Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΑΝΑΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Στα περίπτερα μία μέρα πριν τις εκλογές το νέο απεργιακό φύλλοΜε την απόφαση για έκδοση απεργιακών φύλλων της Ελευθεροτυπίας, απάντησε η γενική συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας, τη Δευτέρα, τόσο στη σιωπή της εργοδοσίας μετά την απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε την προσφυγή στο Αρθρο 99, όσο και στην προσπάθεια μιας μειοψηφίας συντακτών και συνταξιούχων να εκδώσουν ένα φύλλο ως δήθεν “συνέχεια” της ιστορικής εφημερίδας.

Με συντριπτική πλειοψηφία 160 υπέρ έναντι 1 κατά και 21 λευκών, οι εργαζόμενοι επιμένουν ότι η Ελευθεροτυπία είναι μία και αδιαίρετη, κανείς δεν μπορεί να καπηλευθεί τον τίτλο, την ιστορία και τα δικαιώματά τους στα περιουσιακά της στοιχεία.

Οι απεργιακές εκδόσεις, που θα κυκλοφορήσουν με τίτλο που θα δίνει έμφαση στο σήμα και στην έννοια “Ελευθεροτυπία”, έχουν διπλό στόχο:

α) να θυμίσουν στους αναγνώστες ότι η Ελευθεροτυπία δεν έχει πεθάνει, αλλά ότι οι εργαζόμενοί της βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση και

β) να προσφέρει κάποια στοιχειώδη έσοδα για τις οικογένειες των πιο επίμονων απεργών στην ιστορία των ελληνικών εφημερίδων.

Στην τελευταία συνέλευση, αλγεινή εντύπωση έκανε το γεγονός ότι οι συντάκτες της γνωστής δημοσιογραφικής ομάδας του προέδρου της ΕΣΗΕΑ ψήφισαν το μοναδικό "κατά" και αρκετά από τα "λευκά" εναντίον του απεργιακού φύλλου!

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2011 και βρίσκονται σε συνεχόμενη απεργία από τον Δεκέμβριο του 2011.

Για την Τρίτη 6/6 έχουν προγραμματίσει εκλογή συντακτικής επιτροπής του απεργιακού φύλλου με κάλπη.

Δείτε επίσης... http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.gr:
Share on Google Plus

About apenanti oxthi

Μια άλλη ματιά στην λεωφόρο των πληροφοριών.