, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή συζητούσαν για το άλλο δάνειο στον οίκο παπουτσιών του Τζίμι Τσου.
Ως γνωστόν οι δρόμοι μιλάνε, γελάνε, πονάνε, στέλνουν μηνύματα, αφηγούνται την ιστορία που γράφεται κάθε στιγμή. Και ακούγουνται με αντίλαλο στην άκρη της χαράδρας μεταξύ παλιού και νέου κόσμου.Ντύσου πρόχειρα και περπάτα ελεύθερα
Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.